18.4.2015

Lemmikkiblogit - uusi blogiportaali


On tullut viimein aika päivittää Suomen lemmikkiblogien löytyvyys ajantasalle. Kokosin itse aikaisemmin listan Suomen suosituimmista koirablogeista, josta hieman myöhemmin syntyi idea Koirablogit.net -sivustolle, joka esittelee Suomen koirablogeja. Koska sivusto kattaa vain nimenomaan koirablogit, jäävät edelleen ulkopuolelle kaikki muut lemmikkiblogit.

Nyt tähän on tulossa ratkaisu, nimittäin Lemmikkiblogit.fi aloittelee juuri toimintaansa. Tämän uuden portaalin perustaja on myös jo hyvin tunnetun Blogitalli.fi -portaalin perustaja. Uudesta rinnakkaisportaalista tulet jatkossa löytämään kattavasti koko Suomen kaikki parhaimmat lemmikkiblogit!

Bloggaaminen on koko ajan suositumpi keino jakaa eläinaiheista mediaa muulle kansalle. Suomessa on tuhansia bloggaajia, joten ei ole mikään itsestäänselvyys että lukija ja bloggaaja tavoittavat toisensa. Blogeja etsitään ja löydetään mm. eri hakukoneiden, blogien linkki- ja lukulistojen, puskaradion sekä bloggaajan omien mainostuskanavien (Facebook, Youtube, eri kuvapalvelut, Bloglovin, Twitter, kotisivut jne.) kautta. Erillistä listausta, josta lukija voisi helposti tutustua lemmikkiblogeihin, ei vielä aikaisemmin ole ollut.

Tutustu siis kevään aikana aloittavaan lemmikkien omaan blogiportaaliin ja löydä itsellesi lisää mielenkiintoista eläinaiheista luettavaa!

8 kommenttia:

 1. Onpas mahtavaa, tuolla tuleekin varmasti sitten paljon pyörittyä uusien lukemisten perässä :)
  Tuli nyt ilmoitettua omakin blogi mukaan.

  VastaaPoista
 2. Hienoa, tätä odotellaan kovasti:)

  VastaaPoista
 3. Nimetön19.4.15

  Heido. Et aio kommentoida mitään siihen koulutustekniikka kommenttiin? Opettaa vaan lukijoillesikin väärin asiat....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen etten julkaissut kommenttiasi ja voinut täten vastata siihen. Luin kyllä kommenttisi - niin kuin aina kaikki muutkin saamani kommentit - mutta syytä sen julkaisemattomuuteen sinun tulee miettiä itse. Osasin puoliksi odottaa, että siitä mitä nuo tekniikat kenellekin tarkoittavat, aiheuttavat kiistaa. Minä kirjoitan asiat niin kuin minä ne ymmärrän ja olen oppinut. Yritin lukea tekstini moneen kertaan jotta sinne ei jäisi ajatusvirheitä, koska tekniikoiden jakaminen positiivinen/negatiivinen-vahviste/rankaisu ei ole itselleni mitenkään yksinkertainen asia mieltää ja ymmärtää. Eikä sinne mielestäni mitään virheitä jäänytkään, tarkistin asian vielä nyt kertaalleen. Toit esille, että olisin ymmärtänyt tämän neljän sarakkeen koostelman väärin. Ehkä tuo onkin sellainen asia jonka jokainen mieltää hiukan eri tavoin? Vaikka toisaalta en uskoisi että koulutustekniikat voidaan ymmärtää eri tavoin. Vaan mistäpä tässä maailmassa samaa mieltä ikinä oltaisi. Kuitenkin sinun näkökulmasi siitä mitä nämä tekniikat esimerkein kuvattuna tarkoittavat, ei ollut mielestäni oikea. Minä miellän nuo oikein juuri niin kuin ne nyt taulukossani ilmaisen. En usko että sinun kannattaa huolehtia siitä, oppiiko joku yhden blogistin tekstistä jotakin oikeaa tai väärää, sillä jos omaa hieman lähdekritiikkiä, ei opiskele itselleen täysin uutta asiaa vain mistään yhdestä blogitekstistä tai ainakin säilyttää kriittisen otteen lukiessaan ja vertaa lukemaansa useampaan kuin yhteen tietolähteeseen.

   Kommentoit myös, että mitä mieltä olen siitä onko ihmisen aina oltava laumansa johtaja vai ei. Niin kuin rivien välistä voi lukea, minä olen koirilleni rajojen asettaja, tietynlainen johtaja joka ei kuitenkaan mene niin övereille teille että alkaisi kulkea ovista ensin ja syödä aina ennen koiria. Säännöt meillä kuitenkin on ja uskon että kaikki koirat tarvitsevat elämäänsä riittävästi rajoja ja johdonmukaisuutta. Se, miten ihminen nämä kaksi asiaa koiralleen viestittää, kertoo millainen johtaja hän on. Karsastan kuitenkin sanaa johtaja, joten siksi kierrän sen mieluiten toisin termein.

   Poista
  2. Kyllä ne on virheellisesti tuossa siun postauksessasi. Vahvisteet ovat asiat, jotka ovat koiran kannalta jotenkin miellyttäviä ja rankaisut ovat epämiellyttäviä. Positiivinen lisää, negatiivinen poistaa.

   Positiivinen rankaisu = Lisätään jotakin ikävää -> pakotekoulutus
   Positiivinen vahviste = Koira saa palkkion
   Negatiivinen rankaisu = Palkkion mahdollisuus poistuu
   Negatiivinen vahviste = Jokin koiralle ikävä asia poistuu

   Nuo positiiviset ja negatiiviset vahvisteet ja rankaisut ei ole mitenkään miellettävissä. Ne voidaan ymmärtää väärin, mutta negatiivinen rankaisu tarkoittaa aina negatiivista rankaisua ja positiivinen vahviste aina positiivista vahvistetta. Vähän kuin ankka on lintu, vaikka olisit ymmärtänyt sen olevan kala, koska se ui. Se on silti lintu.

   Mua vähän huvittaa tuo mainintasi anolle lähdekriittisyydestä, koska tuo koostelma tulee Googlen ensimmäisestä linkistä (jonka olet maininnut myös sen lähteeksi tekstissäsi), jos laittaa hakusanoiksi koko rankaisu+vahviste -litanian ja se taulukko sivuilla on väärin tehty. Sieltä puuttuu kokonaan negatiivinen rankaisu. Muutenkin sivu on mielestäni huonosti ja sekavasti kirjoitettu, olkoonkin Pipa Pärssisen tekemä.

   Poista
  3. Kyllä olin ymmärtänyt väärin. Postausta on nyt jälkikäsitelty. ;)

   Poista
 4. Nimetön19.4.15

  Milloin kyseinen portaali aukeaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään aikana. On vaikea sanoa tarkkaa aikataulua. :)

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.