Tuomareina ykkösissä oli Ruotsista Marianne Fernström oikein suoraviivaisilla ykkösille sopivilla radoillaan, ja kakkosissa Sari Mikkilä jo toistamiseen mukavilla, suht helpoilla radoillaan.
Silti jäi hyvä fiilis kisoista. Me osataan teknisesti, mä oon nopea, mä hallitsin tosi hyvin kisahermoni. Jos vain kepit saatais yhtä varmoiks radanosana kisoihin kuin mitä ne on yksittäisenä tai joskus treeneissä radanosana, niin voila, ei meitä pysäyttäs yhtikäs mikään. Vaikka kivoja kisoja oiski nyt tulossa, en näe mitään järkeä törsätä niihin koska kepeiltä tulee satavarmasti joko virheitä tai hylky. Pidetään siis kisataukoa. Sinä päivänä kun kepit on meillä kisavarmat, tunnen itseni todellakin voittajaksi. Treenikaverin sanoin "Se on niiin lähellä."
Joka harrastuksessa tulee ylä- ja alamäkiä, epätoivon ja toivon hetkiä. Ja minä alan nyt olla epätoivoinen tämän keppiasian suhteen. Onneks on kannustavia treenitovereita ja kouluttajia, jotka aina vaan jaksaa tsempata eteenpäin. On vain hämmentävää kun saa niin paljon erilaisia ohjeita kuinka alkaa työstämään keppejä, ja koirieni olemuksiakin analysoidaan niin eri tavoin. Siinä missä toinen neuvoo rytmittämään äänellä ja/tai liikkeellä tai kävelemään tai hitaasti hölkkäämään vierellä, toinen neuvoo juoksemaan niin lujaa kuin lähtee, jotta koirat eivät luulisi minun olevan epävarma kepeillä.
Kestoa kestoa ja vielä lisää kestoa, sitä kai nämä kepit nyt meillä kaipaavat. Että koirat edelleen ottaisivat ekan välin varmasti ja eivät sen jälkeen keskeyttäisi keppejä. Ei toisessa välissä, ei puolivälissä eikä tokaviimeisessäkään välissä. Jos hiljennyn kepeillä, se on koirille vihje että nyt tuli virhe. Jos hidastan vauhtiani, se on vihje että nyt otetaan kepit alusta kun tuli virhe. Joten ehdottomasti minun pitäisi malttaa itsekin ohjata loppuun saakka samalla rytmillä - sekä äänellä että liikkeellä - ja antaa koiralle tilaa ja aikaa aloittaa kepit rauhassa. Heti keppien jälkeen palkkaamista tulisi vähentää, koska koirat alkavat odottaa palkkaa jo keppien lopussa nostaen katseensa jolloin kepit jäävät kesken. Palkkaaminen yksi este keppien jälkeen voisi auttaa. Eikä palkka ikimaailmassa enää tule minulta keppien kohdalla. Se tulee joko maasta namirasiasta tai kouluttajalta. Ja minä unohdan nyt käsien taskuun laittamisen keppien lopussa. Teen sen huomaamattani.
Uudet agipopot |
Kyllä te vielä ne kepit opitte! :) Vaikka siinä menisi kauan, niin kyllä ne sieltä tulee. Jotkut koirat vaan oppii hitaammin kuin toiset, riippuu niin paljon yksilöstä. Meillä Nessie, joka ei edes ole aksakoira, oppi kepit todella nopeasti naksutellen ja muistaa ne taukojenkin jälkeen superhyvin ja tekee oikein rytmikkäästi. Jet taaseen ei osaa keppejä vieläkään, vaikka olen kokeillut naksutteluja, kujakeppejä, vinokeppejä ja käsiohjausta etc, ja noin vuoden verran olemme aksaa harrastaneet. Sen kanssa olen tosin enemmän keskittynyt kokonaisuuteen, enkä niinkään keppeihin, niin siksi se ei taida niitä vielä osata. Rytmiä on tosin alkanut jo tulemaan, niin toivon mukaan pian myös sitä aivotyöskentelyä ja itse esteen suorittamista. :’D
VastaaPoistaKiitos kannustavasta viestistä Alicia! Jepp, seuraavan koiran kohdalla testaan kyllä kujakeppejä tai 2x2 tekniikkaa. Jotenkin tuntuu hassulta että kumpikaan koira ei oikein oppinut kunnon keppejä. Vissiin kouluttajassa vikaa sillon :D Mut onneks on aikaa!
PoistaAgility ois kyllä niin hauska harrastus! Heilin kans käytiin kolme kertaa treenaan ja tykästyin kyllä lajiin niin kovasti että Unnan kans aattelin käyä alkeet jos siitä ois siihen. Heilin kanssa en kehtaa alottaa säännöllistä treenaamista ettei käy niin että miestä ei kuuntele sit metällä ollenkaan :D
VastaaPoistaMinä ainaki oon ihan hurahtanut :) Tykkeen juosta ja tykkeen lajeista joissa tarvitaan ketteryyttä koska oon siinä hyvä - joten aika passeli just mulle. Koiratki tykkee joten mikäs täs :D
Poista