24.10.2015

Ovelia - näythän itse?

Sponsoroitu postaus, yhteistyössä Ovelia

On epäitsekästä mutta typerää, että oma henki merkitsee toisen henkeä vähemmän. Muutaman kerran olen pahanpäiväisesti säikähtänyt autoillessani pilkkopimeällä, kun ajovaloissa on aivan liian lähellä yhtäkkiä näkynytkin jalankulkija. Miksi ihmeessä ihmiset eivät ymmärrä että autoilija ei yksinkertaisesti voi nähdä heitä ilman heijastinta? Eikä kymmenien heijastavien aurausviittojen kanssa välkkyvä yksi pieni riippuheijastin riitä jos lenkkeillään autojen seassa. Itse pyöräilen työmatkat ja ylitän jatkuvasti monia huonosti valaistuja teitä usein vieläpä autoilijan kannalta ikävästä paikasta - autoilija ei näe minua näköesteiden takia ennen kuin on liian myöhäistä.

Koirille on saatavilla lukematon määrä erilaisia heijastimia, vilkkuja ja valoja. Oma laumani kulkee pimeän aikaan täysheijastetuilla hihnoilla, kirkkailla ledvalopannoilla ja heijastinliiveillä varustettuina. Itselleni saatan satunnaisesti pyöräyttää ranneheijastimet ja joissakin takeissa taitaa roikkua riippuheijastin. Ranneheijastimet kuitenkin kiristävät ja hiostavat ranteita ja riippuheijastimet heiluvat, tippuvat ja jäävät kiinni kaikkialle. Luotan aina pimeällä liikkuessa siihen että koirani näkyvät - ja minä ehkä siinä sivussa, jos nyt tuulihousuissa sattuu joku heijastin ennestään olemaan. Näkyvyyteemme ja turvallisuuteemme on juuri tullut muutos. Enää ei riitä että lauma näkyy. Myös laumanjohdon on näyttävä.
Lenkille mukaan mahtuvat kaikki tärkeimmät - puhelin ja avaimet.
Saimme lokakuun alussa testattavaksi Ovelia-heijastinolkavyön. Ensimmäinen pulma oli, minkä värisen liivin valikoisin meille - värivaihtoehtoja kun on valtavan monta. Valikoin tyylillemme uskollisena meille Ovelia Urban Pink -olkavyön, koska uskottelin sen sopivan parhaiten lenkkivaatetukseemme.

Testailin vyötä sekä työmatkoilla että lenkeillä joilla se on jo vakiovaruste joka on kiva ottaa matkaan helppoutensa ansiosta. Vyö pysyy hyvin mukana matkassa, mutta juoksulenkeillä se saattaa heiluessaan ärsyttää jotakuta - siihenkin todennäköisesti tottuisi ja vyö kannattaakin säätää juoksulenkillä hieman tavallista tiukemmalle jolloin se pysyy paremmin aloillaan. Vyö oli tukevampitekoisempi kuin olin kuvitellut ja materiaali on kestävän ja helposti puhtaana pidettävän oloinen. Vyössä on runsaasti säätövaraa ja siksi sama vyö sopii kaikille vyön käyttäjille.

Vyö istuu hyvin päälle ja se on kevyt kantaa. Se todella näkyy joka suuntaan ja se on helppo pukea ja riisua. Se ei pyöri miten sattuu lenkkeillessä, vaikka siinä olisi tavaraakin sisällä. Hurjan suuresti varusteita ei mukaan mahdu vyön pieneen taskuun, mutta vyö ei olekaan mikään laukku. Siihen mahtuu juuri ja juuri paksuilla suojakuorilla oleva Samsung S3 ja parit avaimet - toisinaan kuljetan mukana nameja ja ne mahtuvat vyöhön hyvin. Olisin toivonut taskun olevan kuitenkin aavistuksen suurempi. Tasku kuitenkin ratkaisee loistavasti ikuisuusongelman: mihin laitan luurin ja avaimet kun lähden lenkille taskuttomissa juoksutrikoissa ja juoksutakissa? Avaimet nyt on pakko kantaa mukana, ja lisäksi haluaisin aina kantaa puhelinta mukana koska tarvittaessa olen velvoitettu soittamaan apua jollekulle ja saatan joskus itsekin olla pulassa. Taskun ansiosta tätä ei enää tarvitse miettiä. Tärkein omaisuus on aina mukana.
Lähikuvatus
Ovelia-olkavyö on mahdollista ostaa Ovelian verkkokaupasta. Ja nyt lukijoitani toden totta lykästi. Saan järjestää blogissani arvonnan, jonka voittaja saa itselleen valitsemansa värisen Ovelia-olkavyön. Arvonta suoritetaan su 8.11.

