30.10.2012

Treenit

Tämän päivän aikataulu oli kiireinen koirailun osalta. Lähin töistä puoli tuntia aiemmin ku normisti, että kerkeen lenkittää koirat ennen tokoa. Tai lähinnä, että Aurora saa lenkkeillä ennen ku Cicaro ja Caramel painelee tokottelemaan. Lähin töistä 19.45, ja olin kotona joskus vähän ennen tasaa. Sit koirat hihnaan ja lenksulle, kierrettiin meijän perinteinen kyttälenkki, joka menee poliisiaseman ohitse, siitä tulee sellanen 15 minan lenkki ku joutuu venailee liikennevaloissaki aina hetken ja käydään vakkaripuskassa pidemmillä istunnoilla.

Mjoo nassukat oli lenksuteltu 20.15 ja lähettiin tokoon. 20.30 oltiin jo tokottamassa. Muistelin eilisiä raapustuksiani tänne, ja aattelin harjoitella lähinnä perusasentoa tänään. Koska siitähän kaikki ongelmat on peräisin, jos niitä on. No vähä yleistän, mut silti. Cara pyörähtää sivulle näppärästi, tosin jää silloin tällöin hieman vinoon tai hieman liian eteen. Cicaro jää lähes aina vinoon ja tarvitsee välillä käsimerkin että tajuaa tulla sivulle. Korjailin sit lähinnä Kiksun perusasentoa pyörimällä paikoillani, ja Kiksu sai sit pyörähtää aina uudelleen peruasentoon miu vierelle. Ja sit otettiin askel - seis - askel -harjoitusta muutamaan otteeseen.

Sittempä muistin että luoksarissa ei neidit osaa tulla sivulle. Muistin vissiin väärin, koska Cara tuli ilman käsimerkkiä suoraan sivulle kun kutsuin sen luokse. Kiksua piti avustaa käsimerkein. Harjoiteltiin sit seuraamista kans vähäsen, eli lähinnä seuruutin nuita mutkitellen ja Caran kans otettiin äkkikääntäreitä oikealle ja vasemmalle ja välillä juostiin ja välillä hiivittiin. Hirmu hyvin pysy messissä, Kiksu innostui juoksemisesta, mikä on sille varsin tyypillistä :D Kiksulla oli kans vähä haahuilupäivä tänään, ei oikein meinannu pysyä kontaktissa vaan läks hiihtelemään johki vähä väliä. Luulen et toko on enemmän Caran laji, mut kyllä mä silti aattelin takoa Kiksullekki noi perusjutut päähän vaikka pitäs motivoida todella paljon enemmän.

Jätin sit Kiksun vähä vähemmälle tänään, koska sitä ei selkeesti kinostanu tokottaa minu kanssa, ja päätin testaa Caran kans paria uutta asiaa, eli noutamista ja estehyppyä. Carahan ei koskaan oo noutanu mitään, ku neiti on niin truupaimen ettei noutaminen sovi rinsessan imagoon. Pyysin sit neidin perusasentoon, heitin treenipatukan ja samalla komensin Caraa pysymään paikoillaan. Sit käskin Caran noutamaan, ja sehä nouti joka kerta patukan minulle ku käskin! Hieno likka. Samoin hallissa oli pieniä esteitä, hieman yli Caran säkäkorkeuden eli oisko jtn 55cm esteitä ollu korkeintaan, ni pyysin otuksen perusasentoon ja käskin hyppäämään esteen. Hyppäshän se, vaikka vaati minulta reilua avustamista ja ohjaamista että se hyppäs. Seisahtu se aina esteen toiselle puolelle hienosti, ja sit kiersin Caran viereen ja pyysin hetken päästä perusasentoon.

Tänään tolpassa kii yksin oleminen oli yllättäen vaikeampaa tänään Kiksulle kuin Karalle. Yleensä Cara on se joka saa paniikkikohtauksen kun jää tolppaan kiinni, mut tänään Cara napotti hiljakseen tolpassa, ku Cicsu metelöi. Omituisia otuksia.

Tästä ei PITÄNY tulla tällasta stooria. Mut tuli kuitenkin.

1 kommentti:

  1. Nimetön31.10.12

    Haastoin sinut ->http://commarocky.blogspot.fi/2012/10/haaste-otettu-vastaan.html

    VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.