29.10.2012

Tokotuhinaa

Noniiin, kun nyt se aksa todellakin jäi tältä syksyltä, niin mitäpä jos panostettais kunnolla tokoon tämä talvi. Lähinnä meijän tokotus on nyt ollu sitä samaa haahuilua näinä parina kertana, kun en uskalla vaatia nassikoilta mitään uutta. Kirjoittelen tähän asiat, joihin tulee kiinnittää huomiota, ja joita tulee kehittää.

Perusasento ja sivulletulo: Ilman käsiohjaamista, pelkällä käskysanalla sivulle tuleminen. Tulee suoraan jos käskee sivu, mutta jos käskee tänne, niin ei tajua tulla sivulle luoksetulon yhteydessä. Eteen en opeta tulemaan ollenkaan luoksarin yhteydessä, koska se on pk.juttu. Lisään harjoittelua suoruuden kanssa niin, että paikallaan pyörien käsken aina tulemaan sivulle uudelleen ja uudelleen.

Seuraaminen: Vinous pois, liiallinen tiiviys pois, edistäminen pois. Tähän harjoitukseksi askel - seis - askel - seis. Ja namikäsi vasempaan käteen. Käännöksissä ongelmana liiallinen väljyys käännyttäessä oikealle ja liiallinen tiiviys käännyttäessä vasemmalle. Tähän harjoitukseksi  erittäin hitaat kääntymiset, kääntymiset paikalla ja käännösten jälkeinen nopea pysähtyminen. Myös mutkittelu avuksi.

Maahanmeno, seisominen ja istuminen liikkeestä: Nopeus, terävyys ja varmuus mukaan. Avuksi ilman käsimerkkiä kaukona tehdyt liikkeet ja käskysanojen takominen päähän kunnolla. (Kiksu menee maahan kun sanoo "istu" monta kertaa peräkkäin...)

Luoksetulo: Nopeus on OK, mutta sivulletulo ei tule itsestään luoksetulon yhteydessä. Luoksetulon aikana käskyt seiso, maahan. Kasvattaa terävyyttä, mutta vaarana on luoksarin hidastuminen. Siihen taas auttaa ohjaajan perääntyminen, jotta koira ylläpitää riittävää nopeutta.

Kaukokäskyt: Osa käskyistä sujuu, osa ei. Istu, maahan ja seiso pitäisi oppia eri järjestyksissä ja sarjoissa.

Noutaminen, estehyppy ja ruutu vasta kun muut asiat ovat kunnolla hallussa. Phuuh. Sitte ku muistais näitä asioita tokotellessa kans harjoitella. Jospa huomenna, tiistai kun on taas, harjoiteltaisi perusasentoa ja seuraamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.