1.4.2014

Kuvakisa päättyi

Isosti kiitos osallistujille! Olipa kiva nähdä, kuinka erilaisesti olitte kaikki toteuttaneet antamani aiheet. Lämmöllä ja hymyssä suukkelissa tsekkailin kuvia lävite. Kilpailukuvat kokosin kollaaseihin. Kokonaisuus, luovuus ja aiheenmukaisuus ratkaisivat, eikä kuvien laadulla ollut kilpailussa mitään väliä. Arvostelut kuvistaan saavat kaikki osallistujat, niin kuin lupasinkin. Sijoitukset postauksen lopussa, kuvakollaasit ovat vain osallistujajärjestyksessä.
 1. Ota kuva lemmikkisi rumimmasta lelusta ja liitä jollain tapaa mukaan sinisyys ja symmetrisyys.
 2. Nappaa kuva, josta voi nähdä nämä asiat: pyöreä, kirjava, teksti.
 3. Kuvaa jokin koirasi temppu pitkällä valotusajalla niin, että tempun liike näkyy kuvasta.


Matleenan otokset

Kuva 1. Kuva vastaa täysin ohjeistusta ja on erittäin symmetrinen taustaltaan. Vain lelun tupsun ja sinisen narun osoittaminen vinosti vasemmalle vie symmetrisyyttä, kuitenkin vain vähäpätöisesti. Lelu ei ole minun silmääni erityisen ruma, mutta koirallasi on ilmeisesti nättejä leluja (khöh, kattelen omien koirien räjähtäneitä, nyljettyjä sammakonraatoja lattialla...). Sinisyyden vähäisyys säväyttää. Ikään kuin meinaa nostaa haloon pystyyn että missäs se sinisyys, ja samantien sen jo huomaakin. Taustasta leluun nähden tykkään paljon, siitä välittyy lehtikuvamainen fiilis.

Kuva 2. Kui luovaa! Pyöreys tulee koiran asennosta. Liekö idea tullut kuvaan sattuman kautta, vai joutuiko kuvaaja venaamaan koiran menemistä kiepille. Tarkennus on ovelasti etualan kohteessa, josta tulee aiheen yksi osa; teksti, minkä voi erottaa kuvasta samantien. Kirjavuus jää ehkä hieman taka-alalle, kontrastia lisäämällä tai sävyjä avaamalla koiran kirjavuutta olisi voinut vielä hieman korostaa.

Kuva 3. Tämä on kisan liikekuvista yks minun suosikki. Voin kuvitella, ettei aihe ollut mitenkään helppo, mutta tässä on ymmärretty täysin mitä hain aiheella. Koira on muuten tarkka, mutta tempun liike on vangittu täsmällisellä ajoituksella juuri sopivasti heilahtavaksi. Kiinnostavaa olisi tietää, monennellako otannalla tämä kuva onnistui. Kuvan rajaus on hieman ahdas, mutta sommittelultaan kuva miellyttää silmää.

 Marikan otokset

Kuva 1. Naurahdin ääneen kuvan ensimmäisen kerran nähtyäni. Tämä kuvastaa aihetta paremmin kuin hyvin. Kuvankäsittelyllä on saatu aikaan helposti kuvan symmetrisyys. Valotus on ok, tausta sopii sävyiltään kuvan kohteeseen. Kohteille olisi voinut jättää aavistuksen enemmän taustaa ja sommitella ne enemmän alareunaan.

Kuva 2. Aivan ihanasti sommiteltu kuva, ja kissa kohteena iso plussa (hankalampi kuvattava kuin koira). Pyöreys erottuu etualalla, kirjavuutta on kahdessakin kohteessa; rusetissa ja kissassa mikä myös ideana oikein hyvä. Kissan asento on tilannekuvamainen, ei liian aseteltu vaikka asetelmallisuuttakin löytyy. Kuvaa olisi voinut kirkastaa hieman, se on aavistuksen synkän oloinen. Kuitenkin plussat siitä, että mikään osa kuvasta ei ole palanut puhki tai tukossa.

Kuva 3. Tämän kuvan olisin toivonut olevan värillinen, vaikka harmaa toisaalta luokin siihen tiettyä tunnelmaa. Liikkeen ikuistaminen on onnistunut erittäin hyvin. Kuva ei siis ole kärsinyt pitkästä suljinajasta, mutta liike kuitenkin näkyy. Kuvakulman olisin itse valinnut matalammaksi. Koiran innokkuus näkyy kuvasta hyvin. Etualalla näkyvän mustan alueen olisi voinut myös rajata pois. Valotus on onnistunut.


