1.4.2012

Jos vähän kuulumisia

... tähän väliin. Sani on laihtunut, eli dieetti on tepsinyt. Dieetti on sisältänyt reilusti liikuntaa, eli koira aina mukaan käpöttelemään kun vain on mahdollista, myös yhelle kauppareissulle otin otuksen matkaan ku nakkasin karuskia Siwasta ku mentii sitte Sanden kans leffailtaan kaverin luokse. Hirvitti jättää ekaa kertaa koskaan koira kaupan pihaan kii, kiristin pantaa ja laitoin sen kymmenellä solmulla tolppaan kiinni, ja kiiruhdin muutamaks minuutiks kauppaan ja pälyilin 247 ikkunasta, ettei kukaan vaan vie miu Sandea, mut Sampsaha haukku koko ajan ulkona ku se luuli et mä hylkäsin sen siihen lopullisesti, joten tuskin sitä kukaan ois ees uskaltanu nakata matkaan.

Mut en mielelläni jätä otusta vahtimatta, ainakaan Kajaanissa.... Suomen rikollisimpia kaupunkeja nääs, vaikka onneks mamuskit pelkää koiria. Kiertävät Sanden aina kaukaa lenkeillä. Ja onneks Sani on aika suojelevaistaipuvainen koira, haukkuu ja murisee jos näkee mielestään jotakin epäilyttävää, kuten viikko takaperin näki yhen Kajaanin monista patsaista tos keskustas. Semmone parimetrine metalline uketsu ku ilmesty nurkan takaa, ni joha alako koiralla suojelusrefleksit pelata. Haukku ja muris ihan hurjana sille patsaalle ja mä käkätän kaverin kans vieressä Sande-the-suojeluskoiralle.

Ihan turvallinen viilis ku koira osaa tolleen... olla pelottava. Vaikka tuo hemmetin nallekarhu ei koskaa vois tehä kellekkää mitään, niin on ihan kiva että se edes toisinaan osaa esittää olevansa hurja suojelussäähveri.

Niin aivan joo siitä Sanden dieetistä, ruokinta ollu aamuin illoin varsin säännösteltyä. Aamuisin ei meinaa koiralle ruoka kelvata, ellei sitte joskus aamulenkin jälkeen sattumalta. Päivällä sitte oon nakannu ruokaa nassun eteen, jos ei aamulla ole syönyt. Illalla syö kyllä aina ruokansa, ja ohjaa pennunrääpäleen murhaavalla katseella pois kupiltaan, jos pentu yrittää viiä arvon rouvan ruokia.

Sande oppi tuon tuijotuksen voiman jo pentuna, ja käytti sitä aina kissoihin. Kissat läks hyvin hiljakseen ja varovasti astelemaan veks keittiöstä, kun Sampsa niitä hetken toljotti matalasti alta kulmain.  Herkkuja oon neidille heitelly aikalailla tavalliseen tapaani, muutaman päivässä. Extraherkkuna saivat tänään kananroippeita. Sanilla tuntuu jo vyötärö, ja se näkyy kun katsoo ylhäältäpäin, eli alkaa olla samas kuosis ku synnytyksen jälkeen. Oon tota vyötärölinjan näkymistä täs ootellu, ja pari viikkoa dieetiiä on jo takana, et aika oliki jo näkyä. Vielä jos kilon tahi pari sais pois niin voila.

Aurora elelee tavallista pennun elämää. Aapin kans on lenkkeilty aika reilusti, ja se sai tänään kaulaansa ensimmäistä kertaa punaisen huivin. Aapi näyttää ny iha rokkarilta. Meil o joku ihme perinne et aina pitää joka koira huivittaa jossai vaiheessa. Vastustan elukoitten turhaa pukemista, mut huivi kaulassa on OK, enkä mä pidä pantoja tai huiveja tai mtn koirilla sillon ku ne on sisällä hiimailemas. Muutama kuva tähän näin.

Rockstaarr!
Sandetsu päikkäreillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.