15.1.2014

Awesomeness

Kuva viime vuodelta - jospa saadaan uusia jonain
tiistaina.
Älkää suuttuko jos valehtelen, mutta viime tottistelusta hallissa taitaa olla vuooosi aikaa?
Varovasti uskallan väittää näin, sillä tauko taisi alkaa kun viime keväänä meni kaikilta meiltä maku ainaiseen tottisteluun ja aloitimme agilityn.

Tauko tosiaan tekee hyvää kaikille, ei sitä turhaan hoeta.

Vaikka paimenet käyttäytyvät normaalistikin kovin asiallisesti tottistellessamme äänekkäässä ja toisinaan koirakoista ruuhkaisassa kotihallissamme, niin nyt vähän ihteeni jänskätti että mitenkä ne neidit ottaa pitkästä aikaa hallissa tottistelun. Vetävätkö läskiks, ovatko kolmannessa maailmassa käskyjeni ulottumattomissa, jahtaavatko kauniita keltaisia bordercollieita tai muuta legendaarista toimintaa. 

Eiiikä mitä! Mieletön vire, mielettömämpi tekemisen meininki ja mielettömin moooottori kummallakin! Olin haljeta ylpeydestä kun likat toimi niin näpäkästi. Tehtiin vaikka ja mitä. Mm. seuruut, tokohypyt, targettitreeni esteellä, jäävä makuu, kaukot, esiintymisharjoitukset, koiratanssiliikkeet... 

Ensi kerralla voitais ottaa 1min paikkamakuuta niin että kumpikin oma paimen suorittaa samaan aikaan, jos on yhtä hyvä päivä kuin tänään. Luoksareita voisi myös muistutella. Lisäks voitais ottaa irtoamistreeniä kaadetuilla aidoilla, jos saadaan tarpeeksi aitoja ennen kuin muut koirakot kerkeävät noukkia aidat itselleen - tai ehkä vaan venataan että suurin osa häipyy, niin ei aiheuteta kummaksuntaa agilityjutuillamme hallissa tokoliivi päällä treenatessamme. 

Noutoa olen varovasti kotona edistänyt niin, että olen opettanut pidä-käskyä koirille. Kumpikin pitää lelua suussaan vaihtelevalla menestyksellä, mutta pääasia on että tämä vaikuttaisi nyt olevan kummankin mielestä mukavaa puuhaa. Ja vaikka palkkaan namilla, ei keskittyminen silti herpaannu. Tietysti voisin palkata aivan toisin, mutta namit on meillä ykköspalkka, joten siksi haluan että oppivat noutamaan vaikka palkkaisin nameilla. Jos me joskus saadaa noudot reilaan edes toisen kanssa, niin leipasen kyllä noutokapulan muotosen kaakun!

Tällasia treenejä lisää. Ja minä vielä meinasin olla menemäti ensin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.