14.4.2014

Dyynipaimenia

Höpöä ajatella, että me jätetään Nälkämaa kokonaan puolentoista kuukauden kuluttua. Toisaalta aika haikeat fiilikset, ja varmaan itkutipan kanssa lähetään täältä pois köröttelemään, kun kämpän ovi sulkeutuu viimeisen kerran meidän jälkeemme. Oviin jää muistoksi seuraavalle vuokralaiselle kynnenjäljet, kun lauma otti minut joskus innokkaammin vastaan kuin nykyään. Auroran pentuajoilta taas muistuttavat seinät, joita pentu joskus pureskeli tylsyyttään.

Onhan tänne jo muodostunut jonkun verran suhteita kolmessa vuodessa. Tänne jää paljon hyviä kavereita, koirakavereita, tutut agilityhallit, kouluttajat, kämppä ja tutut lenkkireitit. Mutta ei tämä minun paikkani ole elellä, en tunne sellaista maantieteellistä yhteenkuuluvuutta tälle alueelle. Juureni ovat etelämmässä, ja sinne haikailen takaisin. Minulla on periaatteessa täysi vapaus muuttaa minne tahansa päin Suomea - töitä tuleva ammattini tulee tarjoamaan niin paljon kuin ikinä jaksan tehdä, mikä motivoi minua tulevan ammatin opiskelun valinnassa kolme vuotta sitten. Toivon, että tuleva kotikuntani tarjoaa ainakin hyvät mahdollisuudet koiraharrastuksille, vaikka sekään kunta tuskin on viimeinen mihin asetun.

Synkemmän aloituksen jälkeen erään lukijan toiveesta hieman kuvapainotteisempi postaus Sissin ja Moonan kanssa käydystä lenkistä hiekkamontuilla Mustikkamäessä. Tein ennen nk. kuvapostauksia paljonkin ja liitin muutenkin paljon kuvia postauksiin. Nyttemmin kuvat ovat olleet tekstin seassa pienemmässä asemassa, joten ehkä vaihtelun ja monipuolisuuden vuoksi toisinaan näin. 

Viime viikonloppu kului täysin Vappu Alatalon pitämien koira-aiheisten luentojen parissa, joista tulossa myöhemmin luentokoosteet. Pohdin koosteissa luentojen aihealueita koiraharrastuksiini ja itseäni koiran kouluttajana niihin peilaten. Luennot olivat kattavia ja mielenkiintoisia, ja voin lämpimästi suositella Alatalon luentoja kaikille koiraihmisille. Ne avartavat hurjasti omia näkemyksiä koiramaisiin asioihin, ja luennoitsijana Alatalo on huikea.

Sissi, Cicaro, Caramel, Moona. Vanha kunnon paimenjengi.
Patruuna.
2v 10kk
2v 10kk
Battle of Cyan and magenta - never in a good balance.

Pakottava tarve julkaista tämäki - ihan samikset vaikka ylempi
kuva napattu 2011, alempi 2014!

3 kommenttia:

  1. Onpas kauniin sininen taivas teillä ;) Me käytiin Kaken kanssa myös yksi päivä hiekkakuopilla! :) Linkki.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania kuvia! Noi hiekkamontut näyttää iha hauskoilta, oli varmaa paljon hiekkaa koirissa karvojen peitossa :D

    VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.