4.1.2014

Neulahuovutus

Helppoa ja hauskaa. Kokosin tähän toivottavasti selkeät ja kattavat ohjeet lukijoille ja satunnaisgooglaajille, joita neulahuovutus kiinnostaa. 30 eurolla saa huovutusneuloja, ison kasan erivärisiä huovutusvilloja ja jos haluaa säästää muutaman euron, hankkii huovutusalustan vanhasta vaahtomuovipatjasta leikkaamalla. Aikaa yhden 20cm korkean työn tekemiseen kuluu noin 3 tuntia. Loistava lahjavinkki, ja viitseliäät voivat tehdä töitä vaikka tilauksesta!


1. Muotoile vaahtomuovista tai hyvin taipuvasta rautalangasta hahmo. Korvia tai muita pieniä yksityiskohtia ei välttämättä tarvitse muotoilla rautalangasta.

2. Päällystä rautalanka tavallisella neulelangalla. Lanka kannattaa valita sen mukaan, minkä värinen hahmon pohjaväri tulee olemaan, ettei lanka paista ikävästi villan alta. (Ei siis punaista lankaa valkealle työlle...)

3. Lankaa kannattaa kiertää niin paljon, että saat hahmolle suunnilleen haluamasi lopulliset muodot, jotta villaa ei tarvitse käyttää paljoa.
Kiinnitä huomiota langan riittävään määrään kapeissa osissa kuten jaloissa ja hännässä. Jos laitat lankaa liian vähän, huovutus on vaikeaa ilman kunnollista tarttumatukipintaa villalle. Pistelet neulalla jatkuvasti rautalankaan ja sormiisi ja menetät hermosi.

4. Villa tiivistyy mitä enemmän sitä huovutat. Huovuta pohjaväri, ja kun olet siihen tyytyväinen, töki vielä vähän joka puolelta - tiivis työ on hyvä työ!

5. Lisäile haluamiasi yksityiskohtia ja lisäosia kuten korvia, silmiä ja värejä hahmoosi pohjavärin päälle. Pienenpieniä yksityiskohtia, kuten silmiä lisätessäsi pyörittele sormiesi välissä pieni määrä villaa tiiviiksi, jolloin sen neulaaminen hahmoon on tarkkaa ja vaivatonta.

6. Työ on valmis, kun olet huovuttanut sen mieleiseksesi. Neulahuovutettua työtä ei tarvitse välttämättä käsitellä vedellä.

Hakusanat: neulahuovutus, neulahuovutus ohjeet, neulahuovutus ohjeita, kuinka neulahuovutetaan, huovutus

3 kommenttia:

 1. Hei! Suurenmoisen sydämelliset kiitokset ihanista ja selkeistä ohjeistasi. Nämä oli parhaimmat ohjeet mitä olen löytänyt ja täytyy ihailla kuviin panostamistasi. Mukavaa kevättä laumallenne :) T: 38 v, 4:n lapsen + kaukasialaisen, pinserin ja chihu-pinseri-mixin äiti joka löysi nyt uuden harrastuksen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielettömän ihanaa, että ohjeistani on ollut sinulle hyötyä! Kiitos kovasti, motivoi minua kirjoittamaan jatkossakin tämän tapaisia ohjeita, kun joku tulee kirjoittamaan saaneensa apua ohjeista. Kivaa kevään jatkoa teidänkin laumallenne! :)

   Poista
 2. Anonyymi20.8.17

  Kiitos ihanan selkeistä ohjeista! Näillä pääsee hyvin alkuun! :)

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.