3.7.2012

Agiliitäjät uransa alussa

Meijän komia kotirata, A-este on ihan tuore, pinnoitin sen EILEN. Uusi kuva vielä ottamatta. Keppejä on oikeasti 6kpl, yks ei näy kuvassa. Onha toi vähä.. tollane, mut kelepoo se kotiradaks. Ite oon esteet tekassu, meinasin et maalaan ne täs joskus jos saan ostettua maalia. Ja keinun vissiin nikkaroin uusiks, toi on ihan naurettavan pieni, jollekki chihulle ehke sopiva. Puomin teen kans uuden, entine oli niin hutera et hirvitti. Pituuseste oli joskus, mut teen sellasenki vähä asiallisemman täs kunhan ryhdistäydyn ja vietän joskus taas vapaapäivää töistä... köhköh 5 päivän työputki tulossa..

Täs on nyt parisen viikkoa siitä, ku aloteltiin agility takapihan puskaliitäjinä. En opeta kontaktiesteitä, tosin saatan ehkä olla niin ahne, että ihan vain piiikkiriikkisen testaan niitä.. :D paitsi kepit. Ne jätän veks ihan suosiolla, ellen löydä apujanoja jostakin keppien väleihin, jotta en tekis mtn väärin vahingossakaan.Oon jättäny Sanin ja Auroran sisälle siks aikaa ku reenaan Cicaron ja Caramelin kans, koska ne tursuaa muute tielle ja kohta koko lauma riehuu pitkin pitäjiä ja saan loikkia iha keskenäni esteeni... :D:D:Dd Eli tenujen kans on opeteltu nyt hyppy, rengas, pöytä ja putki. Aika turvallisia, perushelppoja esteitä, en voi tunaroida noitte koulutuksen suhteen kovin huisisti.

Sani on jostain syystä ollu viime aikoina (jokohan mainihin tästä viime postauksissa..) hirmuisen pirteä. Se tursus kerran pihalle ku treenin tenuja, ja hyppelehti pitkin pöytiä ja putkia. Suljin sen sisälle ja lupasin et agitan sen kans privana seuraavana pvänä, ja niin tein. Olipas vaan koira ilonen ku sai mun kans agitella iha kahestaan! Sampura agitti iha onnessaa pallo suussa siellä >:D


Jepujep, sain jo radantynkää mentyä pennejen kans, voisin piirtää millasta rataa mentiin tos jokune pvä sitte. Ihan mukavasti kuuntelevat käskyjä, tosin eivät osaa kovin etänä suorittaa, et jos ite vähäki meen etäämmä esteestä ja käsken mänemään ni eeei varmana :D otan tähän kaikkialla käytetyn taktiikan apuun, ruokakupin. En sitä oikei oo viittiny ny käytellä ku aina oon agittanu ilman, mut kursseil kaikkial vissii tota kippoa käyttävät. Iha jees. Kiksu hyppää melkosella varalla, mut jospa se siitä rauhottuu, ettei turhaan ihteesä väsytä. Cara taas kuuntelee paremmin ohjausta. Jännä mite on eroja nuitte suorittamisessa. PS. Miks hemmetissä tää muuttaa tätä tekstin taustaväriä valkeeks!? Eikä sitä saa edes otettua pois! -,-
Syksylle jos saatas kiva pohja nyt agistakin, ni ois kiva mennä kurssille. Ollaan Rumiksen puolelle taivuttu, oon pari kertaa käyny siel messis kaverin treenejä seuraamas, ja kuolannu ku pääsis omien rakkien kans sinne reenimää joskus!

Tässä vielä oman radan esteet, keinun teen todella uuden, joten siitä en kuvaa tähän laittanut. 
Meinasin ostaa valkeaa maalia joskus ja sutasta kaikki esteet valkeeks.Tuumin tässä, että en oikeastaan ole vieläkään asettanut tavoitteita meidän aksatreeneille. Vaikka ne onkin takapihalla tapahtuvaa pohjustusta tulevia kursseja varten ja esteisiin tutustumista, niin tavoitteet ois silti ihan hyvä asettaa, ettei joka treenikerta ois satunnaista hyppelyä ja suorittamista miten sattuu, mitä se aina meinaa olla ku mä treenin koirien kans. 

Tavoitteena on nyt, että koirat alkavat suorittamaan esteitä itsenäisemmin, elikkä ettei mun tarvis olla koirassa kii että ne tajuais mikä este pittää mennä seuraavaksi. 
Lisäksi eri hyppykulmien harjoittelu voisi tehdä hyvää, koska neidit vielä tietysti kiertävät esteet aika varmasti, jos yhtään vinossa kulmassa pyydän niitä hyppäämään luokseni. Joten sellastaki treeniä luvassa.

Alla vielä muutama hassu rata, osa haasteellisempia, osa helppoja perusratoja. Ja esteiden järjestystä muuttelen tietysti sillon tällön.4 kommenttia:

 1. Nimetön4.7.12

  aa ja keinu kyl tosi "aidoilta" näyttää :O .. oon kade ;)

  VastaaPoista
 2. Mulla ois suunnitelmissa kans noita agiesteitä itte tehä jos vaan sais aikaseks ja ton pellon tosta vedettyä matalaks. :D

  VastaaPoista
 3. Hienoja esteitä ;)

  VastaaPoista
 4. Upeita esteitä ja selkeet kuvat o_o Uskaltaskohan Tuikunki kans jos varovasti alotella? Mitä mieltä oot? :p Mut upeita esteitä, palkkaan sut tekeen mulleki x)

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.