4.1.2014

Vuoden alkuja


Hyvää Uutta Vuotta 2O14 vielä kaikille. Toivottavasti koiranne eivät pelänneet pauketta. Vietin itse vuodenvaihteen Helsingissä, ja koirat olivat kotikotona tämän ajan. Sani, joka ei ennen raketeista paljoa perustanut, oli nyt hakeutunut muorin lähettyville ja stressaannut pauketta. Aurora ei näyttänyt jännitystään, mutta sen maha oli sekaisin pari päivää. Onneksi ostin juuri Aptuksen Tehobakteja, niin maha rauhoittui niillä samantien. Cica ja Cara olivat vain tuijottaneet raketteja sohvan selkänojalla nokat lasissa kiinni, korvat pystyssä. Eivät olleet pelänneet.

Ompelin Cicalle ja Caralle autovaljaat. Tähä mennessä oon ollu aika laiskis koirien matkustuksen suhteen, mutta ny päätin että koirat matkaa jatkossa kiinni lyhyilläkin matkoilla, ku tänä vuonna rampataan koiraharrastuksissa ainakin 2 kertaa viikossa, joten silläkin aloin asiaa miettimään kun tulee autoiltua enemmän koirien kanssa.

Nyt ei enää tarvi miettiä viittiikö jarruttaa porotokan ollessa muutaman metrin päässä, ku ei oo vaaraa että lentäs koiraa niskaan. Valjaat tuskin estävät damaget jos rysähtää hirvi nokkaan satasen vauhissa, mutta idiksenä näillä on pitää koirat keskitilassa ja estää niiden lentäminen tuulilasiin äkkijarrutuksissa ja toivottavasti silloinkin jos joskus rysähtää. Ai niin, en omista farmarimallista autoa. Ja kyllä olen vastuuton kun ompelin itse autovaljaat enkä hankkinut valmiita sellaisia. Ja ehkä vähiten kiinni taloudellisista syistä tämä. Enkä haluaisi perustella ja puolustella aivan kaikkea mutta se on viisainta internetissä.

Tekniset tiijjot:
 • H-malliset
 • Vahvistetut ompeleet
 • Leveä nylon
 • Pehmustettu Y-osa
 • Valjaat mukavat vaikka koira nukkuisi sykkyrällä
 • Painopiste jakautuu tasaisesti kaikkialle
 • Eivät erityisen nopeat pukea, koska tärkeämpää oli saada paine jakautumaan tasaisesti
 • Malliltaan H-valjaat
 • En tee näitä tilauksesta koska en halua olla vastuussa muiden koirien hengestä.
 

3 kommenttia:

 1. Minkälainen ompelukone sulla on käytössä? Onko ollut toimiva? Mun olis tarkotus hankkia tässä lähipäivinä oma ompelukone, mutta ei hajuakaan millainen olisi hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla on oma Singer 1507, peruskone jossa tikkaukset joilla pärjää jo hyvin. Ei tietenkään ole niin tehokas ku teollisuuskoneet että ompelis mite tahansa paksua matskua, esmes nahkaa. Sain sen viime kesänä lahjaksi porukoilta. :) Hintaa tuolla tais olla satasen verran. Kantsii kyttäillä tarjouksia!

   Poista
  2. Aivan aivan! Tuo taitaa olla juuri sama mitä olen prismasta kyttäillyt, satasen silläkin on tällä hetkellä hintaa. En ole kyllä mistään vielä löytänyt ompelukoneita tarjouksessa, mutta pitää vielä yrittää katella. :) Teollisuuskone olisi kyllä aivan unelma, äidilläni oli sellainen ja sillä kyllä onnistu ommella mitä tahansa. :D Niillä vain valitettavasti taitaa hintaa olla hitusen liikaa opiskelijan lompakolle.

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.