18.4.2013

Agilityn 4. kertaYlhäällä kaksi eri rataa mitä tänään tehtiin. Sama rata eri päin ja hieman eri tekniikoita käyttäen. Kuvat Rumarakin.

4 kertaa agilityä takana, pyöreesti joku 8-10 tuntia treeniaikaa yhteensä. Mukava huomata, kuinka nopeesti voi kehittyä noinkin vähässä tuntimäärässä, kun on kunnon opetus. Tänään oli jälleen tosi hyvät treenit, ja ensimmäistä kertaa tähän mennessä minullekin tuli kuuma kun mentiin rataa! Tytöt oli hyvin kuulolla, mitä nyt Cara nuuhki maata vähän joka välissä, liekö lähenevät juoksut aiheuttaa vai mikä. Putket oli viime kerralla nounou, ei suostunu tytöt menemään. Tänään tytöt kuitenkin suhahtelivat putkiin kuin raketit, eivätkä kieltäytyneet yhtäkään kertaa menemästä putkeen! Loistohomma. Keppejä treenattiin vuoroamme odotellessa heti alkuunsa, ja ilman hihnaa jo menivät 4 kepin kujan ohjureiden kanssa. Ens kerralla mennään 12 keppiä ohjureiden kanssa.

A-este otettiin tänään uutena esteenä, asetettiin estekannatin puoleen väliin A-esteen etuosaa, joten saatiin kontaktit suoritettua näin varmasti. Koirat ei arastellu A-estettä ollenkaan, vaikka tommonen aito A-este onkin kotipihan pikkuaata huomattavasti korkeampi. Vauhdilla menivät ylös ja tulivat muuten alaskin. Puomia kerrattiin, ja siinä vauhtia oli aivan superisti. Kumpikin koira laukkas minkä pikku kintuistaan läks, ja minun piti jo hillitä muutaman toiston jälkeen nopeita tassuja kun ei takaset pysähtyny kontaktipinnoille ollenkaan, ja laitettiin kannattimet ohjureiks että osui varmasti kontaktit 2on2off.

Loppuun mentiin vielä 8 esteen rataa etu- ja takaperin. Oli kunnon pyörimisrata, tuli takaakiertoja ja valssailuja. Tämä sujui himputin hyvin, mitä nyt ite edistin taas ensin takaakierroissa, jolloin ei hyppy onnistunu. Kun maltoin odotella koiraa, rupesi onnistumaan. Koirat meni kans tiukassa käännöksessä kumpikin saman esteen alitse, mutta uusinnalla menivät ihan ylite. Kuulema vaatii vaan harjaantumista että eivät yritä alittaa enää ollenkaan tiukoissakaan mutkissa.

Saatiin hyvää palautetta, että ollaan kehitytty viime kerrasta huikeesti. Kuulema käyty salaa treenaamassa välissä... Yks miinus tälle kerralle se, että ku vettä tuli taivaalta melko reilusti, en viittiny tai kerenny siinä tohinassa viiä koiria pihalle välissä, niin Cara kesken radan valssailun kusas halliin. Outs. Pissibussiin menee sitten ens viikolla kymppi veroa vahingosta. Tultiin sitte siihen tulokseen että häkissä olemista pitäisi alkaa treenaamaan, ois parempi siellä venata toisen koiran ku toinen treenaa. Ja ihan jo kisojakin ajatellen, häkki ois jees.. Alan vissii ettii isoa häkkiä noille ni opetellaan jo kotona häkissä olemista, eli että häkki on kiva paikka jossa saa ja pitää rauhoittua.

Yks kans mikä tänään häiritsi menoa, oli se että toinen koira tuli kaks kertaa meijän päälle, taas. Ihan ystävällisessä mielessä, mitä nyt vähän ärhentivät Caran kans ku yllättäen juos niskaan toinen narttu. Cara ei tykkee yhtään jos toinen koira lähestyy sitä tungettelevasti. Toinen koirakko rupes sitte treenaamaan hihnan kanssa, ku häiritti meijän suoritusta ku aina jostaki juos se koira niskaan.

Ens kerralla vika aksakerta, jonka jälkeen alkaa seuraava 5 kerran erä. Sitten jää aksa kesätauolle, ja syksyllä muutetaan väliaikasesti Kuopioon, otetaan ittenäinen treenioikeus Animals From Animationin Kodan ja Mantin kans ja treenataan paljon itsenäisesti Viiksen hallissa (?). Joulukuu-helmikuu on hiljaiseloa ja tokottelua, ja taas kevät Rumarakilla treenaillen. Tärkeeks koen, että saa nyt hyvän pohjan aksaan, että minä teen varmasti kaiken oikein ja minun virheitä korjataan ja kitketään pois jo heti alkuunsa. Hyvä sitte itsenäisesti treenata ja palata taas valvovan silmän alle.

Näin, ens kertaa odotellessa.

Hupsista, ostin kevythäkin. Eipä kauaa tarvinnu ettiä kun löyty mieleinen sopuhintaan. Kokoa on niin reilusti (XL), että mahtuu molemmat koirat mukavasti olemaan tuossa. Ai tosiaan, tultiin reippa tunti sitten aksasta, ja nyt on jo häkki tulossa... Shopaholic, indeed.

2 kommenttia:

  1. Hehee jos vaikka vikal kerral sul ois JOKU kuvaamas... ;;DD

    VastaaPoista
  2. Voipa hyvinkin olla ;)

    VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.