26.2.2015

Koirakirjani

Vaikka netistä löytyy rajattomasti tietoa, on kirjoissa joku ihmeellinen oma viehätyksensä. Niitä on kiva lueskella ja keräillä. Kirjoissa on tietysti se huono puolisko että niiden tieto osin vanhentuu. Minulle itelleni on kertynyt seuraavanlaisia koirakirjoja mainitussa järjestyksessä:

Gummeruksen suuri koirakirja - P. Larkin & M. Stockman, joululahja vuodelta x
Agility askel askeleelta - P. Holden & J. Gilbert, vuoden 2012 hankinta
Kuuntelen koiraani - J. Fennell, vuoden 2012 hankinta
Kasvata koirasta kunnon kotikoira - N. Valkila, itse kirjailijalta lahjaksi saatu
Koiran kotilääkäri - S. Haikka, vuoden 2013 hankinta
Koirahieronta - J.P. Hourdebaight, vuoden 2014 kirpparilöytö
Suuri koiranhoito-opas - H.F. Ullmann, vuoden 2015 kirpparilöytö
Koiran ensiapu ja kotilääkintä - A. Koponen, vuoden 2015 kirpparilöytö

Tässä taas listailua kirjoista, jotka haluaisin omistaa (psst, eihä sattus olee siulla myynnissä?):

     Suuri koiraharrastajan opas - M. Lääti (toim.)
     Koirien Suomi - P. Pietiläinen
     Lepoa tassuille - Holmgren & Söderström Lundberg
     Koiran lihashuolto - M. Saarelainen & Vallius T.
     Koirien käyttäytyminen - T. Kaimio
     Tie tottelevaisuusvalioksi - S. Mujunen
     Parempaan pentutulokseen - H. Koskentalo

Mitä koiraopuksia sinulta löytyy ja suositteletko niitä vai et?

11 kommenttia:

 1. Noista ei löydy kuin suuren suuri koirakirja ja nimenomaan vuodelta x. Muita koirakirjoja löytyy niin hyviä kuin sitten niitä huonompia ja osassa on juurikin tieto hieman päivitystä vailla. Viimeisin lukemani koirakirja, joka oli mielestäni lukemisen arvoinen oli Salme Mujusen Saalisvietti koiraharrastuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonkin kuullu siitä opuksesta, pitänee joskus lukea se :)

   Poista
 2. Mulla on vinopino noita kirjoja, kun ainoo mitä sukulaiset osaa ostaa synttäri/joululahjoiksi näköjään :D
  Jos joku kirja pitäisi oikeasti hommata niin se on Suuri koiraharrastajan opas! Monestikohan se jo on ollut kirjastosta lainassa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on aina hyvä vaihtoehto :) Tuo Suuri koiraharrastajan opas on tuntunu saavan paljon hyvää huomiota koiraharrastajien keskuudessa, ku monet sitä itelleen havittelee.

   Poista
 3. Anonyymi26.2.15

  Mulla on muutama rotukirja, kun pienenä niitä oli kiva selailla. Kotihoidon ja lääkinnän ABC, pennun kasvatus ja koirien sairaudet. Kirjastoa tulee käytettyä suhteellisen aktiivisesti, joten aika paljon on koirakirjallisuutta luettu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kävin joskus paljonkin kirjastossa, vaan nykyään en jostain syystä oo enää käynyt. Pitäs aktivoitua vähäsen.

   Poista
 4. Tokopuolelta "Tie tottelevaisuusvalioksi" (Salme Mujunen) on ihan hyvä, joskin tietysti kaikkien kirjojen juttuja (kuten tämänkin) pitää soveltaa sitten vähän omaan koiraan - aika paljon itse esimerkiksi karsisin sieltä niitä houkutteluosoioita pois omille koirilleni. Toisena tottelevaisuuskirjana Korrien "Tavoitteena Huippukoira".
  Rally-tokosta sitten toi Krista Karhun uusi "Rally-toko, harrastajan opas" on aika kultaa ainakin nyt, kun muita opuksia nyt sen virallistumisen jälkeen ei ole ja liikkeiden suoritus voi olla aika tulkinnanvaraista, jos ei ole ketään osaavaa ja tietävää kertomassa.

