19.1.2017

Koiran puuro, lohi ja kasvissose

http://www.elainruoka.com/fi/tuotteet

Koiran puuro 1kg

Koiran puuro pitää sisällään ohraa, kauraa, riisiä, hirssiä, tattaria ja pellavansiementä. Tässäpä varsin monipuolinen, viljainen sekoitus. Voit ruokkia nälkäisen kirsun osana monipuolista ruokavaliota joko kotiruuan tai raakaruuan lisänä. Puuro sisältää 10,5% valkuaista ja 4,8% rasvaa.

Mikäli jo ennätti unohtua, kuinka valmistetaan maittava puuro koiralle, niin tässä valmistusohjeet:

Nakkaa 4dl juoksevan veden alla huuhtaistua puuroainesta 1,5 litraan vettä. Voit joko keittää puuroa kattilassa 35min tai hauduttaa uunissa 1,5 tuntia 200 asteessa. Jäähdytetty puuro säilyy jääkaapissa useammankin päivän. Puuron sekaan voit lisätä lihaa ja kasviksia joko kypsänä tai raakana, miksipä ei myös piimää, kananmunalla ja kermaviiliä. Voit maustaa puuron lohi- tai pellavansiemenöljyllä (hyviä rasvahappoja) ja merilevällä (kivennäisiä ja mineraaleja).

Puuro maistuu Paimenlaumalle erihyvin. Riisi sulaa hyvin koiran elimistössä ja siinä on alhainen rasvapitoisuus. Sillä on myös ulostetta kiinteyttävä ja sitä vähentävä vaikutus. Pellavansiemen on puuroseoksen ravimmepommi! Se sisältää magnesiumia, kalsiumia, seleeniä, sinkkiä, rautaa ja jodia. Viljaseos sisältää hyviä aminohappoja, kuituja ja kivennäisaineita. Kuiduista on apua painonhallinnassa ja ne tekevät hyvää ruuansulatukselle. Puuron ansiosta ateriakokonaisuus on kevyempi ja monipuolisempi. Puurolla on uusi kiva, jo aiempaan teemaan sopiva ulkoasu. Pussi on uudelleensuljettava ja kilon pakkauksesta riittää keittää monet maukkaat puurot.
Saatavuus: kaikista K-Citymarketeista ja Prismoista kautta maan, S-marketeissa vaihtelevasti + tehtaanmyymälä Kuopiossa



Lohi 500 g

Hienoksi jauhettu lohi sisältää raakapakastettua meri- ja kirjolohta. Tämä on erinomainen kalsiumin ja fosforin lähde, sillä lohi on jauhettu rankoineen kaikkineen. Kuten kaikki tiedämme, lohessa on luontaisesti runsas kattaus hyviä rasvahappoja ja proteiineja. Tuote ei sisällä lainkaan viljaa eikä säilöntä- tai väriaineita, ja sen voi tarjoilla kypsänä tai raakana. Valkuaista tämä sisältää 15% ja rasvaa 19,6%. Kyllä turkki kiittää ja kiiltää. Tuote on keskirasvainen muihin eläinruokatehdas oy:n tuotteisiin verraten, joten se sopii monelle kirsukkaalle. Jos sitä haluaa kuitenkin tarjoilla kevyemmin, sen voi tarjoilla kasvissoseen tai puuron kanssa. Lohi sai uuden pakkauksen ollen nyt samanlaisessa pakkauksessa muidenkin 500g lihojen kanssa. Nyt lohi mahtuu kätevämmin pieneenkin pakkaseen, jee!

