4.7.2016

Junioreiden kasvua


Ihan paras köllimispaikka pikku poroshelteillä, tuttavammin porsheilla.
Nuuhkaisu ennen, nuuhkaisu jälkeen. Ja sillä jaksaa yli raskaiden työpäivien, joiden jälkeen pääsee taas kuulemaan pientä uikutusta ja tiheää tuhinaa. Pennuntuoksu on ihan parasta.

Alusten vaihto synnytyksen jälkeen - mammakoira
imettää puupeja hetken sivummalla.
Pentuarki on lähtenyt rullaamaan loistavasti. Pennut kasvattavat painoaan keskimäärin 40-50g vuorokaudessa, ja joinakin päivinä on painon lisäys ollut jopa 70-80g vuorokautta kohti. Ei siis ihmekään että naperot tuntuvat kasvavan aivan silmissä. Kipinä-poika ottaa koko ajan hieman välimatkaa Korento-neitiin, mutta hyvin tasaisia pentuja ovat molemmat silti kasvussaan.

Pennut säntäävät heti pienet hännät heiluen maitobaariin kun emo istahtaa ruokkimaan lapsiaan. Cara on jo ulkoistanut itseään pentulaatikosta hieman sitten ensimmäisten päivien, nyt se ei istu siellä aivan liimattuna vaan torkkuu välillä laatikon ulkopuolellakin. Ulos lähteminen on silti vielä useimmiten melkoisen houkuttelun takana. Pentulaatikon lämpötila on vaihdellut siinä 22-24 astetta, eikä sinne käy vetoa laisinkaan mikä on kyllä hyvä. Pennut ovat jänteviä, liikkuvaisia ja kaiken kaikkiaan hyvinvoivia.
Tuoreen äitikoiran hymy

Tomera pitää olla pienestä pitäen, vaikka ei ois vielä turkkikaan täysin kuivanut tai naamarutut suoristuneet.
Pissitystä ruuan jälkeen.

Cara saa edelleen kolme ruokaa päivässä, joista kolmas ylimääräinen ateria on ns. lisäruoka imetyksen takia. Mamma murisee vaistojensa ohjaamana Cicarolle jos Cica menee lenkiltä tullessa pentuportin luokse ennen Caraa. Cicaro on päässyt privaattilenkeille ja agilityilemään, jotta se ei muuttuisi mustikseksi Caraa ja pentuja kohtaan. Postimies toi minulle paketin ovelle kun pennelit olivat vuorokauden ikäisiä, ja emokoira nostikin tästä melkoisen rähäkän pystyyn. Vieraiden miesten ääni ja näitä haukkuva siskokoira ei lainkaan ollut hyvä yhdistelmä. Lenkeilläkin Cara on selkeästi pienessä hälytysvalmiudessa, ja toisille koirille se pöyhistelee selkäkarvojaan, mitä se ennen ei ole tehnyt kuin harvoin. Hormonit siis hyrräävät. Jälkivuotoa on ollut vähissä määrin, joten takapuolen pesu on tullut koiramammalle tutuksi kuvioksi.

Kipinä 1 vrk.
Pentujen eroavaisuuksia tarkkaillessa olen huomannut että Kipinä on käsiteltäessä Korentoa liikkuvaisempi, ja Korento rauhoittuu Kipinää nopeammin käsittelylle. Molemmat liikkuvat yhtä tomerasti ja ääntelevät yhtä lailla.

Naperot aloittivat kolmen vuorokauden iässä Bio-Sensor-ohjelman, josta tulen varmaankin jossain vaiheessa ottamaan videomateriaalia. Bio-Sensor on ohjelma 3-16 vuorokauden ikäisille koiranpennuille, jonka avulla pennuille muodostuu enemmän tärkeitä hermoyhteyksiä aivoihin. Täten niiden hermorakenne on aikuisena lujempi, tunne-elämä vakaampi ja elämä muutoinkin helpompaa. Ohjelmassa on viisi vaihetta jotka toteutetaan kerran päivässä: varpaiden kutitus, pystyasento, pää alaspäin asento, selkäasento ja kylmällä alustalla oleminen. Kukin vaihe kestää noin 5 sekuntia joten kauaa ei ohjelman läpikäynti kahdelta pennulta vie.