Arvonta koskettaa vain lukijoitani, joten osallistuaksesi sinun on oltava blogini rekisteröitynyt lukija. Saat ensimmäisen arvan kommentoimalla tämän postauksen alle, miten teillä näytään pimeällä. Toisen arvan saat kun jaat jomman kumman alla olevan kuvan tämän postauksen samalla linkittäen. Kerrothan monellako arvalla olet mukana!

35 kommenttia:

 1. Ovelia urban turkoosi olisi oikein hauska voittaa. :)

  Meillä pimeällä kulkiessa itselläni on joko heijastinliivi tai -takki päällä, ja koiralla on usein heijastinliivi. Se kaipaa nyt tosin hieman tuunausta, sillä sen yksi sauma repesi irtojuoksutuslenkillä. Jetin valjaissa on myös heijastavia osia ja itselläni on otsalamppu päässä.

  VastaaPoista
 2. Yhdellä arvalla messiin. :)

  VastaaPoista
 3. Meillä koirilla on pimeällä kulkiessa päällä heijastinliivit, -pannat ja Orbiloc-valot. Minulla on harvemmin mitään heijastimia, en roikkuvia tykkää käyttää koska ne juurikin joko tippuvat tai jäävät jonnekkin kiinni. Yleensä olen vain otsalampulla varustettuna ja jos jossakin ulkovaatteissa on itsessään heijastavia osia.

  Olen yhdellä arvalla mukana :).

  VastaaPoista
 4. Mukana yhdella arvalla(ja jos innostun jakamaan jomman kumman tai molemmatkin kuvat niin laitan linkin tämän kommentin vastauksiin)

  Dinalla on ollut käytössä nyt heijastinvaljaat, vilkku ja itsetehty heijastinliivi. Lisäksi hihnasta löytyy vähän heijastimia. Pakko myöntää etten itse ole hirveän aktiivinen heijasintenkäyttäjä, lätkäisen käteen tarvittaessa pari heijastinta ja sit mulla on ollut kanssa käytössä vetoketjuun laitettava joku tokmannilta ostettu valojuttu. Tällänen tulis kyllä enemmän kun tarpeeseen :D

  VastaaPoista
 5. Pimeällä liikkuessa itselläni on yleensä pari heijastinta ja koiralla heijastinliivi, heistava hihna/panta ja valopanta. :)

  VastaaPoista
 6. Mukava ainakin näin aluksi yhdellä arvalla!

  Minulla on otsalamppu ja perus neon keltainen heijastinliivi. Koirilla vilkkuvat valjaat, hihnoissa jonkin verranja heijastinnauhaa ja toisella heijastin huivi, toisellakin pitäisi ostaa.

  VastaaPoista
 7. Ovelia urban / kukka on niin hieno että haluaisin itellekki!

  Meillä on heijastinliivit koirilla sekä lenkittäjällä ja uusi ihastus on heijastinspray!

  VastaaPoista
 8. Tuollainen Ovelia urban musta ois kyllä kiva!

  Meillä näytään vähän vaihtelevasti. Koirille löytyy muutama heijastinliivi..pitkään on ollut hankinta listalla jotkin kivat valopannat ja omistajallekin joku näkyvämpi heijastin viritelmä :)

  VastaaPoista
 9. Mäkin yhdellä arvalla! Meillä käytetään heijastinhihna, heijastinhuvi, orbiloc-valo, myös heijastinliivi. mutta itse olen laiska käyttämään liiviä.

  tollainen vyö olis just kiva! tasku voisi tosiaan olla aavistuksen verran isompi. Toivottavasti tuohon taskuun mahtuu samsung s5-kännykkä, kun se on hieman isompi kuin s3.. täytyy toivoa, että mahtuu! :D

  VastaaPoista
 10. Yhdellä arvalla mukana! Musta heijastinolkavyö olisi ihan jees :)

