4.8.2011

16 tassua rannalla

Ei sentään aivan sama otsikko kuin viimeisimmässä postauksessa, vaan tänään olimme 4 koiran voimin Manginniemen syrjäisellä hiekkarannalla tuossa kylän laitamilla. Upea pleissi, jossa käydään koirien kanssa aika tiheään kesäisin. Mukanamme oli kaverini cockerspanielipoika Allu, joka tuli pentujen kanssa juttuun mainiosti, Sanin kanssa ne ovat vanhoja tuttuja.

Koirat riehuivat varmaan tunnin ajan järvessä ja rannalla, ja ite paisteltiin makkaraa. Kuvia tuli jälleen aika reilusti, minkä sille mahtaa että kamera eksyy aina kätöseen kun koirat riehuvat niin suloisesti pitkin rantahietikkoa... Ei vaan voi vastustaa, vaan on pakko kaivella Nikon laukusta ja alkaa ikuistamaan kesän parhaita hetkiä. Oli kyllä kiva ilta, ja pennut matkustivat jälleen todella mainiosti, kyllä niistäkin autokoiria leivotaan. Autossa oli melko kuuma, tie oli epätasainen ja pennut olivat vasta syöneet, mutta ei tullut pahaa oloa, jees. Turrikat torkkuvat nyt kaikki tuossa takanani, sikeää koiranunta vetävät menemään.

Kotimatkalla pysähdyttiin vielä hiekkamontuille, ja saatiin aika makeita otoksia ikuistettua koirista. Lisäämpä niitä jälleen tapani mukaan tähänkin pari... Mutta sitä ennen kerron, että pennut osaavat jo istua ja antaa tassua, ja kaikki muut tärkeät käskyt ja opit ovat jokapäiväisessä harjoituksessa, tänään harjoiteltiin mm. seuraamista, seisomista, odottamista ja sitä, että hihnassa ei vedetä. Kontaktia ja naksutintakin kokeiltiin. Pikkuhiljaa ja yksi asia kerrallaan, otin tänään vähän tuntumaa siihen, mistä pitää pentujen kanssa lähteä, ja hyvin pohjaltahan sitä lähdetään, luonnollisesti. Cicarolla tuntuu olevan valtavasti energiaa oppitilanteissa, pitää kanavoida se ensin rauhoittumaan, Caramel on yleensä sopivan rauhallinen opetustilanteissa.

Luovutetuille pennuille kuuluu vain hyvää, hyvin on yhteiselo lähtenyt sujumaan uusien omistajien kanssa. Tapakoulutusta, temppuja ja sisäsiisteyttä, sekä kaikenlaisiin asioihin totutusta on harjoiteltu, hyvältä näyttää ja uudet omistajat ovat olleet pentuihin tyytyväisiä, mikä on kiva kuulla! :)

PS. 10 000 kävijää täynnä, wohou.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.