Kuvia ja videoita lapsista on otettu valtavasti, joten melkosta kuvaspämmiä on tiedossa. Videotaki on tulossa kunhan joskus kerkiin koota jonkinlaisen koostevideon naperoiden ekoilta päiviltä.Jos haluat nähdä enemmän videopätkiä, niin klikkailkaa itsenne meidän Instagram-tilille. 

Miulla on valtavasti ideoita minne pentuja vien kunhan ne tuostaan kasvavat muutaman viikon ajan. Kun pentuja on vain kaksi, on ne helppo ottaa mukaan minne vaan tutustumaan turvallisesti maailmaan. Niitä on tulossa katsomaan sellanen joukko ihmisiä että miulla tulee olemaan aika siisti kämppä monen viikon ajan! Buhaha. Erinäisiä kuvausaiheitakin on listalla vaikka kuinka, ja tuumasin ommella kaksikolle ihan omat pentusetit - hihna ja panta - jotka nassukat saavat tietenkin mukaansa uuteen kotiin siirtyessään.

Seuraavana melekonen kuvaspämmi ensimmäisiltä päiviltä  - eikä taatusti viimonen laatuaan!

Pienen pieni Korento.

Sisko ja sen veli.

Pisutouhuja.1 vuorokauden ikäiset


Äiskä herätti syömään.

Ylpeys paistaa tästä koiramammassa.

2. vuorokausi, uusi alunen suhteellisen hyväksytty.


Parasta maitoa! Karmee jano! Onneks tätä riittää.

1 vuorokauden ikäiset ja mamma boosterilla - tietenkin pentulootaan tarjoiltuna.

Omnom. Maistuu.

Tätikoira haistelee pentutuoksuja portin takaa.

1

Suojassa.

Sykkyrä 1vrk.

1

Mammukka suht rennosti hoitelee nää hommat.

Imukuppiotteessa.

1vrk

1 vrk

1 vrk


1 vrk

1 vrk

1 vrk

1 vrk

1 vrk

1 vrk pienet nallentassut.

Mää maastoudun!

Äiskän häntä peiton virkaa toimittamassa.


1 vrk

1 vrk

2 vrk

2 vrk

2 vrk

2 vrk

2 vrk


2 vrk

2 vrk


2 vrk

2 vrk
2 vrk sylittelyä
2 vrk

2 vrk2 vrk ja heti kiipeillään.

2 vrk

2 vrk2 vrk, äiskä tonnikalalientä syömässä.

2 vrk

2 vrk, mötkyt kasvaa.

3 vrk

3 vrk

3 vrk, herkkä hetki äiskän kanssa

4 vrk

4 vrk

4 vrk

4 vrk ja Cara vaan kutistuu

4 vrk

4 vrk

9 kommenttia:

 1. Ihana mamma ja pikku pötkyläiset <3

  VastaaPoista
 2. Nimetön4.7.16

  Ihania pikku koiravauvoja! <3 eiks hyvä yks puoli pienessä pentueessa oo se että jokaiselle vaavelille riittää hyvin maitoa :3

  VastaaPoista
 3. En ehkä kestä <3

  VastaaPoista
 4. Nimetön4.7.16

  Kuuleeko pennut heti syntymästä asti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät. Eivätkä näe. Korvat ja silmät aukeavat siinä parin viikon tietämillä.

   Poista
 5. Nimetön7.7.16

  On ne kyllä suloisia pieniä nappuloita ♥ Tsemppiä niiden kanssa tulevaan. Onko löytäneet jo hyvät kodit vai onko vielä hakusessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Odottelen vielä luonteiden ja viettien näkymistä jotta pystyn valikoimaan urokselle sen oikean kodin. Ottajia kyllä riittää eikä tarvinnu pennuista mainostella blogia pidemmälle.

   Poista
 6. Nimetön12.7.16

  Pidätkö siis nartun itselläsi? :)

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.