21.8.2014

Kotipesä löydetty

"Äiskä äkkiä kattomaan!! Taisin löytää meille kotipesän!!!"
Laskeskelin, että tämä oli koirille jo 8. muutto, koska mukaan lasketaan myös kesäajan muutot kotikotiin ja takaisin kämpille. Tämä on nassukoille nyt kolmas asunto, johon ne joutuvat tutustelemaan. Ja toivottavasti viihdymme tässä nyt monen monta vuotta.

Muuttoroinat alkoivat olemaan kohillansa kolmannen järkkäilypäivän jälkeen. Vielä on paljon pientä tekemistä kuten taulujen kiinnittämistä ja palaneiden lamppujen vaihtamista. Koirat ovat ottaneet muuton jälleen tuttuun tapaansa, ihailtavan leppoisasti ja stressaamatta. Aavistuksen ne piippasivat, hyörivät ulko-ovella ja olivat lenkillä ihmeissään uudesta ympäristöstä. Yksin ne joutuivat olemaan toisena päivänä muutosta, ja hieman ne olivat ylivilkkaan oloisia kun palasin kämpille. Kysyin naapureilta viidentenä päivänä muutosta, että ovatko koirat metelöineet. Olivat ne kuulema hieman ulvoneet, mutta se kuuluu asiaan. Naapuritkin ymmärsivät asian hyvin. Laitan kuitenkin varalta joksikin päiväksi Audacityn nauhoittamaan nassukoiden ääntelyä yksinollessaan niin pysyn itsekin tilanteen tasalla. Muutama ensimmäinen päivä menee aina ihmetellessä, ja koirat ottavat sen jälkeen kämpän omaksi kotipesäkseen jossa on hyvä ja turvallista olla.

Vaan hyvääpä kannatti taas odottaa. Saimme lauman kanssa vuokralle rivitalon päätyasunnon, jossa on hieman omaa pihaa. Alue on rauhallinen ja täynnä upeita lenkkeilyreittejä, joihin emme vielä tosin ole kerenneet tutustua kovin kummoisesti. Lähimpään rantaan on noin 300m, ja lähikauppoja löytyy kaksi kappaletta 400m ja 600m päästä. Lisäksi 300m päässä sijaitsee jaliskenttä, hieman ruohottunut sellainen, jossa varmasti kehtaa koirien kanssa joskus sen tyhjänä ollessa treenailla. Ydinkeskustaan kertyy matkaa noin 5km, ja harjoittelu- ja toivottavasti tulevalle työpaikalle 3,7km. Eli juuri sopivasti pois kaupungin inhottavasta hälystä, mutta kuitenkin aivan palveluiden äärellä. Lähin koirapuisto on 600m päässä, ja lähin koirien koulutuskenttä 1,4km päässä! Ei siis huono sijainti ollenkaan.

Pitää kerätä voimia, että jaksaa kohdata uusia koirakoita. Tästä alkaa taas matka kohti
katujen uskottavinta koiramimmiä!
On se helppoa kun on näin sopeutuvaisia koiria. Hihnalenkkien käytös muistui melkein heti kesän irtiolon jälkeen ja toisille koirille ei ole pöhisty ollenkaan. Koiria tällä alueella on paljon, sillä joka lenkki tulee vastaan useita koirakoita. Eipä kai meille muuta ihmeellistä. Agilityn kisakirjat tulivat postissa hieman ennen muuttoa, mutta kisalisenssiä tuskin ostan vanhentumaan melkein saman tien tälle syksylle ja talvelle. Treenaillaan nyt vielä ja kisataan sitten keväällä kun on treenattu enemmän. Vaan mepä jatketaan nyt uuteen kotiin tutustumista. Ja kuopiolaiset koiraihmiset hoi, mikäli haluaisitte joskus lähteä lenkki- tai treeniseuraksi, niin kertokaa ihmeessä!

Niin kuin kuvasta voi päätellä, täällä on kotiuduttu hienosti uuteen kämppään.

4 kommenttia:

 1. Moikka! Olen joskus aiemminkin vieraillut blogissasi, mutta nyt ajattelin liittyä aivan virallisesti lukijaksi. Sulla on tosi kauniita sekarotuisia! Missä päin Kuopiota asustelette? Mekin asutaan Kuopiossa, jospa joskus jonkun harrastuksen merkeissä törmättäis;) http://milanelamaa.blogspot.fi Käy toki kurkkaamassa, jos kiinnostaa lukea meidän touhuilua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jenni! Kiitoksemme ja tervetuloa lukijaksi. Asustamme Puijossa, ja eiköhän me vielä törmäillä harrastusten puoliskolla. Käväisen katsomassa blogiasi!

   Poista
 2. Onnea asunnosta! :) Itsekkin löysin viimeinkin sopivan asunnon itselleni ja paimenpoikamixilleni, vaikka kauan sai hakeakkin :o Täällä pohjanmaalla on kyllä paljon kämppiä, mutta jos ei ole lemmikit kieltokylttiä niin sitten hinta huitelee jossain 600e tienoilla.
  Mutta onneksi itseltäkin löytyy tuollainen hiljainen kaveri, joka ei paljon yksinollessaan ääntele :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Hyvä että sinäkin koirallisena löysit kämpän!

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.