10.3.2013

Ohi on

Lomat tuli ja meni, pessimisti ei pety kun sanoin jo ennen lomaa että kohta se on jo ohite. Ei itketä yhtään, skruub juu vöörld.

Pikkukiituri
Hiihdeltiin, pilkittiin, nähtiin niin ihmis- kuin koirakavereitakin, käytiin Kuopiossa, laiteltiin autoa, rakennettiin kelkkaa, kiusattiin kissaa, varastettiin pullaa ja riehuttiin saaressa. Laumanjohto liikauttaa vielä tänään ennen Kainuun lääniin siirrähtämistä talon nelijalkaisen, hirnuvan kauramoottorin. Ja kirsukärsät pääsevät vielä kerran nautiskelemaan vapaudesta tuonne villiin korpiluontoon. Iltapäivällä kaarramme kohti Iisalmea ja sitä kautta kohti Kajaania, toivoen ettemme löydä itseämme ojasta. Laumanjohto kun ei oikein tykkää ajaa autolla liukkailla keleillä, joten etenemisvauhti voi olla lähinnä 50-60km/h, kunnes päästään isommille teille. Vanhimmat lukijat muistanevat, mistä moinen kammo tällaisille kevätliukkaille keleille johtuu... Että aprillipäivää odotellessa.

Hyviä uutisia vielä heille, jotka olivat kiinnostuneita paimenvaljakosta. Tuunasin muorin avustuksella kotikotona pikkukelkasta menopelin koirille vedettäväksi. Painoa on n. 10kg ja kyytiin mahtuu - niin kuin kuvasta älykkäimmät voivat päättelehtiä - yksi henkilö. Taakse jalasten päälle menisi myös yksi ihminen kyyryyn, mutta yhdelle hengelle tämä menopeli on oikeastaan tehty ja tarkoitettu. Eteen laitettiin koukkuun kiinnike liinalle, ja ihan kätevältä se tuntui kun sitä testailin. Koska tosiaan sain johtotähden taas käyttööni, vien kelkan tänään mukanani Kajaaniin. Tosin, eihän me voida sitä käyttää ilman vetovaljaita...
Cara normaalia iloisempana havainnollistamassa
kelkan kokoa.
Kuvia myöhemmin, mikäli pääsemme hengissä kämpille. Ja kunhan joskus saan 5 4 kansiollista kuvia käsiteltyä.

12.3.2013 Jooo, matka Kajaaniin sujui mukavasti, pysähyttiin kerran ku Cara nous seisomaan ja arvelin että sillä voisi olla paha olo. Ihan kaiken varalta siis, koska se lipaisi kerran siinä seistessään. Käytiin tokossakin tänään, ja nyt lisäilen kuvat kun käytiin lenksulla Allun ja Oskun kanssa. Kiksu ei päässyt mukaan, koska se juoksee. Se odotti isäni luona ja oli ollut siellä kuulema kiltisti.

Osku on jännä pentupentu.
Sampura saavuttaa Allua.
Pentupentu ja Cara tapaavat pitkästä aikaa.


Ensmäinen nly-hihna tehty, vähä kokeilua vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.