Saatavuus: Prismoista, S-marketeista kautta maan, vaihtelevasti K-ryhmän kaupoista + tehtaanmyymälä Kuopiossa



Kasvissose 500g

Kasvissoseessa on soseutettuna monipuolinen lajitelma eri kasviksia; kukka-, parsa- ja kiinankaalia, lehtisalaattia ja porkkanaa. Rasvaisen liharuuan ohessa kasvissose keventää kivasti ateriaa. Vitamiineja ja kivennäisaineita tuotteesta löytyy jonkin verran (A, B1, B2, B6 –vitamiinit, omega 3 rasvahappoa, kaliumia, magnesiumia ja lisäksi kuitua.) Kasvissoseeseen on lisätty pellavansiemenöljyä hyvien rasvahappojen ja E-vitamiinin saannin vuoksi. E-vitamiinia koira tarvitsee mm. lisääntymisen ja hormonitoiminnan tueksi joten se on tärkeä vitamiini esimerkiksi jalostuskoirille.

Koira ei oi hyödyntää kasvista täysin jos sen rakenne ei ole rikottu soseuttamalla. Siksi kasvissoseen rakenne on rikottu hienojakoiseksi. Kasvikset on pakastettu raakana, jotta ravinteet pysyvät tallella. Kasvissosekin sai uuden, pirteän ilmeen pakkaukseensa!

Kasvissoseella saa helposti ja vähärasvaisesti täyttävää tunnetta koiralle jonka ruokamääriä joutuu tarkkailemaan painonnousu-taipumuksen vuoksi. Tuotteessa on oikein hyvä rakenne ja hyvä sulavuus.

Saatavuus: Melkeinpä kaikista Prismoista ja S-marketeista kautta maan + tehtaanmyymälä Kuopiossa

Pohjoisessa Savossa julistettiin hätätila - joku tai jokin hamstraa valtakunnan maukkaimpia ruokia öisin niin, ettei muille nälkäisille kirsuille riitä enää ruokaa. On saatu muutamia epäselviä ohikulkijain havaintoja, joiden mukaan kaukaa metsiköstä kantautuisi epämääräinen tuoksahdus ja padan kolinoita. Tarkimmat vainuajat ovat olleet erottavinaan kalan, kasviksen ja viljan hajun, mutta mikä kumma se sellaiselta tuoksuisi?

On vielä epäselvää, kuinka suuressa padassa näitä täysin laittoman maukkaita soppia keitellään, ja kuka tai ketkä näitä keitoksia keittelevät. On huhuttu, että rikollinen mahdollisine rikoskumppaneineen olisi hyvin vaikea kiinni otettava ja taustalla olisi monta tuomiota, jotka kaikki on ansaittu syvästi nälkään vedoten.

Mikäli havaitset tällaista rikollista toimintaa jossakin päin pohjoista Savonmaata, ota heti yhteyttä lähimpään sosiaaltoimistoon, kelaan, tiskivuorineuvokseen ja äitiisi. Älä missään nimessä yritä lähestyä näitä rikollisia yksin - kaverin kanssa korkeintaan - sillä ne voivat olla nälkäisiä.

Yleisövihjeen ansiosta metsästä löytyi suuri saalis koiran puuroa, lohta ja kasvissosetta. Kaikki puuron valmistamiseen käytetyt esineet on takavarikoitu yleisen syyttäjän toimesta. Rikoskaksikko odottaa edelleen tuomiotaan, joka todennäköisesti tulee olemaan yksi menetetty iltaruoka ja tunti yhdyskuntapalvelusta omistajan valvonnassa.
Lisäänkö mausteet tässä vai siinä toisessa vaiheessa?
Nii heleppoo et minäkii ossoon.

14 kommenttia:

  1. Noi kuvat on kyllä niin parhaita <3

    VastaaPoista
  2. Nauraa räkätin täällä ääneen :DDD miten ne pysyvätkään aloillaan puuroa keittelemässä kapustat suussa ja essut päällä :DD niin ihanat tytöt <3
    Puuroa ollaan joskus keitelty mutta nyt jätetty vähemmälle. Lohipakkauksen uudistus on hyvä, se entinen suli jotenkin niin löllöksi. Kasvissosetta laitan aina muun ruoan sekaan, vähän sen kanssa yritetään nirsoilla joten se pitää piilottaa kunnolla ;) kasvispullat olis kätsiä, kerran ostin mutta ei oikein syönyt niitä vaan ronkeloi ne pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nokun niiden on pakko ;) Joo meillä kans toisinaan kasviksia nirsoillaan joten sotken ne ruuan sekaan. Nälissään kyllä syövät kasviksetkin mukisematta.

