11.3.2015

Koirankakka ei kuulu luontoon

Kevät ja koirankakka. Vaikka olisi kuinka koiraihminen, niin kyllä se koirankakkamäärä kiukuttaa aina keväisin. Kaikki se minkä talvi on hellästi peittänyt lumihuntunsa alle, paljastuu viimein. Kakkaa kengänpohjissa, kakkaa tassuissa, kakkaa liian lähellä maata roikkuneessa hihnassa, kakkaa silmänkantamattomiin. Jos koirasi tekee jätökset syvään ojaan tai vaikeakulkuiseen pusikkoon, voit hieman paremmalla omallatunnolla jättää ne keräämättä sillä odotuksella että sinne eivät edes lapset mene tallustamaan. Itse en kerää jätöksiä tällaisista paikoista. Ehkä tämä teksti ei tavoita juuri heitä jotka jättävät kakat keräämättä, mutta näin kevään korvalla aiheesta on kuitenkin hyvä mellastaa - muidenkin kuin koiranmyrkyttäjien ja koiravihaajien. Näyttää, että kyllä koirakansaakin kiinnostaa missä koirankakkaa on ja missä ei.

Miksi jättäisin keräämättä koirani jätökset, väite 1: "Koirankakkahan maatuu nopeasti pois silmistä."
Vaikka koirankakka maatuu olosuhteista riippuen muutamissa kuukausissa, niin etenkin taajama-alueilla ja vilkkailla lenkkipoluilla edelliset eivät kerkeä maatua kun uutta ilmestyy tiuhaan tahtiin. On tympeää kävellä, kun joutuu itse ja koirakin joutuu väistelemään jätöksiä. Etenkään täysin keskelle kävelytietä keräämättä jätetyt jätökset eivät tavoita ymmärrystäni, tai edes juuri ja juuri kävelytien reunaan tehdyt - siinä kävelytien reunassa kun ainakin usein omat koirani kävelevät.

Miksi jättäisin keräämättä koirani jätökset, väite 2: "Eihän täällä kukaan kulje." 
Paitsi koiraihmiset, lapset, satunnaiset metsässä samoilijat... Ja sinä itse. Miksei siis joku muukin voisi eksyä samoille hoodeille. Etenkin metsässä liikkuessa maamiinoja voi olla vaikea havaita ajoissa. Ja koiranomistajat vissiin järjestäen yrittävät nimenomaan etsiä mahdollisimman syrjäisiä ulkoilupaikkoja, joissa ei olisi muita liikkujia. Eli syrjäseutukaan ei ole syy jättää keräämättä.

Miksi jättäisin keräämättä koirani jätökset, väite 2: "Ei ole riittävästi roskiksia."
Tokihan niitä on, mutta toisinaan jouotuu kävelemään kilometrin jos toisenkin kakkapussin kanssa. Toisille se on liian suuri kynnys, ja etenkin jos ulkoilutettava lauma on suuri, voi täyden kakkapussin kantaminen monen hihnan ohessa olla työlästä. Kannattaakin bongailla roskiksia ja painaa ne mieleensä, niin tietää missä ainakin suosikkilenkkireittien roskikset suunnilleen sijaitsevat.


Hau-Hau järjestää nyt kampanjan koirankakkaa vastaan, ja täten arvon blogissani kakkapussisäiliön ja kakkapusseja. Arvottavat tuotteet saapunevat pian postissa, joten ei muuta kuin kommenttia tulemaan. Jokainen tähän postaukseen kommentoinut on mukana arvonnassa. Jos jäät ilman palkintoa, voit tilata PetNetStoren tuotteita tuoteryhmästä "kakkapussit ja tarvikkeet" -50% alennuksella koodilla SIISTI15. Tarjous on voimassa maaliskuun loppuun saakka. Kampanjaa ei voi yhdistää muihin kampanjakoodeihin. Muikean ihania tuotteita näytti olevan saatavilla, joten ei muuta kuin selailemaan!

26 kommenttia:

 1. Osuva ajankohta tällä postauksella. Just eilisiltana poimin oman villakoirani sormen paksuista iltakakkaa pussiin kävelytien varrelta ja astuessani pois tallasin ironisesti pesuvadilliseen sitä ehtaa punaista Pedigree-sontaa. :B Meillä on tällä alueella niin paljon roskiksia, ettei kellään pitäisi olla mitään tekosyytä olla keräämättä kakkoja pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin vakio aamu- ja iltalenkki on noin 30cm välein täynnä sitä ihteesä. Että se sitte ärsyttää. Eikä ne pienet läjät mutta ku alueella ilmeisesti asuu norsun kokonen koira (tai just Pedigreen syöjä, on nääs just kuvailemaasi punaista pedigreekakkaa! :D), sillä läjien koko on ihan mieletön. Saavillinen paskaa. Ei kiva ei. Voiku joskus sais kiinni jonkun joka jättää keräämättä. Tuntuu että kasat ilmestyvät kuin itsestään, eikä kukaan jää koskaan kiinni rysän päältä.

