11.11.2014

Rikotaanpa taas jäätä


Näki Facebookissa ilmoituksen möllitokoista - ilmoittautui sähköpostilla ja hetken päästä mietti että mitä hemmettiä juuri meni tekemään.

Ei oo ikuna kisattu tokossa, ei edes möllitasolla, vaikka onhan me hinkattu tottista ihan pikkukääröstä saakka. Kaksjalkanen on niin fanaattinen sen suhteen, että jos jokin liike ei suju 100% varmuudella, niin kisaaminen on unohdettava samantien. Vaan entäs sitten jos nollataankin mölleissä pari liikettä? Enemmän hermostuttaa se, että en koskaan ole tokotellut kenenkään tuomaroidessa. Kuulenkohan edes mitä tuomari käskee, kun keskityn koiraan niin kympillä? Vaan... tuskin meitä pahalla muistellaan. Hhhuuuikeeta, pelottaa jo valmiiksi. Miks pittää olla tämmööne hermoperc. Pitänee kertailla liikkeitä ennen kuin koittaa maanantai 17.11. Tun tun tunnnn.

Ilmoitin vain Caran, koska pokka pettäs jos mentäs sinne kahen koiran voimin. Oon jo varmaan muutenki iha paiseissa. Cara on hiukan tasaisempi, enkä tunne itseäni niin varmaksi jos Kiksu on irti uudessa tilanteessa, että mieluummin nyt ensin näin. Pikkusella ku on vielä selkäki jukelissa, kuultiin siitä tällä kertaa treeneissä jo toisen ulkopuolisen silmän kautta. Varaan huomenna ajan hierojalle, niin nähdään auttaisko se ollenkaan.

Tehtiin sunnuntaina puuhiksessa agilityä, kummatkin koirat oikein mukavasti mukana hommassa. Pientä radantynkää mentiin ja keppejä, rengasta ja pussia myös. Renkaan kanssa oli ongelmia, kepit sujuivat ihan tosi mukavasti pitkästä aikaa.

"Aion kyl pistää niiin ranttaliks et emo häpee silmät päästäsä."
Ja sitten, kuinka arvelen möllien menevän. Ja minun paniikinomainen mielentilani varmasti vaikuttaa asiaan, että kattellaas sitte jälestä päin kuinka väärin arvasin!

Luoksepäästävyys 9 - innostuu ehkä liikaa 
Paikalla makaaminen 8 - saattaa nuuhkia ja katsella lajitovereita
Seuraaminen kytkettynä 6 - hihnan kanssa vaikeampaa, kai
Seuraaminen taluttimetta 7 - njaa seuraaminen on varmaan kontaktipuutteista, käännökset ehkä väljiä
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 - tätä se yrittäs usein kesken seuruunkin...
Luoksetulo 10 - tää on meidän bravuuri, niin yleensä...
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8 - ei välttämättä pysähdy samantien, saattaa vaatia kaksoiskäskyn
Estehyppy 7 - saattaa vaatia kaksoiskäskyn, saattaa nuuhkia estettä ja istua perusasentoon luvatta 
Kokonaisvaikutus 8 - minun jännitykseni saattaa vaikuttaa vireyteen

Näin mä kuvittelisin pisteiden menevän sen perusteella, mitä ne menee meidän treeneissä. Seuraamiseen pitäis saada potkua, ja toivottavasti estehyppy onnistuu - se toimii vähän on off. Paikkamakuusta ei mitään tietoa, kuinka sujuu. Jos koira liikahtaa tai lähtee liikkeelle, minun varmaan täytyy hakea se pois ja siirtyä sivuun? Kiva ku tiedän näistä näin paljon. 

1 kommentti:

  1. Mun mielestä jos koira nousee paikkamakuusta niin sen saa käskeä siihen takas, mutta tottakai se vaikuttaa pisteisiin. En kyllä takuuseen mene, mutta muutaman kerran oon möllitokoissa ollut ja siitäkin jo aikaa useampi vuosi.

    http://myynmaailma.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.