  Toi Gummeruksen Suuri Koirakirja, jonka mäkin oon saanut joskus vuonna kivi ja keppi lahjaksi, on ihan hirveää tavaraa. :D Rotupuolelta siis, se alkuosio on niin peruskauraa ettei sitä ole tullut ensikosketuksen jälkeen juuri selailtua. Joku juttu ehkä ihan ok, mutta niin paljon jotain ihme huuhaata, että en kyllä ikinä suosittelisi kenellekään. Tietysti kirjan ikäkin varmasti vaikuttaa asiaan, mutta muistan kyllä jo lapsena ihmetelleeni sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, Tie tottelevaisuusvalioksi -kirjan unohin ihan listoilta, sen oon kans halunnu! Gummeruksen suuri koirakirja taitaa olla aika eeppinen teos :D

   Poista
 5. Meillä on hyllyssä sen verran koirakirjoja, etten totta puhuen tiedä mitä kaikkia on.. :D Ehkäpä saisin tästä kirjoitettua Netan blogiinkin, jos joskus tuota hyllyä tutkisin...

  VastaaPoista
 6. Mulla on tuo lepoa tassuille kirja ja voin sanoa, että se on aivan mahtava, enkä tuu sitä ikinä myymään :D Siinä kirjassa on paljon kivoja ohjeita ja jokainen venytys on näytetty hyvin.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi20.7.16

  No mä ainakin tykkään Gummeruksen koirakirjasta. Mitä väliä vaikka kirja ois vuodelta 1994 tai vanhempikin? eihän jotkut opit muutu mihinkään.

  on ihan tyhmää,että Cesar Millanin kirjoja ei enää suomenneta :( ne on just parhaita. Pitää metästää niitä englanniksi. Onneksi on sanakirja olemassa.

  kaikkien surkeimmat koirakirjat ovat koiruus (se minkä kannessa on beagle ja kansi on mustavalkoinen) siinä sanotaan tiede auttaa ymmärtämään koiraasi. Ja sitte sanotaankin koira EI ole susi. No ommpas! Kirja lensi hyvin äkäsee nurkkaan. Ja palautu kirjastoon. Kuuluu kategoriaan kansi hieno mutta sisältö täyttä koiran peetä.

  Toinen nurkkaan lentävä kirja on koiran korjaus kirja (se minkä kannessa on buldoggi) oli kyllä sellaista kuraa että huhhuh.

  ja kolmas nurkkaan lentävä on tää lapsille tehty kirja Jozua Douglasin ja Helmantelin kirja Koiran elämää Tahtoo tietää -sarja,suomentanut Marketta Vaismaa.se on sellaista kuraa että pahaa tekee.

  Antaisin paremmin lapselle Cesarin krijan ja sanoisin opiskele siitä. :)

  Traumat jäi jostain lasten kirjasta jossa oli hengellinen tyyli. Koira kun palasi karkumatkalta niin perheen isäntä otti lapion ja kalautti koiraa sillä! :( kuulemma rangaistukseksi. Mutta mehän koiraihmiset tiedämme että ei näin.

  Mitäs tarinakirjoista tykkäätte?
  Tässä muutamia Jesse,Susikoira Roi,Kamu,Turre,Murre,Koiria rakkautta ja surua,Spiteä pelastamassa,Marley ja minä,Kaunotar ja kulkuri,Colette,101 dalmatialaista(molemmat alkuperäinen ja disneyn versiot)

  Ja koirakirjoja löytyy yli 120 kpl. osassa on muitakin eläimiä.

  ainiin olin ihan unohtaa nämä
  KOIRAT tutustutaan koirien maailmaan on lastenkirja,jossa hienot kuvat mutta teksti on aika lailla huonoa.

  Toinen on tää koirat tarrakirja. jossa laitetaan koiran kuvatarra oikeaan kohtaan ja on lyhyet tiedot roduista ja kerätään pisteitä sen mukaa onko nähnyt minkäkin rodun.Sitä ei ole Suomen oloihin muokattu yhtään. Suomenpysytykorvankin pisteet on sellaset etten viiti ees mainita niitä. Hävettää moinen. Onhan rotu niin tunnettu. Miinusta kirjassa tulee myös saksanpaimenkoirasta jolla on ketjupanta kaulassa. ressukka. :( kirjassa on myös todella huono liimaus sivut eivät kestä kasassa. Ja jos ne teippaa kasaan koko kirja on tuota uuden muodon saanut.

  tervetuloa Fb:n ryhmään Miinaamo sinne tulee paljon koirajuttua ja tietoja sekä ihania kuvia :)
  myös Kirjaimellisesti sinun ryhmässä on koirakirjoja jo 2 albumia Mutta ne koirakuvat siirtyvät ehkä Miinaamon puolelle.
  niin ja ne ryhmän säännöt on siinä sivussa. kannattaa lukea ne ensin.
  nimimerkki koiranpalleroinen

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.