21.4.2015

"Have a nice day!"


Takaisin kylmään. Kuka olisi uskonut, että Lontoossa voi palaa huhtikuun puolivälissä? Olimme kuulema onnekkaita. Ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen tänä vuodenaikana Lontoossa oli näin uskomattoman lämmintä, +22 astetta tarkalleen, ja vieläpä sateetonta. Reissumme aikana ei satanut ollenkaan vettä, vaan Suomessapa satoi samaan aikaan lunta ja räntää - tuskin parempaa ajankohtaa pienelle visiitille ulkomaille voisi toivoakaan?

Olimme siis kolmen ihmishengen voimin Lontoossa, kaikki neljä koiraa sillä aikaa äitini luona hyvässä hoidossa alkaen sunnuntaista jolloin muori haki koirat hoitoon ja heitti minut juna-asemalle. Koirat olivat käyttäytyneet hoidossa hienosti ilman rähinöitä tai karkailuja. Pientä alkukärhämää oli taas tuttuun tapaan tullut kun kolme nuorinta tapasivat toisensa pitkästä aikaa, mutta sekin meni nopeasti ohitse.

Jos saan lyhyesti kertoa meidän ikimuistoisen onnistuneesta ja ihanasta reissustamme Englantiin, niin kiersimme neljässä päivässä lähes kaikki mahdolliset nähtävyydet Lontoosta. Kävelimme aika paljon, nimittäin eräänkin päivän kävelysaldo oli 19km. Yhteensä käveltyjä kilometrejä kertyi 56km näiltä neljältä päivältä ja sen kyllä tunsi aina päivän päätteeksi jaloissa. Lyhyesti, en voi kuin suositella Lontoota kaikille. Ystävällisiä ihmisiä, sanoinkuvaamattoman kaunis ympäristö, mahtavia nähtävyyksiä. Miinuksena hengenvaarallinen liikenne (meinasimme jäädä kaksi kertaa auton alle ylittäessämme suojatien vihreillä valoilla) ja tyyrikkyys. Ikävä ja kaipuu jäi ja nyt suunnitellaan taas seuraavaa reissua jonnekin päin maailmaa. Ehkä toinen InterRail tai ensin ihan vain kunnon vaellus Suomessa? Ja villinä tulevaisuuden suunnitelmana tietysti matka maailman ympäri, joka toivottavasti toteutuu ennen kuin täytän pyöreitä. Huh, olen saattanut saada pureman matkakärpäseltä.


Tädää. Niin kuin kuvasta näkyy, Aurora hyppäsi Nisukan kyytiin reissun jälkeen. Halusin ottaa Roon pitkästä aikaa mukaani Kuopioon omien likkojen kiusattavaksi. Roo pääsi heti käymään Puuharyhmässä, ja uusi halli ja uusi tilanne jännittivät sitä aika paljon. Teimme rallya ja perustottelevaisuutta noin vartin verran, ettei koira stressaannu liikaa. Loppua kohti Poona alkoi kuunnella minua ja tarjota itse kontaktia eikä vain sinkoillut jännittyneenä sinne tänne sijaistoiminnoissaan hajujen perässä. Plussat Poonalle siitä että se leikki oikein hienosti hallissa, mikä yllätti, vaikka tiedän otuksen olevan hyvinkin leikkisä.


Roo on alustavasti ainakin torstaihin saakka luonani. Se ei ole siskollani, koska siskoni tulee pian kesälomille kotiin, joten pitkän välimatkan takia koiran kuljettaminen yhden kuukauden takia siskolleni ei olisi ollut järkevää. Siksi Roo aloitti kesälomailut kotikotona hiukan normaalia aikaisemmin. Kotiväki taas haluaisi Roon luotani pian takaisin siksi, että Roon energisyys ja leikkisyys vaikuttaa Sanin liikkumiseen positiivisesti. Sani liikkuu ja leikkii vauhdikkaammin kun Roo on sen kanssa lenkkeilemässä. Muutoinhan Sani on aika flegmaattinen tapaus liikkuessaan. Saas nähdä, suostunko vielä antamaan torstaina Roon takaisin kotiväelle kesälomien viettoon vai pidänkö sitä itselläni vielä pidempään.

Hassua joutua taas totuttelemaan kolmen koiran hihnoihin lenkeillä. Kattellaan vaan kuinka solmussa ollaan lenkeillä ennen kuin totutaan kaikki neljä liikkumaan sulassa sovussa. Käytiin iltalenkillä hiukan juoksentelemassa, kun tuntui että juosten koirat keskittyivät paremmin etenemään eteenpäin eikä nuuskimaan holtittomasti sinne tänne, jolloin hihnat ainakin menivät jatkuvasti solmuun. Roo vetää hiukan hihnassa koska se jännittää, vaan kattellaan saisinko sen pysymään lähempänä minua lenkeillä, jolloin se ei vetäisi. Kuvia ainakin täytyy ottaa vierailevasta soopelitähdestä tällä viikolla sen minkä töiltäni kerkeän - tiukka työviikko nimittäin luvassa taas.

Psst, valotin hiukan taustakuvaa tekstikentän kohdalta, koska mielestäni tumma teksti sekoittui ikävästi taustakuvan liialliseen tummuuteen. Olin jo pari kertaa korjaillut taustakuvan sävyä, mutta se ei vieläkään ollut optimaalinen tekstin luettavuuteen nähden. Toivottavasti blogi on nyt entistä luettavampi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.