20.6.2013

Luustokuvaukset takana päin

No nyt on tuokin jännäri takana päin. Käytin likat luustokuvissa kahden vuoden ja yhden kuukauden iässä Kuopion yksityisellä eläinlääkärillä. Luustokuvat otti ja arvioi ortopediaan erikoistunut ell M. Leinonen. Minulle oli tärkeää etsiä sellainen ell joka osaa ottaa ja arvioida luustokuvia, koska tällöin kuvia ei tarvinnut lähettää SKL:oon. Soittelin siis lävitse ell-asemia kysellen, missä osataan eniten luustosta, ja suosittelivat kyllä kovasti Leinosta.

Heti kun saavuttiin Kuopioon vievälle motarille, alkoivat perhoset lennellä mahassa. Saavuttiin reilusti etuajassa elläasemalle, ooteltiin hetki pihalla ja kipastiin sisälle. Tytöt saivat rauhoittavat tujaukset, eivätkä välittäneet piikeistä ollenkaan. Meni noin 3 minuuttia ja otukset olivat unessa huojunnan ja silmien luppaamisen jälkeen. Siitä kannettiin nassukat röntgenhuoneeseen ja kuvattiin ensin Cara. Saimme avustaa kuvauksissa siskoni kanssa, kun hoitajat olivat toisaalla töiden parissa. Se oliki siskolleni eka ja mulle toinen kokemus kun saatiin olla apuna kuvaamassa koiria.

Cara (ellän mukaan jättiläinen) päätettiin kuvata ensin. Kuvattiin lonkat ja sitten ellä tunnusteli polvet - eivätkä ne luksoineet eli terveet polvet on. Tämän jälkeen kuvattiin selkä ja kyynärät ja sitten ellä analysoi kuvat meille. Tämän jälkeen Cara lattialle ja Cica pöydälle ja sama kuvausrumba uudelleen. Ainut ero, että ellä muisti palpoida Kiksun polvet vasta kun se oli jo nostettu takaisin lattialle!

Kun Kiksunkin kuvat saatiin analysoitua, koirat saivat (minun ja siskoni täysin huomaamatta) herätepiikit. Ei vieläkään ymmärretä, missä ihmeen vaiheessa ellä ne niille muka tuikkas. Ellä vaan häippäs huoneesta ja hetken päästä saapui takaisin kirjattuaan tulokset likkojen rokotuskortteihin, ja taputti sitten käsiään äänekkäästi yhteen herättäen uniset koirat. Ja kylläpä ne pomppas nopeesti ylös, reppanat vissiin säikähtivät puolikuoliaaksi.

Puhelimessa saatu hinta-arvio luustokuvista nousi mystisesti roimasti ylöspäin, mikä hieman yllätti. Hinta-arvioksi ellästä sanoivat puhelimessa noin 200e, ja koko lysti maksoikin loppuunsa 316e. Kuitenkin se oli mielestäni edelleen aika huokea hinta kahden koiran kattavista luustokuvista.

Ellät eivät osanneet kirjoittaa kuvakuoriin koirieni erityisen vaikeita nimiä, Cicarosta tuli Ciicaro ja Caramelista Caramell, mikä saattoi aiheuttaa muutamia tuhahduksia asian huomattuamme. Jospa viimein jaaritteluista tuloksiin, joista olen aika tyytyväinen. Kuvissa muuten kesti yhteensä tunti ja vartti.

Caramel:
Lonkat B/B
Kyynärät 0/0
Polvet 0/0
Selkä terve

Cicaro:
Lonkat C/C
Kyynärät 0/0
Polvet 0/0
Selkä terve

Caralla lonkat olivat muuten hyvät mutta lonkkamalja oli liian matala, siksi lonkat saivat tuloksen B. Löysyyttä lonkissa ei ollut. Kyynärät, polvet ja selkä olivat virheettömiä, mikä on hieno asia ja hurrasin sisäisesti kun ellä analysoi meille kuvia. Cicaron lonkat olivat ainoa yllätys koko kuvissa, mutta ellä sanoi huojentavasti, ettei noin pienellä koiralla tule koskaan olemaan mitään oireita vaikka lonkat ovatkin C. Pinnat olivat siistit ja lonkat tiiviit, mutta lonkkamalja vain oli liian matala. Kyynärissä, polvissa ja selässä ei jälleen mitään moitittavaa, huh! Kumpikin voi siis jatkaa agilityä aivan rauhassa ja elää normaalia koiran elämää vailla huolia, mikä on minulle tärkeintä.

Kotimatka sujui koirien nukkuessa takapenkillä. Ja edelleen tytöt torkkuvat melko väsyneinä tuossa minun sängyllä, vaikka kello on jo 9. Melko turhat siis koko herätyspiikit, tai ainakin hitaasti vaikuttavat, sillä niiden saamisesta on jo 4 tuntia ja koirat ovat edelleen ihan tillintallin ja meinaavat kompuroida rappusissa. Noh, jospa ne huomiseen mennessä tuosta aktivoituvat.Herätystujaukset alkavat vaikuttaa...
Tässä olisi vielä kuvat tyttöjen luustoista. Kuvat on tallennettu aika isona ihan tarkoituksella, joten niitä voi tarkastella isossa koossa kun klikkaa ne vain suuremmaksi. Ensimmäisenä "jättiläisen" kuvat:


Caran kyynärät, 0/0.
Caran lonkat, B/B.
Caran yläselkä, ei muutoksia, terve.
Caran alaselkä, ei muutoksia, terve.
Cicaron kuvat:


Cican kyynärät, 0/0.
Cican lonkat, C/C.
Cican yläselkä, ei muutoksia, terve.
Cican alaselkä, ei muutoksia, terve.
Ainoa ero tyttöjen luustossa olivat lonkat. Hauska, kuinka paljon sirompi luusto Kiksulla on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.