10.10.2012

Back to Kajana City

Aurora havainnollistaa viime aikojen tunnetilani.
Huhhhhuh. En tiedä mistä aloittaisin. Mulla on ollut niin järjetön kiire koko tämän viikon, että en oikeesti oo kerenny paljoo koneella istumaan. Oon tehny työharjoitteluun liittyviä tehtäviä ja lenkittäny koiria, ja menny aikasin nukkumaan et oon jaksanu herätä aikasin harjotteluun. Nyt mulla on viimein muutama tunti aikaa istahtaa koneelle ja käsitellä kuvia ja kirjoittaa blogia.

Niinhän se mäni taas nopiaan viikonloppu kotiseuduilla, lähinnä ompelukoneen ääressä. Haravoitiin lauman kans etupiha, saivat olla reilusti pihalla vapaana, mikä täällä kaupungissa ei ole mahdollista. Cicaro meinas riidellä Auroran kans kun kohtasivat, mut parin päivän jälkeen olivat taas kuin aina ennenkin, eli sovussa.

Cara nautiskelee ku äiskä kurittaa :DD

 
Tuossapa joitakin tekeleitä viikonlopun ajalta. Oli ikävä ompelukonetta :DD Tekaisin 4 pk.nahkapantaa, 3 herkkupussia, WC-rullatelineen sekä treenilelun.

Junamatka Kajaaniin 3 koiran ja armottoman tavaravuoren kanssa arvelutti, koska en ensinnäkään saanut ostettua enää lippua tiskiltä, ja jouduin ostamaan lipun lippuautomaatista. Siinähän on se ongelma, etten voi valita lemmikkejä lippuun automaatista, joten ostin lipun vain itelleni. Junassa menin kuitenkin lemmikkivaunuun, ja oli siellä kaiken ahtauden keskellä vielä pari paikkaa vapaana. Ahtain lemmikkivaunu jonka oon ikinä nähnyt! Ja sitte sinne oli majottunu inttipoikia. En ymmärrä, mikä hemmetin järki lemmikittömillä ihmisillä on varata niitä viimesiäki lemmikkipaikkoja!! Menisivät ihmisten vaunuun, ku lemmikkivaunut on tarkoitettu LEMMIKEIDEN kuljettamiseen. Kumma ku ei sitte elikot saa matkustaa ihmisten vaunussa, jos ihmiset saa aivan vapaasti tulla elukoitten vaunuun.. ärsyttää.

Konnari oli tällä kertaa sentään normaali, ei mikään työhönsä leipääntyny känkkis, joka vihaa koiria. Sain tietysti pitää paikkani lemmikkivaunussa, mihkäs muuallekkaa 3 koirani kanssa oisin menny. Lauma matkusti tosi kiltisti, ne oli kui huumattuina koko matkan! Aurora haukku vain kerran ku yks mies sano mulle jtn. Muuten otukset valtasivat ahtaan käytävänpätkän ja nukkuivat siinä. Ite jouduin koko ajan tarkkailemaan otuksia, ettei ne ollu ihmisten kulun tiellä, joten 2h meni nopeasti.

Kajaanissa muuten normimeno mut nyt on tosiaan Aurora minulla, Cicaron ja Caramelin lisäks. 3 koiraa tuntuu iha liian paljolta, mut jospa kestän Jouluun saakka. Aurora on nyt kunnon murkkumörkäkänkkä-iässä, se rähjää lenkeillä ihmisille ja koirille ja vetää hihnassa koska pelkää. Se on arka, ihan selkeesti. Ääniherkkä suoraan sanottuna. Yhtään jos kovempi ääni kuuluu jostain ni tuo menee ihan paniikkiin. Omituista. Joudun siis työskentelemään taas kovasti ja kesyttämään tuon villieläimen. Just ku koutsasin 2 koiraa kunnon koirakansalaisiks joitte kans arki sujuu ilman kommelluksia, ni nyt tulee tollanen 9kk ikäinen murkkis. Noh, jospa pärjään. Sisko ei voi pitää Auroraa nyt hetkeen, enkä jätä tota kotiin koska A on täysin miu ja siskon vastuulla. Äiti kyllä jo tarjoutu pitää tota välil mut ehei, me luvattiin et sen ei siitä tarvi huolehtia ni se myös on nyt niin. Mut paljon saa tehä ton kans hommia et toi arkuus vähenee. En tie syytä miks tuo on noin arka. Päätin nyt että Aurora on vissiin epävarma, ihan ku Cara aikoinaan. Aion siis vain kehua Auroraa jotta sen itsetunto nousis ja se ei pelkäis. Teen sen kans paljon yksilö- kuin ryhmälenkkejäkin ihmisten ilmoilla, jotta se tottuu kaikenlaisiin ääniin ja ihmisiin.

