21.6.2015

Oscar testisarja osa 1/3


Tästä alkaa testisarja, jossa testaamme kolmea eri raakalihapullatuotetta. Postaukset tähän liittyen on toteutettu yhdessä yhteistyökumppanimme Eläinruokatehdas Lemmikki Oy:n kanssa, joka valmistaa Oscar-tuotteet. Ensimmäisenä kolmiosaisessa testisarjassamme predaattoreiden testihampaisiin pääsivät Oscar mahapullat, joita haettiin testiin kuusi pussukkaa. Me on nyt maisteltu ensimmäiset kolme pussukallista, joten lienee aika raapustaa lyhyt selonteko testipullista, joihin olemme muuten erittäin tyytyväisiä.

Oscarin pakastettavat mahapullat on pakattu yhden kilon (1kg) uudelleensuljettaviin pakkauksiin, ja yksi pulla painaa 10g. Tuote on raakaa pestyä nauhanmahaa. Pullat ovat säilöntäaineettomia ja yksi asia mikä ainakin itselleni merkitsee on tuotteiden kotimaisuus. Tuotteita on saatavilla ympäri Suomea sekä K- että S-ryhmän kaupoista sekä tietysti Kuopiosta tehtaanmyymälästä.

Ravintokoostumus:
Valkuainen 15%
Rasva 11,9%
Kosteus 72%
Kalsium 0,13% (1370mg/kg)
Fosfori 0,1%

Lauma suosittelee Oscar mahapullia kaikille koirille, joiden vyötärö tuppaa leviämään mystisesti. Vähärasvaiset mahapullat auttavat painonhallinnassa, ja esimerkiksi Kiksulla on tippunut paino 10,5kg:sta 9,4kg:aan mahapullien syöttämisen aikana. Nirsoimmatkin karvakorvat voisivat vinkata laumanjohdollensa että hankkii pakkaseen muutaman pussukallisen mainioita mahapullia, sillä nämä pullat maistuvat nirsoillekin otuksille!

Olen syöttänyt Caralle päivässä yhteensä noin 8 - 10 pullaa, Cicalle 7 - 8 pullaa vähän päivän aktiivisuuden mukaan. Pullaset painavat 10 grammaa kipale ja ovat varsin vähärasvaisia, joten joskohan näillä pysyis painokin helpommin hallinnassa. Näillä kun ei toden totta ole sitä ongelmaa etteikö ruoka tarttus mihinkään. Hyvä huomio tuli esille kommenteissa, jonka kirjoitan tähän myös. Koska mahapulla on enemmänkin vatsantäytettä, ei se sovellu yksikseen syötettäväksi. Minun likkani saavat usein kahta lihaa sekaisin keskenään, joten mahapullienkin kanssa ne saivat aina esimerkiksi broileria tai nautasikaa. Etuna kuitenkin se, että rasvaista lihaa pystyi antamaan vähemmän kuin tavallisesti koska mahapulla korvasi osan rasvaisesta lihasta. Eli mahapulla yksinään ei riitä koiran ravinnoksi.

Mikäli omistaja pähkäilee mistä löytäisi maistuvia treeninameja, niin tässäpä kelpo vaihtoehto jota kannattaa ainakin kokeilla. Meillä mahapullia on pakattu nyt vakionameina treenireppuun. Nämä toimittavat siis sekä ruuan että namien virkaa! Vasta vähän aikaa sitten tuskailin, mitä ihmettä keksisin treeninameiksi koirille. Kauppojen siankielet sun muut eivät suoraan sanottuna houkutelleet. Namin tuli olla koirien mielestä huippumaukasta ja samalla kosteaa, koska kuivatut namit vain lisäsivät janon tunnetta treeneissä. Kokeilin mahapullia kerran treeneissä. Kokeilin toisenkin kerran. Ja nyt ne ovat tulleet jäädäkseen, tai ainakin niin pitkäksi aikaa kuin likat niistä edelleen syttyvät. Ne suorastaan hullaantuvat mahapullista treeninameina. Koutsilla oli eräissäkin treeneissä mahapullaa lautasella, ja hetkeen Cara ei muuta nähnytkään kuin mahapullat lautasella. Kertonee jotakin pullien tehosta?

Jotkut laumanjohdot vierastavat mahapullien voimakasta tuoksahdusta, joten tarjolla on myös kuivaversioita (kylmäkuivatut naudanlihapullat ja naudanmahatikut) naudanmahasta hullaantuneille kirsuille.

Vielä huippuvinkki ennen varsinaiseen arvosteluun siirtymistä, eli jos asut Kuopion liepeillä tai satut joskus pyörähtämään täällä Savon sydämessä, niin kurvaa ihmeessä Lemmikin tehtaanmyymälään Kettulanlahteen! Sieltä saat pakastimen täyteen mahapullia ja muita Oscar-tuotteita tehdashintaan! Valikoima on laaja, ja sieltä löydät kaiken mitä raakaruokinnassa tarvitset ja paljon muuta. Yksi syy miksi minä muutin juuri Kuopioon, oli se että täältä saa edullista raakaruokaa laumalleen.

