2.11.2014

Nenäpäivän Match Show

Pitihän sinne päästä vaikka kahden vaiheilla ensin oltiinkin - miksi kaikki minne haluaisi mennä, sattuu aina samalle päivälle?


Lauantain Nenäpäivä-mätsäreihin oli ilmoittautunut yhteensä 191 koiraa, eli tuttu hallimme oli tupaten täynnä. Tuskin mahtui koirien kanssa liikkumaan, ja tämä vähä ahisti koiria ku joutuivat ohittelemaan halliin tullessa uteliaita koiria jotka pääsivät iholle tilan ahtauden takia. Eikä se ole ollenkaan luontaista että vieras koira pääsee aivan iholle, tutustumatta ensin, joten yritin parhaani mukaan tuuppia hihna pitkällä kuolaavia jättiläisiä pois päin minun likkojen luota.

Häkille saatiin hyvä paikka, mikä ihmetytti suuresti tuossa tungoksessa. Ilmoittauduttiin niin viime hetkillä. Käyn aina ilmoittautumassa ilman koiria, ja haen koirat vasta ilmoittautumisen jälkeen. Näin ei tarvihe sählätä häkin, kahen koiran ja osallistumismaksun kanssa hälinässä. Ilmoittauduimme monirotuisiin. Jouduimme odottamaan 2,5 tuntia kehään pääsyä. Siitä huolimatta koirilla oli mukava vire. Halli oli tyhjentynyt huomattavasti 2,5 tunnin odottelun jälkeen, ja YleX:n juontajillakin lienee osasyy väentungokseen yksissä mätsäreissä.

Seropeja oli 9, eli seropiluokaksi ihan mukavasti. Cara esiintyi numerolla 8, Cica numerolla 9. Molemmat saivat punaisen nauhan. Varaesittäjäni ei heti ilmestynyt paikalle, joten tuomari julisti että Kiksu on 5. eli viimeinen. Se ei siis saanut edes esiintyä nauhakehässä, vaikka yritin sanoa että sille on kyllä tulossa esittäjä ihan pian kunhan hän vie oman koiransa häkkiin. No, kehäsihteeri otti Kiksun ja vei jollekin kehän vieressä olevalle henkilölle. Caran kanssa yllettiin punaisen nauhan saaneiden seropien joukosta toisiksi. Saatiin 3 pussia kuivattuja eläinten osia ja luita ja kuvassakin komeileva lautasen kokoinen ruusuke. Ruusukkeisiin oli kyllä tosiaan satsattu, jokainen sijoille päässyt sai samankokoiset ruusukkeet. Pokaaleja sen sijaan ei muualla ku BIS-kehissä ilmeisesti jaettu.

Siispä Cara MON PUN2 ja Cica MON PUN-

Tuomari antoi kerrankin palautetta ja perustelut sijoittumisille, mistä plussa mätsäreille. Caraa kehaisi kauniin väriseksi, ja että siitä näkyy sheltti ja bortsu. Se on opetettu esiintymään hienosti. Cica tippui, koska se arasteli tuomaria. Jep, minun ihmisten syliin kiipeilijäni arasti tuomaria. Se teki saman viime kesän viimeisissä mätsäreissä. Tuomari havaitsi, että Cica liikkuu selkä hieman köyryllä, mikä saattaa selittää sen arastelun. Minun piti soittaa jo kesällä hieronta koirille, mutta siirsin sen syksylle aikataulujen ja matkan vuoksi. Nyt pitää hoitaa tuo homma. Kiksu on toisinaan pysähdellyt lenkeillä, ja se että se arastaa vieraan ihmisen kosketusta, on epänormaalia. Kyllä minulla on ollut aavistus että se saattaisi ehkä olla jumissa, vaan en oo saanut aikaseksi varata aikaa mihinkään. Selkähän sillä on kuvattu terveeksi, huomautus.


Tänään, sunnuntaina, sain paimenet riekkumaan kun hihkuin raottaessani verhot ikkunan edestä - LUNTA! Fiilikseni laski kuitenkin samantien kun pääsimme pihaporteille. Koirat tekivät aamupisut ojaan, ja samaan aikaan vastakkaiselta puolelta tietä alkoi kuulumaan "aijjaijjaijjai..." ja mieshenkilö jatkoi selittämistään jotakuinkin näin "lääniä on vaikka kuinka tässä ympärillä", samalla huitoen käsillään, "ja sitte pittää kengänpohjista puhdistaa koirankakkaa sisälle mennessä..." Katsoin miestä ikuisuudelta tuntuvan hetken ja yritin saada sanan suustani. Koirani laskivat vain nesteensä pihalle. Ja selittikö hän tosiaan minulle? Huudahdin takaisin tien toiselle puolelle "Koirani vain pissivät tähän näin, ja minä kerään aina koirieni jätökset. Pissejä on kuitenkin mahdotonta kerätä. Haluan kyllä säilyttää tämän alueen koirapositiivisena alueena, että ei tarvitsisi koirien jätöksistä huomautella." Mies kumarsi kiittäen ja hiljeni siihen paikkaan. 

Olisi pitänyt sanoa enemmän, mietin heti kun lähdin paikalta. Että on kaikkien koirienomistajien vastuulla siivota koiriensa jätökset. Ja että minä siivoan toisinaan jopa toisien koirien jätöksiä. Ja että minulla ei olisi koiria jos en siivoaisi jätöksiä. Ja että minuakin raivostuttaa siivoamattomat jätökset väärässä paikassa. Ärh. Miksi kaikki älykäs tulee mieleen vasta liian myöhään. Aina. Vaan väliäkö tuolla, viesti taisi mennä perille joka tapauksessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.