26.5.2014

Mökkiviikonloppu

Likat saivat lähteä mukaan viettämään luokkatovereiden kesken järjestettyä mökkiviikonloppua Suomussalmelle. Mennessä jouduttiin jarruttelemaan porojen takia, mutta tullessa ei sarvipäitä näkynyt. Keli oli koirille erittäin tukala ilmastoimattomassa autossa. Auto oli lastattu neljällä ihmisellä ja kolmella koiralla. Omien likkojen lisäks kaverin koira lähti kans kyytiin.

Pysähdyimme ensin lähtöpaikassamme käymään kaupassa, ja matkalla vielä stopattiin Hyrynsalmelle taukoilemaan. Ensmäisessä pysähdyksessä sain auton viileään parkkihalliin, mutta Hyryllä vain puolivarjoon, joten ikkunat veivattiin reilusti auki ja sanoin matkaajille ettei voida viipyä ku vartti ku auto on koirille kuolemanpätsi.

Paikan päällä vastassa oli kaksi koiraa, yksi ennestään tytöille tuttu ja yksi uusi. Jossain vaiheessa paikalle saapui vielä kaksi muuta koiraa, mutta edelleen leikit sujuivat koko suuren lauman kesken hienosti. Tytöt tykkäs ku saivat maistiaisia grilliherkuista, pääsivät uimaan ja saunomaan ja saivat koko ajan raaputuksia ja huomiota. Lähettiin yöllä käymään ihmisporukalla keskustassa ja likat jäivät parin vieraan ihmisen kanssa odottamaan mökille. Tytöt olivat ikävöineet perääni niin, että Kiksu oli karannut ovesta kaks tai kolme kertaa minua etsimään. Kyitä ei onneksi kohdattu, sillä lähimmälle päivystävälle olisi ollut melkoisesti matkaa. Kotimatkalla autossa oli tulomatkaa enemmän porukkaa, viisi ihmistä ja kolme koiraa, mutta matkanteko sujui edelleen hyvin.

Kotiin päästyämme likat nukkuivat niin sikeästi, että piti tarkistella hengittävätkö ne enää ollenkaan kun eivät reagoineet yhtikäs mihinkään mihin normaalisti reagoisivat. Oli siis suhteellisen rankka reissu!

2 kommenttia:

 1. Nimetön29.5.14

  Missäpäin Suomussalmea olitte? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou, en kyllä osaa sanoa. Suomussalmen keskustaan matkaa oli kuulema noin 15km :D

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.