  Meillä koirilla on yllään hämärällä/pimeällä; heijastinliivit + niihin kiinnitetyt vilkkuvalot, heijastinpannat (joskus myös vielä heijastinhuivit :p). Lisäksi hihnoissamme on punoksen seassa heijastavaa nauhaa.
  Itsellä heijastimia roikkuu siellä täällä, myös heijastin"nauhoja" käsivarren ympärillä. Lisäksi etenkin kylmimmillä säillä (talvisin) tulee käytettyä kaulahuivia, jossa on mukana heijastavaa lankaa - hiton kätevä! :) On mulla myös heijastinliivi olemassa, mutta sitä ei kovin paljoa tule käytettyä, koska itsellä on lenkillä herkut taskussa mukana ja liivin kanssa herkkujen saanti taskusta vaikeutuu hurjasti.. Tästä syystä tällainen heijastinolkavyö olisi näppärä! :)

  VastaaPoista
 11. Ovelia urban musta :)

  Ja yhdellä arvalla mukana! Meillä on pimeällä käytössä koiralla ledpanta, heijastinliivi tai vaate jossa heijastimia. Itselläni on yleensä vain riippuva heijastin, välillä heitän päälle myös tuollaisen "vanhanaikaisen" heijastinliivin ja välillä nappaan myös taskulampun mukaan. Lisäksi osassa vaatteista on kiinteitä heijastimia.

  VastaaPoista
 12. Kahdella arvalla mukaan!

  Meillä ei käytetä kuin koirilla pääasiassa heijastimia, kun itse olen niin surkea laksamaan mitää heijastinta pistämään. Koirilla on heijastinhihnat ja toisella valjaat ja toisella liivi.
  Mainostus löytyy sivupalkista blogista

  VastaaPoista
 13. Lukijana ja yhdellä mukaan :) vihreä olis jees.

  VastaaPoista
 14. Meillä koirat näkyvät pimeällä hyvin, mutta omistajan varustuksessa olisi paljon parantamisen varaa.. Tuollainen Ovelia olkavyö mustana olis aika makee!

  Osallistun kahdella arvalla, TÄÄLTÄ löytyy linkitetty kuva :)

  VastaaPoista
 15. Yhdellä arvalla ja musta kelpaisi meille :)

  Meillä on koiralla heijastinliivi ja pannassa/valjaissa kiinni orbiloc. Itsellä on pikalukollinen heijastin roikkumassa, ei mitään ongelmaa että jäisi kiinni tai tippuisi matkasta kun ei ole mikään vanhanaikaisesti narulla ja hakaneulalla riippuva ja on fiksun mallinen. Sen lisäksi on hihansuissa heijastinremmit, joihin halutessaan saa valot. Valoja käytän jos liikutaan oikein pimeällä alueella tai autotien vartta pitkin. Me ollaankin kunnon poliisiauto kun koiralla on sininen valo ja mä tuun perässä punaisella valolla varustettuna :D Jos oon maalla vanhempien luona, pistän päälle lisäksi heijastinliivin kun siellä joutuu pakostakin kulkemaan mutkasia autoteitä kun ei ole mitään jalkakäytäviäkään.

  VastaaPoista
 16. Yksi arpa ja mustan haluaisin voittaa!

  Meillä on kyllä muutamia pienempiä heijastimia omistajallakin, mutta heijastinliivi (tai ovelia) puuttuu vielä. Tuo varmaan menis namitaskunakin, jos tarvitsee vaikka lenkille vaan muutaman namin mukaan. Nyt mulla on lenkillä aina erikseen namitasku mukana ja se meinaa haitata menoa välillä.

  Koiralta löytyy heijastinliivi, sekä -huivi + monissa tarvikkeissa on heijastimia paljon. Tulis kyllä ovelia tarpeeseen :) emppu_98@windowslive.com

  VastaaPoista
 17. Yksi arpa ja musta :)

  Meitä ei pimeällä vielä nähdä, siksi pimeällä ei lenkkeilläkkään. Ensi viikolla haetaan molemmille koirille heijastin liivit. Lisäksi on flexit tai heijastinhinat, riippuu missä lenkkeillään. Valopannoista oon myös haaveillut. Itselläni on heijastinliivi.