   Poista
 2. Loistava arvonta! Nyt toivoisin että kaikki vois voittaa ;) emppu_98@windowslive.com

  VastaaPoista
 3. Juuri tänään koirieni kans kävellessä mietin tuota ihan samaa - me koiraihmiset ollaan likaista sakkia. Kokoajan saa väistellä koirankakkaa... Itsellä on kolme koiraa ja kakkapusseja saattaa samaan aikaan olla käsissä useita kolmen remmin lisäksi - vaikka välillä ärsyttää se sompailu ja tuntuu ettei kädet riitä, niin silti minä ne koirieni jätökset kerään pois.

  Roskiksia saisi olla enemmän ja ihmettelenkin, miksei se ILMAINEN koirankakkaroskis-tarra ole saavuttanut useampia talouksia. Voisiko kaupunki jakaa vaikka kaupunkilehden välissä tarroja ja tiedottaa niiden käytöstä ja hyödyistä? Omilla lenkkireiteillä tiedän vain muutaman talouden, jotka ovat laittaneet ko. tarran roskiksiinsa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toisinaan se turhauttaa kerätä ite, ku viereen jää useat kasat toisten koirien jätöksiä :D

   Poista
 4. Kuten ensimmäinen kommentoija sanoi, osuva ajankohta!(: Meidänkin vakio aamu/iltalenkillä on niin tiheään kakkoja ettei oma koira meinaa haluta mennä tekemään hätäänsä ojan pohjalle, kun pitäisi kävellä muiden yli. Eikä ole harvinainen näky keskellä tietä olevista ämpärillisistä kakkaa... Lisäksi täällä on oikeasti aivan liian vähän roskiksia, joita tyhjennellään aivan liian harvoin, jonka takia kakkapusseja löytyy niiden vierestä, maasta. Normilenkeillä mennään yleensä sen verran läheltä ohi meidän "normiroskiksia", että kierrän sitä kautta heittämässä. Tosin pakko myöntää, että voisi keräillä kakat useamminkin, sillä usein tulee kerättyä vain normilenkeillä taajamassa, silloin jos koira tekee ihan tien viereen eikä mene sinne ojan pohjalle tms paikkaan missä oletettavasti ei pitäisi kenenkään kulkea..

  VastaaPoista
 5. kiva arvonta ja postaus! Mukana arvonnassa venla2001@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Mukana! jokelaida1@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja millanen on koirankakkasäiliö? :D

   Poista
  2. KoirankakkaPUSSIsäiliö ehkä kertoo paremmin mitä tarkoitin. :D Siis, niitä sellasia koteloita/säiliöitä joissa säilötään kakkapusseja ja ne roikkuu hihnassa tai muualla. Lisäsin postaukseen kuvan ku tuotteet saapu tnn postiin.

   Poista
 7. Roskiksia sais tosiaan olla enemmän :D Kun miettii vaikka sitä reittiä, mikä käveltiin agiaikoina ennen treenejä, ei niitä roskiksia kovin montaa ollut. Onneksi Netta nyt yleensä tekee tarpeensa sellaiseen paikkaan, ettei tarvitse kerätä, mutta täytyy kyllä oikeasti myös ryhdistäytyä tämän kakka-asian kanssa ja yrittää myös muistaa aina ottaa ne pussit treeneihin lähdettäessä mukaan.. Automaattisesti ne eivät mukana kulje, kun ei asuta kaupungissa. Ja tuon tien varressakin oletan, ettei kukaan siellä ojassa kävele (onneksi Netta on oppinut irti ollessaan menemään kauemmas tarpeilleen ja hihnassakin vähän kauemmas).

  Muistan viime keväältä vähän liian hyvin lämppälenkiltä/lämppälenkeiltä sen, kun ensinnäkin koko reitti oli melkoisen liukas ja reunoista sulanut. Ja siellä reunoissa oli kakkaa. Kiva niitä sitten väistellä..

