28.12.2012

Arkea kohti

Nonnih. Joulu tuli, oli ja meni. Meinasin 4.1. palata takaisin Kajaaniin, koska mätsärit ois 6. päivä, jos oikein muistan. Me on rampattu nyt kotona Savossa ollessamme jäällä koirien kanssa ja tuossa sivutiellä ku on hyvän kokosia lumipenkkoja, niin koirat on saanu loikkia ihtesä väsyksiin hangissa. Huomenna otetaan tokoharkat ja siskon nakitan kuvaamaan ku treenin koiria kotitantereella. 

Out of this blog! Pulkkaratsastusta, laukassa kohti huisia
hyppyriä >:D Olin ennen koirailuihin siirtymistä ahkera
hevosihminen, mutta kotoa muuton takia koirat valtas elämän.
Kirjoittelija taas on nautiskellut hevostelusta 6kk tauon jälkeen. Syrran kans on pulkkaratsasteltu ahkeraan mei konilla ja koiratkin on uskaltanu aina rappusilla kurkata hevosta, Kiksu etenkin on tosi rohkeena menossa hevosen luokse. Täs yks pvä lähettii tallille toho tien ylite hevostelemaan ja koirat oli saanu hypittyä oven auki. Aurora juos tallille ja sisko nappas sen äkkiä kiinni ettei jää auton alle. Mä taas sinkosin kattomaan mis menee Kiksu ja Kara. Yllätyksekseni ne ootti kiltisti pihalla o.O Vissiin Sanista kattoneet mallia tai sitte ne tajuaa ettei tielle ole asiaa. Hyvä kuiteski, koska tos tiel kulkee aika vilkkaasti autoja, ois voinu käyä hassusti. Lukittiin sitte ovi aina tästä lähin jos koirat jäi itekseen sisälle jos me mentiin tallille...

Oon ite väsänny tässä joululoman aikaan 5 pantaa ja kavennellu toppeja ja sen sellasta, eli niin kuin aina, lomat kuluu ompelukoneen ääressä tapellen. Niin kuin aina Kaiprulle, Karskeenille ja Arratiiville, kotona Savossa olemisessa on se vaikeus, että sisäsiisteys unohtuu joko stressin takia tai ihan muuten vaan. Ekoina lomapäivinä meinas tulla aika pitkälti tarpeistot sisälle, mutta pienellä opettamisella rupes taas hommat onnistumaan ulos saakka, ja nyt jopa Caramel tulee minun luokse piippaamaan ku pitäs päästä ulos. Sinkoan sillon samantien Caraa hurjasti kehuen ulos nuitten kanssa, oli sitte kesken mitä tahansa. Ja se on auttanut. Koirat on kotona ollessaan aina aika rajatussa tilassa, etteivät pääse ihan minne tahansa oleilemaan just sisäsiisteysjutun takia. 

Herkemmät ei sitten availe seuraavia kuveja yhtään tämän isommaksi.. :D
Naudan poski/kielipaloja.
Naudan sydänverisuonet. Nättiä!
Eli muori kävi tänä aamuna ostamassa tässä pian toimintansa lopettavalta teurastamolta lihaa koirille ja meille kakslahkeisillekki. Koirille pilkoin aamusella 4kg roipemötikän, joka sisälsi 2 isoa kimpaletta naudan kieli/poskipalaa ja 2 möhkälettä sydämenseutupalaa. 8 rasiallista tuli lihaa otuksille yhteensä, eli reilu 2 viikon ajan saisivat syödä että tulis tuo määrä syötyä silleen kivassa tahdissa. Pitänee nakkaa Kajaaniin mukaan muutama rasiallinen. Sitte ois pakkasessa hirvenluita, oikein lihaisia sellaisia, joten jos huomenna nakkais niitä pihalle koirille ni ois aika mielekästä puuhaa, luulisin. Kunhan vaan eivät vetäsis löysäks... Tai vetäähän ne luut, joten pitänee rajottaa ajoissa.

Pari tilauspantaa. Pk.-panta nylonkurraosalla ja niiteillä
sekä hyvin tyttömäisellä kuosilla ja pk.ketjupanta
turkoosisävyillä.
Omalle laumalle tekastu ku teki mieli. Tuli aika
reilun kokonen, joten menee varmaan Karalle.
Kikulle teen kunhan tarviketilaus saapuu tässä
joskus, niin jonkun oranssinsävyisen pannan
johon mulla on jo aivan ihana nauhaki varattuna!

2 kommenttia:

 1. Kiva blogi! Teeppäs joskus postaus pannan teosta, eli siis kuvien ja ohjeiden kera, itteä ainakin kiinnostais! :)

  http://jjuuulia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Heipä hei, ja kiitos, huomasinkin että saatiin tänään uusi lukija! ^^

  Kävi ite asiassa joskus mielessä että tekisin sellaisen postauksen, joten lisätäänpä listaan kun joku ihan erikseen ehdotti tätä nyt!

  Mukavaa talven jatkoa :)

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.