      Poista
  3. Saako tästä postauksesta lainata kuvaa blogiini? Tulisi yhteen tulevaan postaukseen :)

    VastaaPoista
  4. Anonyymi19.1.17

    Olen lukenut sinun blogiasi about noin vuoden ja minulle on herännyt vain yksi kysymys.

    Miksi pidät koiriasi nälässä?

    Monesti olet blogitekstissäsi maininnut, että miten koirillasi on nälkä, maha murisee jne. joka on mielestäni todella naurettavaa puuhaa. Pitää nyt omia koiria nälässä.

    Joku ihminen voisi ihan helposti tehdä tästä jutustasi eläinsuojeluilmoituksen. Kerrot nimittäin ihan selkeästi teksteissäsi koiriesi nälästä ja vaikka koirat olisivatkin päällepäin ihan fine kunnossa, niin silti aika karmivaa, että koiran oma omistaja pitää tiukkaa "ruokadieettiään" koirille. Laskea nyt jokainenkin "ylimääräinen" gramma mukaan ja ottaa pois seuraavasta ruuasta. Sama harrastaessa koiran kanssa. Ottaa se iltaruuasta pois. No oletko koskaan ajatellut sitä, että koira KULUTTAA saamansa namit siinä samalla, kun se touhuaa ja tekee vaadittuja juttuja.

    Kyllä sen koiran pitäisi saada sitä ruokaa juuri silloin, kun sillä on nälkä. Minulla koiralla on ruoka tarjolla 24/7 ja se on mitä täydellisimmässä kunnossa, kun sen kanssa kuitenkin lenkkeilee ja touhuilee, jotta paino ei nouse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä on tulossa postaus vastineeksi.

      Poista
    2. Anonyymi23.1.17

      Jos mun koira sais ruokaa aina kun sillä on nälkä, sitä ei voisi enää lenkkeilyttää. Sen sijaan sillä voisi pelata norsupalloa :)

      Poista
    3. http://paimenlauma.blogspot.fi/2017/01/miksi-koirani-nakevat-nalkaa.html Tässä vastaus kysymykseen.

      Poista
  5. Ihania kuvia!:D Miten tuo pellavansiemen reagoi koiran vatsassa? Nykyäänhän on ainakin Ruotsissa varotettu jo ihmisiä tästä niin hyväksi todetusta rouheesta sen kadmiumpitoisuuden(?) takia. Ei varmaan ainakaan kannata päivittäiseksi ruuaksi tätä puuroa ottaa vai? Mutta siis ihania koiria sulla ja nää tekstit on huippuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymyksestä! Kysäisin asiaa tuotteen valmistajalta. Kadmiumia esiintyy oikeastaan kaikissa elintarvikkeissa. Pellava kerää luontaisesti kadmiumia siemeniinsä maaperästä. Ihminen voi käyttää pellavan- tai muiden öljykasvien siemeniä noin 2rkl per päivä. Viljatuotteita syödään Suomessa verrattain paljon, joten siksi ne korostuvat tässä kadmium-asiassa.

      Kadmiumin määrä on huomioitu tässä Koiran puurossa siten että ravintorikkaan pellavan osuus puurosta on turvallisesti vain 5 %. Eli puuroa joutuisi syöttämään hyvin suuria määriä (ainakin 600g päivittäin) ennen kuin siitä olisi jossain vaiheessa koiralle haittaa. Siispä kohtuus kaikessa.

      Poista
  6. Meilläkin on raa'an syöjällä puuro käytössä jos vatsa sattuu jostain sekaisin menemään ja on kyllä loistava tuote!

    VastaaPoista
  7. Jep, ajattelinki että tuotteen valmistaja on ottanut reilusti huomioon tuon asian. Ja kaikessahan tuo kohtuus kaikessa pätee:)

    VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.