4.6.2016

Uutta ja vanhaa kesään


Yhteistyössä Eläinruokatehdas Lemmikki Oy

Arvostelin lihapullat ja mahapullat aikoinaan erillisen testisarjan puitteissa, joten jos haluat, voit lukea pullien arvostelut täältä (mahapullat) ja täältä (lihapullat). Se, miksi kirjoitan taas näistä vakkarituotteistamme, ei sentään vain siksi että nämä on tuotteena niin nastoja, vaan kun nää on saanu päheen uuden, käytännöllisen ulkoasun!


HELLEVINKKI: Syötä koiralle pullat jäisenä, ne viilentävät mukavasti!

Lihapullaa puuron sekaan. Puuroaines, kasvissose ja lihapulla.
Näistä ainesosista valmistuu maukas puuro tytöille.
Ulkoasu on samaa sarjaa vasta esittelyssä olleiden namien kanssa. Syökö joku lukijoiden koirista näitä lihapullia, mitä olette näistä mieltä?

Uudessa pussukassa on se kiva puoli, että se pysyy pystyssä jääkaapissa tököttäessään. Se on matalampi ja pohjaltaan laakeampi, joten vaikka pussin sulku joskus unohtuisi, eivät pullat varise pitkin jääkaappia pussukan seistessä tukevasti aloillaan. Uudesta ulkoasusta käy kivasti ilmi kaikki olennainen, vaikka samaan aikaan se on huolitellun yksinkertainen. Tykkäsin vanhastakin ulkoasusta, mutta tyylikäs se on tämä uusikin.

Likat on popsinu näitä pullasia nyt jo useamman viikon ajan uudistuneista pussukoista. Sekoittelen joukkoon toisinaan puuroainesta ja kananmunaa sekä nokkosta ja muita lisiä. Annostelun helppouden huomaa kilon jauhelihapötköihin verrattuna. Tulee aina sama määrä ruokaa, eikä pääse liikakilot yllättämään. Minulla on aina ollut paha tapa hieman yliruokkia koiriani, joten tietynlaiseen "himmailuun" on joutunut tässä vuosien varrella opettelemaan ja luottamaan siihen että koirat kyllä saavat riittävästi evästä eloon vaikka kuppi ei olisikaan ääriään myöten täynnä. Eläinruokatehdas Lemmikki Oy:n sivuilla (kohdassa Tuotteet) on kätevä annoslaskuri, jonka avulla voit laskea just oman koiran päivittäisen ruokamäärän. Ruokamäärä tulee kuiteski aina suhteuttaa oman koiran liikkumiseen ja aineenvaihduntaan, mutta suuntaa laskurista saa joka tapauksessa selville. Esim. minun likoilla näitä lihapullia sais syöttää 300 - 400g päivässä. Himmailen kuitenkin hieman ja likat saavat noin 200-300g päivässä per kirsu, koska muuten ne lihovat. Nameja ne saavat varsinkin treenipäivinä, jolloin normaalia ruokintaa tulee tietenkin vähentää. Luokittelen omat likat aktiivisuustasoltaan normaaleiksi.

Mökkireissulle pullat on aina helppo ja varma valinta mukaan otettavaksi, koska annostelu on niin simppeliä ja varsinkin siistiä. Juuri siisteys tai sen olemattomuus koetaan toisinaan ongelmaksi raakaruokinnassa.

Minä joka puhun raakaruokinnan puolesta, saan yleensä vastaukseksi kysymykseen "miksi sinäkin et alkaisi ruokkia koiraasi raakaruualla?" sen että raakaruokinta olisi jotenkin epäsiistiä, veristä sotkemista.

Voihan se sitä olla jos raahaa hirvenraadon metsästä ja pilkkoo sen koirilleen, mutta nykyään tämä on tehty aika pitkälti yhtä helpoksi kuin kuivaruokkiminenkin. Ja mitä kaikkia etuja raakaruokkiminen tuokaan tullessaan. Siinä ei paljoa satunnaiset epäsiisteydet paina vaakakupissa, kun kyseessä on kuitenkin koiran kokonaisvaltaisesti parempi vointi. Ja ehdoton valttikortti näissä pullissa, samoin kuin muissa Lemmikki Oy:n tuotteissa, on niiden suomalaisuus.

6 kommenttia:

 1. Tykkään pullista helppokäyttöisyyden vuoksi. On helppo ottaa pakkasesta parin päivän annos jääkaappiin. Käytän erilaisia pullia, ehkä eniten maha-,lohi-, possu-kasvis-silakka ja jauhelihapullia. Annan lisänä aina jauhelihaa, broileria tai kana-riisiä.
  Kaikki siis Oscarin ruokia, kätevää kun kaiken saa edullisesti tehtaanmyymälästä. Ei turhia pakkauksia, kotimaista ja edullista. Plussaa siitä että kisuillekin voi esim.lohipullia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas kommentista Taina! Täysin samaa mieltä tuosta että helppous ja edullisuus saa aina palaamaan uudelleen kotimaiseen tehtaanmyymälään :)

   Poista
 2. Miettiny kans Osmoposmolle näitä lihapullia, koska se kilon lihapötkö erittää niin paljon nestettä sulaessaan että inhottaa sitä aina käsitellä. Hyvin menis pullat riisipuuron kanssa tuolle hotkijalle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. ;) Maistus varmaan Osmollekki!

   Poista
 3. Kyllä vaan, Oscarin lihapullia tarjoillaan täälläkin. Tykkään siitä, että ne ovat kooltaan aika pieniä, verrattuna moneen muuhun valmiiseen (koirien) lihapullaan.
  Mun koiralle nuo tarjoillaan niin, että nappaan lihapullia kourallisen käteeni, marssitaan koiran kanssa yhdessä ulos, koira on niin innoissaan herkuista, että kulkee pyörähdellen - ja sitten heittelen pullat pitkin poikin pihaa, niin että koira saa vähän etsiskellä niitä, ennen kuin löytää ne suuhunsa.
  Siinä saa ravintoa sekä koiran vatsa, että sen korvienväli :) .
  Ja tämä lihapullilla tehty ruuanhakuleikki on joka kerta yhtä superkivajuttu koirani mielestä :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tehään tuota samaa mökillä ollessa! Koirat tykkää ja kisailee kuka saa eniten pullia :D

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.