  VastaaPoista
 18. Osallistun yhdellä arvalla! :)

  Meillä on ihan kamalasti kaikkea heijastinkrääsää!
  Uusimmat ostokset on vasta ostetut Orbiloc-turvavalot, jotka on kyllä ehottomasti joka ilta lenkillä mukana ja näkyy todella hyvin. Orbiloc valot on Renellä ja Riimillä Julius K9 valjaissa kiinni (kahvassa) ja Roylla rukan pannassa. Renellä ja Riimillä oltava valjaissa, jotta valo näkyy karvojen läpitte.
  Lisäkseen jokaisella on heijastinliivit ja Rukan tuotteista olen tykännyt kovin! hyvät heijastimet, joten löytyy pari hihnaa, 3kpl valjaita ja pari pantaa :)

  VastaaPoista
 19. Yksi arpa ja musta meille! :)

  Koirilta löytyy heijastinliivit ja satunnaisesti heijastavat hihnat, valopannat (tai valot pantoihin) on hakusessa. Omistaja kulkee typerästi näkymättömänä valtaosan lenkeistä. Narulla kiinnitettävät heijastimet sotkeutuu hihnoihin, oksiin, jäävät kiinni auton turvavyöhön jne, joten ne myös jää aina jonnekin matkan varrelle. Heijastinliivi on ihan kiva, mutta se päällä ei kaiveta mitään taskusta. Otsalamppu pimeimmissä paikoissa sentään mukana.
  Ovelia vaikuttaa siksi aika hyvältä vaihtoehdolta meille :)

  VastaaPoista
 20. 2 Arpaa Kuva löytynee täältä

  Koiralta löytyy Lifeguard valjaat, tarvittaessa myös takki, jossa on heijastimet ja keltainen selkämys. Itseltä löytyy otsalamppu ja olisihan tuossa tuo heijastinliivi, mutta se kynnys laittaa se kömpelö liivi päälle on iso ja se päällä ei tosiaan kaiveta taskuja, mikä vaikeuttaa esim. herkkujen kantamista mukana. Omistaja kulkee siis pimennossa, kun koira loistaa kuin joulukuusi.

  VastaaPoista
 21. Yksi arpa ja Ovelia urban vaalea harmaa

  Meillä näytään Ruusun kanssa heijastin taluttimen sekä valjaiden avulla. Heijastinliivit on toisaalla paikkakunnalla meidän poppoon Puffella sekä Ellillä kun juoksevat pihassa vapaasti niin näkyvät pimeällä. :)
  Taluttajilla perus heijastimet narujen päässä jotka eivät kaikista suunnista edes näy.

  VastaaPoista
 22. Yksi arpa ja pinkkinä :)
  Meillä on Gabilla tällä hetkellä pentuajalle heijastinliivi sekä toinen liivi, jota aletaan käyttää kunhan kasvaa. Löytyy molemmilta vilkkupannat sekä Rukan hihna. Lisänä laitetaan usein roikkuvia heijastimiakin, Heklalla on talvisin hurtan takki, jossa on kivat heijastimet. Itselläni sitten on usein treeniliivi jossa on heijastimia, tosin aika kehnosti. Oma heijastinliivi on jotenkin niin haitalla lerpattava kangas, joten sitä ei niinkään mielellään käytetä, välillä kyllä. Omissa takeissani ei heijastimia taida ollenkaan olla.

  VastaaPoista
 23. Yhdellä arvalla mukaan :)

  Mulla on itellä heijastinliivi ja -säärystimet. Kohta saa ottaa otsalampukin mukaan, ku alkaa niin äkkiä illat pimetä. Koiralla on kans heijastinliiviä, orbiloc, valopantaa yms. Millon mitäkin, mutta aina jotain heijastavaa tai valoa! Varmaan joulukuusilta näytetään, ku tuolla neonkeltaisissa ja -oransseissa valoinemme kuljetaan, mut olkoon :D

  Tää Ovelia vaikuttaa kyllä kätevältä, hyvä joululahjaidea :) Jos arpaonni suosii, niin antaisin tän siskolle!

  VastaaPoista
 24. Yhdellä arvalla mukana. Meille kelpaisi pinkki!

  Mun on pakko myöntää että meidän näkyvyys on huono. Itselläni roikkuu kuorihousuissa yksi pieni heijastin. Pennulle en ole viitsinyt ostaa vielä mitään koska se kasvaa koko ajan, mutta pantaan olen kiinnittänyt vilkkuvan valon. Vanhemmalla koiralla on hurtan lifeguard panta ja hihnassa heijastinjatkopala. Ryhtiliike olisi paikallaan, etenkin ihmisen kohdalla.

  VastaaPoista
 25. Yhdellä arvalla mukaan! Ja värinä turkoosi tietty :)

  Meillä koirilla on heijastinliivit sekä orbiloc valot, jotka on kyllä tosi hyvät ja näkyvät kauaksi! :) Vielä pitäisi hankkia hihnaan jokin heijastin härpäke. Flexiä käytettäessä me kyllä näytään hyvin myös sen suhteen. Itsellä on yleensä pimeällä liikuttaessa ainakin kaksi heijastinta sekä otsavalo, koska meillä ei niitä katuvaloja ole täällä. Pitäisi kyllä heijastinliivi ostaa tai vaihtoehtoisesti heijastin säärystimet.

