6.6.2016

Onnea kasivee


Kurikan perältä haettiin tasan kahdeksan vuotta sitten mustavalkoinen piraattibortsu. Ilmoitus puolibortsuista herätti mielenkiintoni, kun etsimme sopivaa perhekoiraa jossa ei olisi metsästäviä rotuja. Bongattuani ilmoituksen koiranpentu oli äidin mielestä liian kaukana ja liian tyyris, 250 euroa. Tuohon aikaan se oli sekarotuisesta koirasta mukamas paljon. Kaivelin ilmoituksen kuitenkin esiin uudelleen parin päivän kuluttua ja sain äidin soittamaan ilmoitukseen. Homma oli sillä selvä, ja lähettiin pian hakemaan pentua kesälomareissu-tyyppisesti Pohjanmaalta saakka.

Valittavana oli kaksi pentua - aivan identtisen näköiset. Valitsimme niistä rauhallisemman, sen joka ensin tuli luoksemme. Sen työnimi oli Betty. Siskonsa Lilla jäi vielä odottamaan hakijoitaan, jotka olivat tulossa hakemaan sitä vielä samana iltana. Ennen kuin otimme pennun mukaamme, emo vei pennut metsään. Se yritti piilottaa ne, koska ovela bortsumamma tajusi että joka kerta kun vieras ihminen saapuu heille, siltä viedään pentu. Tessa piilotti Betyn ja Lillan metsään, ja saimme hetken huhuilla koiria takaisin. Lilla juoksi metsästä ensin, ja hieman myöhemmin metsästä juoksi märkänä meidän pentumme, ja yhteinen elämä saattoi alkaa.

Nyt kahdeksan vuotta myöhemmin voidaan edelleen todeta että tällä koiralla on aivan kultainen luonne. Se tulee toimeen - tai se suorastaan rakastaa olla - ihmisten, lasten, vauvojen ja toisten eläinten kanssa. Se vahtii kotia eikä lähde pois pihapiiristä. Se on hyvin rauhallinen ja tasainen luonne, ei lainkaan energisen bordercollien tapainen. Sen kanssa koettiin ensimmäiset koiraharrastukset ja teetettiin ensimmäinen pentue. Tänä kesänä siitä saattaa tulla vielä koiramummo. Sen suosikki koiraystävä on Koda, se tykkää jahdata vesikirppuja, sitä täytyy raaputtaa mahasta aina kun sen näkee. Se on Sani.

Se on juuri täydellinen koiramamma, jolle lähetän hurjasti pusuja täältä Kuopiosta kotikotiin saakka. Onnea Sani "Sampura" kahdeksan vuotta, toivotaan monta tervettä lisävuotta yhteiselle taipaleelle <3

Alla vielä hieman historian havinaa Sanista kuvina.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.