18.7.2011

Luonteiden tutkimista

Korvat nousevat, vauhti kiihtyy. Pidin tänään jokaista neitiä pihalla irti yksitellen jonkun reilun vartin ajan kutakin. Naperot saivat juoksennella kasvimaalla maailmaa ihmettelemässä. Kun pennut ovat yksitellen ihmisen kanssa vapaana pihalla, huomaa luonneominaisuudet hyvin selvästi.

Coral on hieman itsepäinen ja ollut pienestä saakka pentueen rohkeimpia yksilöitä. Se kiehnää ihmisen ympärillä oman aikansa ja hetken päästä se tutkailee itse ympäristöä. Se ei ole mitenkään yltiösosiaalinen, vaan hieman oman tiensä kulkija. Jollain tapaa vahva persoona.

Cornette on rauhallisin yksilö pentueesta. Se ei ole kovin kiinnostunut siitä, missä ihminen menee, vaan se tutkailee kaikessa rauhassa ympäristöä ja katselee maailmanmenoa ja saattaa seurata välillä ihmistä. Cornette on todella tasainen luonne, eikä se juuri vingu vaikka se jäisi yksin.

Cicaro on omalaatuinen otus, niin kuin on ehkä jo tullut selväksi aiemmista postauksista. Miten sitä nyt kuvailisi, se seuraa kuin hai laivaa ihmisen jaloissa, tuntuu koko ajan olevan askeleen edempänä suunnitelmissaan, keksii kaikenlaista ihmeellistä ja raahailee tavaroita pitkin taloa. Se on rohkea, mutta herkkä. Se alistuu samantien kun näkeekin emonsa tulevan kohti. Uusissa asioissa tietysti vähän pelottaa vielä, niin pieni kun neiti on. Leikin tuoksinnassa rämäpäisyys kuitenkin voittaa.

Chestnut on yltiösosiaalinen ja herkkä neiti. Se ei viihdy yksin ja ilmoittaa kuuluvasti, jos se jää huomiotta. Chessyn elämä loistaa, kunhan se saa olla sylissä. Ei mene kauaa siitä, kun itse istahdan maahan, niin tämä neiti kiehnää syliin korvat takakenossa, silmät loistaen ja häntä vispaten. Chestnut on melko rohkea, mutta ei yhtä rohkea kuin osa pentueen pennuista. Ihmiset, olivatpa ne sitten vieraita tai ei, kiinnostavat sitä ja se haluaa tunkea kaikkien syliin samantien.

Caramel on huomionhaluinen tyttö, melko herkkä ja sosiaalinen. Se ei erityisesti välitä, vaikka jääkin yksin, mutta rakastaa sylissä oloa ja silityksiä. Se on hyvin leikkisä ja jollain tapaa ehkä ailahtelevainenkin. Se ujostelee hieman uusia asioita, vaikka uteliausuus yrittäisi kovasti nousta esiin eri tilanteissa.

Comet on jo uudessa kodissaan tätä tekstiä väsätessäni, mutta en voi jättää sitä pois tästä. Poika taisi tietää olevansa lauman ainoa poika, se piti jöötä siskoilleen ja rakasti leikkiä heti kun siihen tuli tilaisuus. Comet vaikutti ensialkuun varsin riehakkaalta pojalta, mutta toisaalta myöhemmin se alkoi olemaan aika rauhallinen otus. Se ei piitannut vaikka jäi yksin, ei juuri vinkunut tai haukkunut, ja se tykkäsi olla sylissä kaikessa rauhassa. Aivan kuin se siskojensa kanssa haluaisi näyttää räähkiäiseltä, mutta ihmisten seurassa sivistyneeltä ja rauhalliselta jätkältä. Kuitenkin keskiverron rauhallinen, mutta itsepäinen ja voimakas yksilö, ei todellakaan mikään herkkis.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.