  VastaaPoista
 26. Yhdellä arvalla mukana.

  Koirilla roikkuu pannoissa pehmoheijastimet ja lisäksi päälle puetaan heijastinliivit.

  VastaaPoista
 27. Kahdella arvalla mukana :)
  Meille kelpaisi Ovelia urban turkoosi. Itselläni kun ei ole mitään muuta kuin yksi heijastin ulkotakissani. Tulisi siis todella tarpeeseen. Kahdella pienellä collie pennullani on molemmilla onneksi heijastavat remmit, joten ainakin vähän pitäisi poppoon myös pimeällä näkyä.
  Linkitetty kuva löytyy osoitteesta http://suippokarvakuonot.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 28. Yhdellä arvalla mukana!
  Valopantoja löytyy. Tällainen liivi olisi myös hieno juttu :)

  jolannian@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Yhdellä arvalla mukana!
  Meillä on omistajalla ja koiralla käytössä heijastinliivit mutta tämä voisi olla kätevä varuste vaikkapa lyhyempiin lenkkeilyihin pimeässä :)

  VastaaPoista
 30. Yhdellä arvalla mukana. Kukkahattutädille luonnollisesti kukkakuosinen Ovelia. :)

  Koirien näkyvyys on hoidettu Ebaystä tulleilla klipsivaloilla ja ensi viikolla saan toiselle Hurtan Polar-heijastinliivin. Toinen pärjäilee pannalla, kunnes saan sillekin vastaavan metsästettyä. Jotkut led-letkupannat olisi vielä poikaa. Molemmilla on myös heijastavia tikkauksia ties missä varusteissa ja talvitakeissa on integroidut heijastimet.

  VastaaPoista
 31. Anonyymi30.10.15

  Yhdellä arvalla mukaan, toiveena turkoosi tai kukkakuosinen Ovelia. :P

  Kodalla on lenkeillä heijastinliivi ja itsellä heijastinnauhat ranteisiin. Riippuvan heijastimen kanssa sama ongelma: sotkeutuvat käsiin, hihnaan ja lopulta jäävät jumiin johonkin oksaan. Aiemmin suosin näiden lisäksi pieniä vilkkuvaloja sekä koiralla että itselläni, mutta patterit pitäisi vaihdattaa jossakin huoltiksella. En kuitenkaan luottanut niiden näkyvyyteen kaupungin valosaasteen keskellä viime vuonnakaan, heijastimet oltava käytössä aina. Kaikki muu on extraa. :)

  VastaaPoista
 32. Messiin tullaaN! Toivotaan että lykästää! :)

  Kerolla ei vielä ole heijastin pantaa kummempaa, mutta eiköh'än se kun tuosta kasva niin tulee ostettua sillekkin jotain hieman paremmin hiejastavamoaa. Itselläni ei ole kuin heijastin liivi, vaikka se onkin kätevä. Niin on hirveän ärsyttävä tonkia aina liivin alta nameja ja muita härpäkkeitä. Onneksi maalla ei ole ollut niin väliä kuinka pimeällä menee ja kuinka, mutta joulukuussa olisi tarkoitus lähteä takaisin kaupunkiin, niin tämä tulisi tarpeeseen!

  VastaaPoista
 33. Yhdellä arvalla mukana! Tuo turkoosi on ihana.

  Rudille on tullut hamstarttua vaikka mitä: vilkkuvaloja/panta, vilkkuva hihna sekä hieman liian suuri heijastinliivi. Itsellä ei ole tällä hetkellä mitään heijastinta, kun on mennyt hukkumaan kaikki eikä ole tullut hankittua uutta. Tämä kyllä vaikuttaa tosi kätevältä!

  VastaaPoista
 34. Yksi arpa, jos et ole vielä kerennyt arpoa :)

  Mulla on koirille paritkin erilaiset heijastinliivit, heijastavat pannat ja hihnat ja valopantoja ja ledit kiinnitettäväksi heijastinliiveihin. Itseni koristelen yleensä roikkuvilla heijastimilla, takissakaan kun ei kiinteitä heijastimia ole.

  VastaaPoista
 35. Vieläkö ehtii. Heijastinliivit, otsalamppu, vilkkupanta/valo sekä heijastava hihna ja panta. Näytään!

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.