22.6.2016

TiineysröntgenCaralle oli varattu aika tiineysröntgeniin tiistaille klo 13. Kun ell kysyi että montaako pentua itse veikkaan, heitin että 4 maksimissaan, koska olinhan koko ajan ihmetellyt koiran mahan hiljaista kasvua verrattuna esimerkiksi Sanin mahan kasvuun joka samoilla vuorokausilla oli vähintään kaksinkertainen. Vähintään kaksi pentua oli tulossa, se oli selvää, sillä potkuja tuntui molemmilla puolilla kylkiä. 4kpl pentuja olisi juuri ideaalimäärä, ajatellen että hoidan pentueen työn ohessa, joten mitään liian suurta pentuetta en toivonut.

Kuva oli nopeasti napsaistu ja laskin heti näytöltä ennen hoitajan kommenttia että kaksi pentua siellä näkyy polskivan. Tuttu ortopediaan erikoistunut ell vilkaisi myös hetken kuluttua kuvan ja vahvisti että kaksi pentua siellä näkyy. Kysyin että onko kuvassa mitään epäselvyyttä, että voisiko siellä olla vielä kolmaskin pentu, eikä näin hänen mielestään ollut. Kuvassa lähempänä synnytyskanavaa oleva pentu on oikein hyvässä asennossa ja toinenkin pentu on ihan hyvässä asennossa, eikä kumpikaan ole liian suuren näköinen syntyäkseen normaalisti. Jos vain poltot riittävät, ei synnytyksessä pitäisi olla ongelmia. Sellanen vilske mahasta kyllä käy että siellä voisi luulla olevan enemmänkin pentuja, mutta ei. On vaan vauhdikkaita kavereita aina kun sattuvat olemaan hereillä.

Suhtaudun kriittisesti pieniin pentueisiin, mutta tiedän myös että 5-vuotiaan nartun tiinehtyminen on jo heikompaa kuin 3-vuotiaan. Pentuja on tulossa vähemmän kuin odotin huomioiden pentujen vanhempien sukujen suurehkot pentuekoot ja sen että astutus onnistui kahteenkin otteeseen. Ehkä astutusajankohta ei sittenkään osunut aivan nappiin, eihän onnistunut astutuskaan aina todellakaan ole tae että narttu ylipäänsä tiinehtyy. Mutta parempi kai tämäkin kaksi kuin ei laisinkaan. Jatkokasvatusta ajatellen valinnanvaraa ei tosin paljoa ole ja kasvatus tyssää tietenkin heti jos nämä kaksi eivät ole sopivia kasvatuksen jatkumista silmällä pitäen. Vaan se on sen ajan murhe sitten, nyt iloitaan näistä kahdesta ipanasta.


Ensin mieleni valtasi tietenkin pettymys, sillä nartun syntyminen, saatika juuri sopivan luonteisen nartun syntyminen on heti epätodennäköisempää pienessä pentueessa. Jospa laatu kuitenkin korvaisi määrän. Toisaalta olin jo varautunut siihen ettei koira ole lainkaan tiine, sillä ei se siltä vaikuttanut kuin vasta hyvin myöhäistiineydessä. Tämä oli Caran viimeinen tilaisuus ensipennuille, joten jos se olisi nyt jäänyt tyhjäksi, en olisi kyllä enää astuttanut sitä ensi kesänä, sillä se olisi silloin jo 6-vuotias. Jos positiivisia puolia täytyy etsiä niin ainakin koiran pitäisi palautua pentujen saannista nopeammin ja päästä takaisin agikentille. Nyt vain toivotaan että ne kaksikin pentua syntyisivät elinvoimaisina ja että synnytys ylipäänsä sujuisi ilman harmia ja huolia. Toivon tietysti edes yhtä narttua.

57. tiineysvuorokausi. Siellä ne potkiskelijat möllöttävät.

9 kommenttia:

 1. Tietysti on ikävää että pentuja on vain kaksi, mutta toivotaan että synnytys menisi hyvin, ja että emo ja pennut selviytyisivät. Sehän on kuitenkin kaikista tärkeintä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepulis, sitä samaa toivotaan. Ja varsinkin emon hyvinvointi menee kaiken edelle. Kiitos!

   Poista
 2. Toivottavasti nämä kaksi tulevat olemaan hyvin elinvoimaisia ja terveitä pentuja! Ainakin aikaa riittää paremmin, kun on pienempi pentue. Ja anteeksi, tuossa röntgenkuvassa on mun silmään yksi nakukarvainen hauveli http://oi67.tinypic.com/z1lj4.jpg :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Virkeitä kavereita ainakin on, siihen tahtiin tulee potkuja aina ku ovat hereillä. HAHA niimpä onkin tollanen... joku koiran kaltanen yksilö. Jospa se ois se kolmas pennunputkula sitten :D

   Poista
 3. No onneksi edes kaksi pentua! Toivottavasti loppu sujuu hyvin ja saatte pennut turvallisesti ulos :)

  VastaaPoista
 4. Ainahan sitä toivois isompia pentueita, mutta kuten jo mainittua, onneksi edes kaksi:)

  Pentuekoot osaavat kyllä aina yllättää, isovanhempien edesmennyt koira oli ainoa eloonjäänyt pentu koko pentueesta, vaikka oletettavissa oli suurehkokin pentue (tosin ei oltu ultrattu, joten arvailuita vain) Luinpahan tässä yksi päivä 19 pennun pentueesta, josta 16 jäi henkiin, siinä on jo tekemistä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin saman tapauksen facesta, onneks löyty monta varaemoa niille pennuille. Melkone painajainen pentujen kasvattajalle D:

   Poista
  2. Olihan tässä vasta malipentue jossa 17 pentua ja kaikki jäi henkiin. Emo hoiti lisäruokinnan kera kaikki pennut.

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.