Paimenlauma arvostelee - Oscar mahapullien plussat ja miinukset:

+ pakkauksen uudistunut ulkonäkö on visuaalisesti positiivinen yllätys
+ koostumus, ei mitään turhaa, täyttä lihaa
+ raakaruokinnan kaikki edut - allergiat kuriin, energisyys, maistuvuus, ihon ja turkin hyvinvointi jne.
+ käy myös pennuille
+ voi syöttää jäisenä kesäaikaan jolloin viilentää koiraa
+ voi syöttää yksinään, lisäkkeenä sekä puurossa
+ annoskoko kätevä, saat mitattua helposti saman määrän ruokaa koiralle
+ ruuan annostelu sujuu siististi
+ pakkauskoko 1kg
+ maistuvuus erinomainen
+ erittäin hyvä treeninami, riittävän kosteita
+ vähärasvainen vaihtoehto
+ hinta-laatusuhde
+ helppo kuljettaa mukana esim. mökkireissulla
+ kätevä ottaa pakkasesta sulamaan parin päivän annos, säilyvät näin tuoreena
+ uudelleensuljettava ja ilmatiiviis pakkaus joten pakastin ei sottaannu
- ravintoarvoiltaan ei käy ruokintaan yksinään
- haju voi inhottaa herkimpiä
- saattaa sotata taskunpohjia
- hampaille näissä ei ole hirveästi työtä, voi lisätä hammaskiveä (lisänä kannattaa syöttää luita ja rustoja)

Testiryhmä kiittää ja kuittaa! Seuraavana testivuorossa ovat joko Oscar lihapullat tai Oscar liha-vihannespullat - heti kun pakkasesta vain vapautuu lisää tilaa!

12 kommenttia:

 1. Kivan oloisia lisukkeita! :) Pakko vielä huomauttaa sen verran, että tekstistä tuli varmaan epähuomiossa vähän sellaiset vibat että nuo mahapullat kävisivät ruuasta jatkuvalla syötöllä. Näinhän ei siis ole, koska koira saa naudanmahasta erittäin vähän yhtään mitään ravintoaineita, protskuja tai rasvaa, ja juuri sen takia ne laihduttavatkin kun eivät sisällä ns. yhtään mitään hyödyllistä. Sillä vaan että jos joku tuore koiranomistaja lukee tätä, niin eivät toimi ruuan korvikkeena, sen sijaan jatkona tai nameina kyllä varmasti ja maistuvuus onkin huippu. :)

  VastaaPoista
 2. Annatko mahapullien lisäksi jotain muuta lihaa vai pelkästään noita? Mahahan on koiralle suht hyödytöntä ruokaa kun ei juurikaan sisällä mitään tarpeellisia ravintoaineita. Onko tosissaan niin, että noissa pullissa ei ole yhtään proteiinia? Ihminen, joka ei raakaruokinnasta tiedä niin menee helposti metsään, jos alkaa syöttämään pelkästään mahapullia esim. maistuvuuden vuoksi. Tällä en tarkoita sinua, ihan vain huomio :) Mahassa on kyllä tosiaan se hyvä puoli, että eivät ole rasvaisia ja täyttävät mahaa eli eivät lihota, mutta muutakin lihaa pitää tietysti saada, koska proteiinia ja energiaa kuitenkin tarvitaan.

  VastaaPoista
 3. Kävi mielessä kirjoittaa tekstiin että syötän muutakin lihaa aina mahapullien yhteydessä, mutta karsin sen pois koska postaus käsittelee mahapullia. Ehkä kuitenkin olisi hyvä mainita asiasta ettei kukaan keksi syöttää pelkkiä mahapullia koiralleen. Meillä korvattiin osa rasvaisista lihoista (broileri, nautasika) mahapullilla. Jo tekstissä mainittava määrä mahapullia päivässä (n. 8 pullaa per koira) on niin vähäinen määrä että 80 grammalla ei täyttyisi päivän tarpeet mitenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Minusta yhteenvedon miinuksiin (varsinaisen tekstin lisäksi) voisi lisätä sen, etteivät mahapullat korvaa "oikeaa ruokaa". Se on kuitenkin tärkeä yksityiskohta :)

   Poista
 4. Meillä saman asian ajaa nuo tekstissäkin mainitut naudanmahatikut jotka häviää nopeasti pienen hauvan mahaan :) Meillä tuli noiden pullien kanssa se ongelma, että jos pihalla menit antaan, niin koira kaivo sen maan alle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, parempi pistää safkaa talteen jos jatkossa ei enää saakaan ruokaa! Minä kyllä kiikuttasin paimenet lähimpään eläinlääkäriin jos kieltäytyisivät raa'asta mahapullasta... :D

   Poista
 5. Minkä kokoinen halkaisijaltaan suunnilleen tuollainen pulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pituus joku 3-4cm, halkaisija noin 2-3cm. Aikalailla ihmisten lihapullien kokoa mutta eivät ole yhtä pyöreitä.

   Poista
 6. mulla on melko nirso seropi,joka on ihan intona noista pullista.kiitti noista tiedoista ja nyt menenkin noita hommaamaan,niin sopivasti törmäsin juttuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin mielekästä kuulla että postauksesta oli koirallesi hyötyä :) Meillä mahapullat jäävät vakiokäyttöön, niin hyväksi nämä olen todennut käytössämme.

   Poista
 7. Nimetön15.7.15

  Huippuvinkki, sainpas oman vaikeasti motivoitavan vinttikoirankin työskentelemään ihan erilaisella innolla, kun ostin pussillisen näitä! :)

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.