11.4.2013

Agilityn 3. kerta

Tänään eroavaisuutena kahteen ensimmäiseen treeniin oli se, että oli enemmän häiriötä hallissa, ihan tarkoituksella osittain päätettiin että pitää jo alkaa tottumaan häiriöön. Ja häiriötä oli just sopivasti, kun toinen koirakko oli toisinaan aika äänekästä porukkaa ja toinen koirakko treenasi hallin toisessa päässä.

Alussa harjoiteltiin itsenäisesti keppejä, kun toinen koirakko treenaili vartin ajan ennen meitä. Tytöt osaa pujotella kepeillä ohjureiden kanssa aika varmasti, ja Caralla on vähä liiankin kova hinku eteenpäin kepeillä. Kun päästiin radalle, mentiin heti alkuunsa 7 esteen rataa kahdella eri tavalla. Hyppy, takaakierto seuraavalle hypylle, putki ja takaisin putkesta takaakierron kautta toiselle esteelle ja hyppy, eli sama rata toisesta suunnasta. Tässä tuli valssaamista, opeteltiin uutena tänään persjättö ja takaakiertoa tuli samoiten kerrattua. Sain onnistuneen ohjaussuorituksen tehtyä tässä, meni kaikki ihan nappiin kun olin jo toisen koiran kans menny kertaalleen tuon samaisen radanpätkän. Toinen tehtävä tänään oli tutustua puomiin. Ensin vahvistettiin kontaktia, jonka jälkeen namikäden avulla pari kertaa puomi, ja kohta jätin namikäden pois ja koirat osas hakea suoraan kontaktipinnalle. Muutamaan otteeseen hyppäsivät kesken kaiken pois puomin alkupäästä ku en ite ollu tarpeeks tarkkana, mutta muuten tosi jees ja jälleen rohkeesti aivan uutta estettä suorittivat.

Namit meinasivat vaan loppua, vaikka oli enemmän mukana nakkia kuin tavallisesti. Onneks sain lainaan muutaman nakinpalasen toiselta koirakolta. Ens kerraks pakkaan mukaan järeesti herkkuja, niin eivät ainakaan kesken lopu. Ja tällä kerralla jostain syystä (johtuikohan lie tästä häiriöstä), ei tytöt tykänny mennä mutkaputkeen. Harkkasin sitä sitte koutsin ohjeiden mukaisesti sivussa, ja sain sen sujumaan siellä. Saatiin vinkiks että alettas treenaamaan putkea joka välissä kun se vaan on mahollista, kun ei olla radalla harjoittelemassa. Ja itsenäisiä vuoroja mulle kans vinkattiin, joten ostan ne seuraaville koulutuskerroille. Jeps, ja ite edistin taas liikaa, eli ens kerralla pitää muistaa antaa koiran edetä eikä kiirehtiä ite liikaa. Enkä saa tehä ite stoppeja esteille, koska eipä se koira niistä mene jos ite stoppailen. Joo ja takaakierrossa erityisesti pitää odottaa koiraa, tai se kierto jää siihen.

Mukavat treenit oli, ja vielä ois pari kertaa jäljellä ennen seuraavan 5 kerran satsin ja itsenäisen treenioikeuden alkamista.

1 kommentti:

  1. Hei!
    Jos kiinnostaa munkin blogissa on agility asiaa ;) Toki myös muita koiramaisia harrastuksia!

    VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.