Jennyn otokset

Kuva 1. Niin paljon katsottavaa, ettei oikein tiedä mihin ensin kiinnittäisi huomionsa. Ei kyllä mitenkään huono asia, vaan saa katsomaan kuvaa pidemmän aikaa kuin muita kuvia. Symmetrisyys on toteutettu tässä kuvassa kuvankäsittelyllä, sinisyys samoiten. Sinisyyden liittäminen koiran silmään on aika kekseliästä, siitä plussat, joskin kirkas kohta ei ole aivan koiran silmän keskellä - jää arvailun varaan, onko tämä tietoinen päätös. Lelu ei ole mikään kaunis ilmestys, joten senkin osalta kuva täyttää kriteerit hyvin. Kuvaan olisi sopinut aavistuksen rohkeampi kontrasti ja kirkkaammat sävyt.

Kuva 2. Kirjavuus ilmentyy tekstissä, joka samalla ilmentää pyöreyttä sanan muodossa. Pyöreys löytyy myös renkaasta, mikä on näppärästi keksitty. Valpasilmeinen Maisa renkaan päällä posettaessa on hellyyttävä näky. Taustan lievä ylivalottuneisuus annetaan anteeksi, koska tummaa koiraa on liki mahdotonta kuvata valkeaa taustaa vasten ilman että koira on tukossa tai tausta ylivalottunut. Jälkikäsittelyllä koiran tukkoisuutta voisi tietysti avata, mutta tämä vaatisi ylimääräistä vaivaa.

Kuva 3. Onnistunut liikekuva, jossa rohkea rajaus. Värimaailma on lämmin, ja se voisi olla hieman värikkäämpi. Valotukseltaan onnistunut otos. Kuvakulma soveltuu kuvaan hyvin, sommittelultaan hyvä - liikkeelle jätetty sopivasti tilaa oikealle. Arvaan, että koira on kierähtämässä tai pyörähtämässä tässä kuvassa.


Millan otokset

Kuva 1. Sävyiltään hempeä ja herkkä otos, sommittelu lehtikuvamainen ja kiinnostava. Idea omaperäinen, kuin tujotuskilpailu rumimman lelunsa kanssa. Rajaus ei tämän parempi olisi voinut olla. Valotus yläkanttiin, mutta ei voi vielä sanoa puhkipalaneeksi - pidän itse reilusti valoisista kuvista, kuten tämäkin kuva on. Värimaailma monipuolinen, kuva tarkka. Kuvan muoto kuitenkin lipsahtanut vähän neliömäiseksi, alhaalta olisi ehkä voinut rajata hieman pois.

Kuva 2. Tässä riittää katsottavaa. Sympaattinen malli kaiken tavaranpaljouden keskellä, neljä pastellimaista pääväriä. Pyöreys on toteutettu hauskasti, pyöreys hallitsee tätä kuvaa. Teksti on vähäisessä roolissa, pantojen Rukka-tekstein. Kirjavuus tulee ilmi oikeastaan kuvaa kokonaisuutena tarkastellessa - kuvasta löytyy mielettömästi kivoja värejä. Sommittelun puolesta olen kahta mieltä - toisaalta epätavallinen sommittelu kuvan yläkanttiin toimii, mutta toisaalta tekisi hirmuisesti mieli rajata kuvasta pois vasemmalta ja alhaalta.

Kuva 3. Tämän kuvan voisin laittaa vaikka seinälleni - lämpimiltä sävyiltään kertakaikkisen onnistunut jälleen jollain tapaa hempeä otos. Rajaus todella omaperäinen mutta yllättävän toimiva - olisin ehkä sommitellut kuitenkin itse kohdetta enemmän yläoikeaan neljännekseen, nyt kohde on aivan kuvan keskellä vertikaalisuunnassa. Liike näkyy koko kuvassa, kuin kuvaa olisi jälkeenpäin blurrailtu, vaan näin tuskin on. Valotus on kohdallaan. Kuvakisan voittajaksi itsensä fotoili Milla, onneksi olkoon! Saat valita kirpparitavaroistani itsellesi 7 euron arvosta tavaraa, postarit maksan minä. Lisäksi selvitän, saisinko sponsoriltamme HHC:n tuotteita sinulle. Tämä selviää myöhemmin tällä viikolla.


Toiseksi valikoitui Matleena, onnea!
Kolmannen sijan jakoivat Marika ja Jenny, onnea!


Osallistujamäärän vähäisyyden takia palkinnoille pääsee vain voittaja.

2 kommenttia:

 1. wautsi! kiitoksia hurjasti!.. katselen sun kirppistavarat, laittelenko sulle sposta kun oon saanut päätettyä, mitä haluan?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsele vain, ja ilmoittaisitko osoitetietosi leena1992@hotmail.com, niin sponsorimme Hau-Hau Champion laittaa myös tulemaan yllätyksen sinulle. :)

   Poista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.