16.8.2016

PentutarkastusKurvattiin kohti KEK:sta pentutarkastukseen naperoiden täytettyä tasan seittemän viikkoa. Ipanat kävelivät ihan itte hihnassa reippaasti ellään mamman perässä. Saatiinkin heti kommenttia että "ei meidän pennut vielä seittemän viikkosena tolleen hihnassa..." Hehe.Oltiin paikalla hyvissä ajoin joten venailtiin tovi odotusaulassa. Hyvää harjoitusta naperoille. Korento ois halunnu mennä ihan jokasen ihmisen ja koiran syliin, Kipinä tyytyi nuuskimaan. Vastaanotolle sattui samaan aikaan irlanninsusikoira. Korento perääntyi katselemaan sivusta, kun Kipinä tuumasi että on aika puolustaa siskoa. Se haukkui häntä pystyssä hurrrrjaa haukkua isolle pahalle sud... susikoiralle. Hurrrja puolustaja aiheutti läsnäolijoissa lähinnä iloista huokailua.

Vastaanotolla naperot syynättiin hyvin perinpohjaisesti ja pentuystävällisesti. Sirut saatiin niskaan dramaattisin kiljunoin, ja mammakoiralta ultrattiin samalla huvin vuoksi kohtu, kun "ultra ny sattu olemaan päällä". Rakko oli tyhjä ja kohtu täysin normaali. Mammakoira antautui hienosti ultrattavaksi, ja nytpähän on ultraaminenkin koettu vaikka koskaan aikaisemmin en koiria oo ultraan vieny. Naperoilla ellä kehui olevan vahvat ja suuret nivelet, joten kasvua on tiedossa vielä vaikka kuinka.Ellä tokaisi että porokoira tuonee mukavasti kestävyyttä ja terveyttä shelttiristeytykseen varsinkin kintereiden osalta. Kipinän kivekset eivät vielä ole laskeutuneet, joten toivotaan että ne nyt parin viikon aikana laskeutus ennen uuteen kotiin siirtymistä, tai ainakin viimeistään 6kk ikään mennessä. Korennolla oli alkavaa koira-aknea nahkamahassaan, jota en ite ois ees varmaan havainnu, niin normaalin näköstä ihoa se oli. Johtuu varmaan siitä että naperot tolskaa märällä nurmikolla joka päivä, joten ohjeeks tähän saatiin huuhdella vedellä ja laittaa vauvatalkkia niin eipähä ainakaan pahene.

Silmätipat laitettiin vaikuttamaan ja jäätiin odottamaan (eli nukkumaan sikeesti äänien keskelle) puoleksi tunniksi niiden vaikuttamisaikaa. Venähti tosin 45min että päästiin silmätarkkiin, oli ruuhkaa vastaanotolla joten yhet silmät nyt luonnollisestikin voi venata siinä tilanteessa. Mammakoiran silmät katottiin siinä samaan hintaan, olihan viime tarkista jo 1,5 vuotta, ja näissä ei edelleenkään ollut mitään huomautettavaa. Siistit silmät. Pennuilla sama tulos, eli ei mitään vikaa silmissä. Kipinän silmänpohjat ovat kuulema kauniin koboltin väriset, ja joka koiralla on kuulema hieman eri väriset silmänpohjat. Vinhaa! Kipinän toinen Y-sutura (sen pisteet?) oli toisessa silmässä ehkä snadisti toista korostuneempi. Ei kuitenkaan mikään huolettava havainto sekään.

Terveitä naperoita saa siis laittaa maailmaa valloittamaan, ja jatkossa molemmat tullaan suurella todennäköisyydellä terveystutkimaan.

Tyypillinen iltariehuma.
Välillä ollaan rauhassa. Mukamas.

1 kommentti:

  1. Voi apua miten sulosia ne on xD Ei tuu pentukuume ei... :D

    VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.