6.7.2014

Kikki-Hiiri merihädässä

"Kaks hukkuu ja kaks ui."


Näillä evväillä lähettiin soutelemmaan. Tokassa kuvassa horisontissa näkyy saarenpahanen, jonne hinasimme ihtemme. Nassukat matkas venees kui vanhat turjakkeet, mitä ny välillä meinattii hukkua ku 60kg koiranlihaa mötkähti samalle puolelle paattia. Mutta äiskä, ku ei siellä toisella puolella rantaa mitää jännää näy, nii hittojako sinne toljottamaan. 

Kiksu ristittiin hysteerisissä fiiliksissä laivakoiraksi. Sit se o ennättäny kesänalun pahasen aikana jo hankkia lempinimen Kipburger jostai iha tyhyjästä, ja pari muuta idioottimaista mantraa joita sen ylisuuret kuulottimet joutuvat kestämään taas ihan liian pitkän aikaa.

Kasasin tänään riippukeinusta ihteni ensin ylös saatuani suurimman osan agiesteitä takapihalle ja käytiin änttäröimässä varttikontaktit. Kamala agilityahdistus ku ei oo agilityn suhteen tehty persjätön vertaa sitte toukokuun lopun. Ihan näpäkästi kaks agipaimentajaa teki kontaktia keinulla ja aalla. Odotin naksuttimen kanssa, että likat tarjoaa nyökkäystä 2o2o asennossa ollessansa. Niin, nyökkäystä. Niiden täytyy siis käyttää päätä aavistus alhaalla jotta naksutin älähtää ja tulee namia kirsuun. Meil ei ollu siis ollenkaan targettia käytössä. 

Koiran kannalta se menee näin: Joudun nyökkäämään, jotta kontaktilla tulee namia > joudun siis pysähtymään kontaktilla jotta voin nyökätä > pysähdyn siis kontaktilla. Tuon sortin ajatusketjun niiden päässä pitäisi siis hyrrätä jonain päivänä. Ku ei meinaa muuten ne ketarat pysähtyä vauhdista siihen 2o2o niin keksitään taas tämmösiä apujuttuja. Targetin hipaisu toimi tosi hyvin, koirat pysähty ku mitkäki 2o2o, vaan entäs kun targettia ei kisoissakaan ole. Voisin tietysti opettaa ne kuopaisemaan maata, mutta nyökkäämiseen ei tarvihe sotkea jalkoja, joten tuumasin sen olevan nopeampi ja helpompi keino saada likat ajattelemaan ja tätä kautta pysähtymään kontaktilla varmemmin.

Elokuussa ois yhet viralliset agikisat, jonne haaveilin pääseväni likkojen kanssa. Miulla on tosin töitä just sillon, ellen saa vuoroa vaihdettua siltä päivältä. Vaan uskalletaankohan ihan kylmiltään mennä virallisiin tyrimään niin se on se isompi ongelma. Kepit kepit, ikuinen riesa. Ehkä hiotaan ne ensin kuosiin.

Kisojen kattelun lisäks pitäis katella sitä luonnetestiä, silmätarkastusta ja hierontaa likoille, samalla kun etsin meille majapaikkaa uudesta kaupungista, jonne muutamme syksyllä. Eipä muuta raportoitavaa. Yritän saada järkkärikuvia tänne piakkoin niin ei oo koko ajan vaan GoPro-laatua.


7 kommenttia:

 1. Anonyymi6.7.14

  Mikä luonnetesti? Eihän sekarotuisia voi luonnetestata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräs henkilö suorittaa epävirallisia luonnetestejä myös sekarotuisille koirille, tästä olen blogissa aiemmin jo maininnut. Hän suorittaa myös virallisia luonnetestejä, joten tulokset ovat lähellä totuutta.

   Poista
  2. Meinaatko tota Pitkäsen koirakoulua vai onko muitakin olemassa? Kari Pitkäsellä ei ainakaan näytä olevan luonnetestituomarin oikeuksia.

   Poista
  3. Just det. Enpä ole asiaa tarkistanut ite, luottanu muijen sanomisiin. En oo asiaan vielä kerenny ees paneutua, kerran vieraillu sivustolla. Anycase, moiseen luonnetestiin likat meinasin joskus viiä kunhan töiltä ja muilta kiireiltä kerkijän ja jos saahaan aikaa tälle kesälle. En tiiä ajanvarauksista ja tämän henkilön lomistakaan mtn.

   Poista
 2. Kukas suorittaa muakin kiinnostais? (:

  VastaaPoista
 3. Hieno tuo eka kuva! Mistä puun oksalta sä olet sen oikein ottanut? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thx, kaikki tämän postin kuvat ovat GoProlla napattuja. (:

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.