21.2.2015

Ajatonta ja ajallista

Bloggaaminen on samaan aikaan ajallista ja ajatonta, mikä näkyy ainakin tästä postauksesta. Tiedossa on ajattomuutta kuvamuistelon muodossa, kun jo häämöttävä kevät aiheuttaa kaipuun kesän ja syksyn ihaniin hetkiin. Oikeasti, voin paljastaa, että halusin vain päästä eroon näistä puoli vuotta blogiin pääsemistä odottaneista puhelinkuvista ja parista järssärikuvasta. Lopussa hieman ajallisempaa uutista, nimittäin raportti torstain agitreeneistä Caran kanssa.
Uimatouhuja kesällä 2014
Hampuusin kanssa ajolle lähössä kesällä 2014
Aurora ja Auroran oma ihminen auringonlaskua katselemassa
keskikesällä 2014
Likat ja likkojen oma ihminen kesä 2014
Kesäiltamat järven rannalla - ehkä parasta antia kesältä 2014
Alkusyksyn reissussa...
... temppuiltiin kentällä ...
... joka sijaitsi Hollolassa Auroran luona
Hollolan reissu on aina mainio reissu
Da sylikoira ja taistelukoira
Mitä saadaan kun laitetaan kolme karvaläjää pieneen yksiöön?
Cara ja Roo miettivät kuka on the boss
Roo pienisuuri tottishauva
Ketuttaa kattoo tommosta liehujaa.
Ärjyt
Vähä hävettää olla sylissä vaikken sitä myönnä
Yks lähössä lentoon ja yks hyökkäämässä kimppuun
Viimosia hetkiä kotikotona kesälomilla
Roo löysi hyvän unipaikan mökillä, alkusyksy 2014


Alkutalven riemastumisia lumen vuoksi
Alkusyksyn valohankintoja testaamassa - hyvin näkyy!

Saunan lämmitystä vuodenvaihteessa 2014-2015, mukana Koda-wss
Mökkireissuja talvi 2014-2015
Mökkireissuja talvi 2014-2015

Lopputalvi 2015 makkaranpaistossa savuisessa kodassa, talvi jo voiton puolella!
Oi kevät missä viivyt! Kevät on niin päheetä aikaa linnunlauluineen, vesisateineen ja luonnon tuoksuineen. Kevään aikana laumanjohdon pitäisi löytää lisää töitä ja lähteä muutaman päivän reissuun Lontooseen parhaiden ihmisten kanssa - oma lauma jää reissun ajaksi kotikotiin Sanin oman ihmisen luokse hoitoon. Mitään suurempia muutoksia elämässä ei onneksi ole näillä näkymin tulosillaan. On ensimmäinen kevät kun ei tarvitse tehdä väliaikamuuttoa kesäksi kotiin - eikä haittaa ollenkaan, sillä jatkuva muuttelu joko väliaikaisesti tai pysyvästi alkoi pännimään toden teolla.


     2-3 valssi
     7 takaakierto
     7 päällejuoksu
     9 takaakierto
     10-11 persjättö
     12 päällejuoksu
     13-14 valssi
     14-15 putki-puomierottelu, huomioi rintamasuunta, maltettava antaa koiran lukita este tai koira menee A:lle
     15 persjättö

Raportti torstain agilitystä Caran kanssa: Hyvin meni. Ensimmäinen 5min tehtiin rataa ja toinen 5min käytettiin keppien treenaamiseen. Treenit oliki koko hallitilassa pienen osallistujamäärän takia, eli kenttää ei oltu jaettu tavalliseen tapaan kahtia A- ja B-treeniryhmille. Oli kiva tehdä rataa isolla hallilla, kun tuli vähä kisanomainen tuntu treeneihin. Hiukan vielä pitäs saada enemmän potkua koiraan.

Koutsi painotti jälleen että Cara on herkkähipiäinen, joten jos kumarrun sen "päälle" kepeillä tai jos jätän sen oman onnensa nojaan keppien lopussa, se jättää viimeisen välin menemättä. Koutsi oli palkkaamassa keppien lopussa targetin kanssa, ja tämä targettihulluhan juos varmaan 5 kertaa suoraan targetille. Vähitellen se tajusi alkaa pujottelemaan pari väliä sieltä täältä matkalla targetille, ja lopulta käskytin sen niin topakasti shhhhiljentämään keppien alkupäähän että se malttoi kepitellä loppuun saakka, tosin hitaalla temmolla. Ohjaan kuulema kepit eri tavoin eri puolilta. Vasemmalta ohjattaesa ohjaan kovemmalla äänellä ja kroppa menosuuntaan suorassa, kun taas oikealta ohjatessa ohjaan kuiskaten ja kääntyneenä koiraan päin. Aika höpsöä. Kumpi sitten on toimivampi keino, niin enpä osaa sanoa eikä osannu koutsikaan. Ääni ainaki loppuu jos käskytän koko 12 kepin sarjan kepikepikepi, joten yritetään päästä joskus siihen että kepit sujuvat yhdellä kepikepikepi-käskyllä, samaan tapaan kuin putki lukitaan käskyllä putkeenputkeenputkeen.

Ehkä opetan kepit uudelleen ketjuttamalla, jos se antas parempia tuloksia kuin ohjuriopetus jolla ei saatu kummoisia keppejä koskaan aikaan ja virallisten korkkaus onkin nyt niistä hemmetin kepeistä kiinni jos joku nyt ei vielä asiaa tiennyt. Tai sitten opetan kepit 2x2 tekniikalla. Kuja- ja vinokeppejä tuskin tullaan kokeilemaan. Joka tapauksessa aion hyödyntää targettia keppien opetuksessa. Nnno tulipahan pitkästä aikaa pohdittua treenejä oikein hiuksia halkovalla taktiikalla. Tässä ny vielä treenien rata jos joku näitä tykkää katsoa ja miettiä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.