Aurora aloitti ekat juoksunsa eilen 10.10. Kerettiin käydä vain kerran koirapuistossa tossa pari iltaa takaperin. Oltiin ensin yksin puistossa, mut sit sinne tuli walesinspringerspanielinarttu, 9kk ikäinen, ja se oliki tosi nasta leikkikaveri. Sellanen rento ja kuuliainen koira, niin sai tytöt leikkiä sen kans ihan huoleta, ja Aurora otti sen tosi hyvin vastaan.

Tokokausi aloitettiin eilen tiistaina hallissa, ja sinne tuliki 4 minu kaveria koirineen kans treenaamaan. En ollu suunnitellu kovin kummoisia treenejä, koska oli kuitenkin eka kerta pitkästä aikaa hallissa, ja koska en enää omista autoa, pitäisi aina laittaa toinen koira tolppaan kiinni huutamaan ku treenaan toisen kans. Joten aattelin treenata tätä yksinoloa tolpan nokassa tiistaina. Caramel oli jopa yllättävän hiljaa kiinni ollessaan, tuntu et Cicaro huus vähintään yhtä paljon siinä yksin jäpötellessään. Kuitenkin tosi mallikas suoritus tytöiltä, huusivat viimesillä kevään tokokerroilla enemmän kuin nyt aloituskerralla! Mehän ei siis treenata millään kurssilla, vaan
tokoillaan yksikseen ja toisinaan porukassa paikkamakuuta jne. Neidit oli tiistaina niin hyvässä vireessä, että treenailin seuraamista, sivulletuloa, luoksetuloa ja ens sunnuntain mätsäreitä varten treenattiin kans mätsijuttuja.

Tänä talvena pitäs saada ALO-liikkeet plakkariin, joista uupuu enää estehyppy sekä liikkeestä maahan ja seiso. Liikkeestä jäävät liikkeet onnistuu kotona, mut ei hallissa. Ja vaativat siinä käsimerkin ja aika voimakkaan käskyttämisen et suorittavat kunnolla. Joten niitä pitää vielä treenata. Estehyppyä vois treenaa jos ois este. Hmh, pitää jotain kehitellä.

Laitettiin tossa eilen ennen tokoa Essin kans mokkapaloja.. neidit sit tahto välttämättä maistaa vähä taikinaa. Mokkapalan päälle laitettava litku oli ehkä aavistuksen liian löysää, ja pohja vino ja kuumahko, joten litkua valui pitkin pöytiä aina lattialle saakka. Tytöt sit meni taikinasateeseen ihan onnessaan, tuloksena kaksi taikinaista paimenkoiraa...

Tänään kävin C&C:n kanssa koirapuistossa, ja Auroran kans privalenkillä keskustassa ihmisten ja liikenteen vilskeessä sekä torilla ja käveltiin kans Kennelrehun rekan ohite, jossa oli huisisti ihmisiä jonottamassa lihaa koirilleen. Aurora oli tietysti peloissaan taas tällä lenkillä, mutta loppulenkki sujui aavistuksen rennommin kuin alkulenkki. Joku humalainen mies koetti silittää Auroraa, ja lähin tilanteesta niin pian kuin mahdollista. En halua tuolle mitään traumoja mistään miehistä tai ihmisistä muutenkaan, ihan tarpeeks arka koira on jo muutenkin. Huohhista vuan.


 


Ja vielä tähän loppuun lisää kuvasia joita nappailin viikonlopun aikaan kotosalta...Ei ole vielä vesi liian kylmää näille paimenille..
 
Meiän hoikka mamma pian lyhyessä turkissaan <3
Valmista tuli kuitenkin...

... vaikka välissä homma näytti ns.
valuvan käsiin.
TAIKINAPAIMENET TULEVAT!
Tässä vielä tokokuvia kätevästi GIF-muodossa, kiitos Essille kuvista!


Kiksu tokoilee.
Cara tokoilee.
Cara tokoilee part II, vametti eikä antanu laittaa yhelle.

3 kommenttia:

 1. Ihan järjettömän ihania kuvia :) !!!

  VastaaPoista
 2. Nimetön12.10.12

  Ihana postaus jälleen! Ja tykkään hirmusesti ku oli noin paljon kuvia :) tuli oikeen treeni into omankin koiran kanssa kun tätä lueskeli!

  VastaaPoista
 3. Heips Emilia ja Rosa! Todella kiva kuulla että tykkäätte blogini sisällöstä! :) Mukavaa syksyä teille!

  - Leena ja paimenlauma

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.