  Ai niin, osallistutaan arvontaan :D nettastage(at)luukku.com

  VastaaPoista
 8. Argh. Just tässä itseksni manasin, kun sitä ihteään on tiellä.. Sai kyllä olla tosissaan tarkkana, että ei astu päälle. Jopa lasten pulkkamäessä oli monta läjää. yh. :/

  Minäkin yleensä kerään pois, mutta en silloin, jos metsässä tekevät tai ns. hoitamattomalle alueelle (ojan pohjat ym.) Roskiksia on yleisesti ottaen ihan sopivin välein, mutta muutama paikka on sellainen mihin toivoisin yhden roskiksen lisää.

  VastaaPoista
 9. Jenna11.3.15

  Ihteeki tyrmistyttää ne koiraihmiset, jotka ei välitä ollenkaan minne koiransa paskattaa.. Meillä asunnon lähellä roskiksia ja kakkapussitelineitä, mutta silti ne sonnat on siellä tien reunassa. -.-

  VastaaPoista
 10. Meillä on yksi ainoa roskis koko kirkonkylän alueella, loput on syystä x viety pois. Parin sadan mettin päästä meiltäkin oli ennen roskis, muttei oo enää. Tällä sitä jää luontoon yhä enemmän.

  VastaaPoista
 11. Jep, itteänikin ärsyttää, jos keskelle kävelytietä on annettu koiran pa*koa ja sitten vielä jätetty keräämättä..
  Myönnän, että itte en myöskään kerää, jos koirat ihan ojanpohjalle kakkivat - siellä ojanpohjalla tosiaan tuskin kukaan kävelee?

  miraliisa90@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Meillä rivitalon takana on pihan alueella sellainen pieni metsäinen paikka, harvoin siinä ollaan kun pieni paikka, mutta päästin kuitenkin koirani sinne vapaaksi kulkemaan ympäriinsä hetkeksi. Ja 5min päästä koira oli kieriskelemässä nautinnollisesti jonkun löysän kakan päällä. Haju oli niiiiiin kammottava! En tiedä, oliko se koiran vai ihmisen paska........ yök...... Ne löysät kakat voi silti poimia suurimman osin pussin avulla! Ja ne kadun varrella olevat kakat on niin ärsyttäviä, koko ajan pitää varoa ettei koira astu minkään kakan päälle... pari kertaa oon nähny kadun varrelta valkoista kakkaa, ne valkoiset kakat panee ihmettelemään mitä koira on syönyt??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luuta. Koira joka tuottaa valkoista kakkaa, on syönyt liikaa luuta.

   Poista
 13. Vaikka mä olen itsekkin aika huono keräämään jätöksiä, niin kyllä mäkin aina siivoa jos se kakka ei nyt satu ojaan menemään ( onneksi Soni kakkii usen ojaan) itteäki ihmetyttää ja ärsyttää ku asfaltoiduilla kapeilla jalkakäytävillä on kakkaa?? Ja sama ihmetyttää, vaikka asun kaupungin lähellä (kaupungissa) nii miks ei voi olla roskiksia? Täällä ehkä kolme roskista ja kaikki toistensa lähellä jossain epäkäytännöllisissä paikoissa..

  - janina_taskinen@hotmail.com -
  - tahma-tassut.blogspot.fi -

  VastaaPoista
 14. Metsästä en kyllä paskaa ala keräämään, vaikka hukkuisin ilmaisiin kakkapusseihin.

  VastaaPoista
 15. Hauskoja kuvia taas kuvateksteineen! :) huiskuhantamme@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Meidän alueella on tosi hyvin roskiksia, mutta ei ihmiset siltikään niitä paskoja osaa/viitsi/halua kerätä.
  Eilen aamulla oli jonkun koiran aikaansaannokset keskellä meidän parkkipaikkaa. Voi ihmiset.

  VastaaPoista
 17. pakko reipastua! :)

  melissa.markki@gmaol.com

  VastaaPoista
 18. me kans! koiriamaalta@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Mekin halutaan mukaan! elsiaurora@outlook.com

  VastaaPoista
 20. Mukana myös! Mulla on tullut joka keväiseksi perinteeksi kiertää tietty lenkkireittimme ja kerätä sieltä kaikki koirankakat mitä löydän - pusseja kuluu, mutta ei-koiraihmisetkin pysyy hyvällä päällä, kun jaksaa siivota ne koiran jätökset ja itseäkin ärsyttää ne ihan tien vieressä (tai vielä pahempaa: tiellä/polulla) olevat jätökset.

  taikapilven@gmail.com

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.