11.2.2015

Hyvällä asialla

Tehtiin päivän hyvä työ ja käytiin Sanin, Cicaron ja Caramelin kanssa vierailemassa vanhainkodissa. Sani on käynyt tässä paikassa ennenkin, mutta tämä oli ensimmäinen kerta Cicalle ja Caralle. Aikaa visiitille kertyi melkein tunti eli aika hujahti todella nopeasti! Ennen vanhainkodissa visitoimista kävimme paistamassa makkaraa ulkoilualueella, joten koirilta oli jo pahimmat energiat kulutettu loppuun ennen vierailua.

Tunnen itse kaikki talon asukkaat hyvin, joten minulla oli jonkinlainen käry siitä, kuka tykkää koirista ja kuka ei. Koko kolmikko käyttäytyi riittävän rauhallisesti ja hiljaisesti, ja ne käyttytyivät etenkin vanhuksia kohtaan hillityn rauhallisesti ja kunnioittavasti. Välillä pyysin Cicaa ja Caraa nojaamaan etujaloillaan asukkaaseen jotta asukkaat ylettivät silittää koiraa paremmin. Cara ja Cica ovat niin innokkaita sängyille hyppijöitä että parin asukkaan sängyssäkin ne pyörähtivät raaputettavina, tietysti aina asukkaan luvalla. Likat antoivat pusuja, heiluttivat häntää ja menivät raaputusetäisyydelle asukkaista. Caramel makoili hetken aikaa yhden asukkaan sängyllä ja oli aivan sen näköne että ois halunnu jäähä siihen unosille. Sani nautti erityisesti raaputuksista ja junttautui mahdollisimman lähelle asukasta saadakseen varmasti raaputuksia. Likat etsivät välillä ahneuksissaan roskiksia, ruokalappuja ja murusia syötäväksi lattioilta.

Kylläpäs saivat koirat hetkeks huomiota ja näki että ne nauttivat siitä että saivat olla huomion keskipisteenä ja raaputettavana. Koirille tarjottiin juustoa ja leikkelettä palkaksi vierailusta. Pyörähdettiin tervehtimässä yhteensä noin 15 asukasta. Tuli hyvä fiilis kun sai piristää asukkaiden päivää ja kun koiratkin käyttäytyivät niin kiitettävästi. Tästäpä motivoituneena laitoin sähköpostia alueemme koirakaveri-vastaavalle, tiedä vaikka päästäis joskus ihan oikeesti mukaan kaverikoiratoimintaan!

Oletko itse mukana kaverikoiratoiminnassa?

6 kommenttia:

 1. Nimetön11.2.15

  Tää on just parasta! Menkää ihmeessä uudestaan :)
  Itellä Riimi tosi usein työpäivän ajan töissä mukana ja kyllä se naauttii. Vanhukset tykkää. Sielä asukkaita n. 30 :)
  T. wwwkarvakorvat.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. No sää varmaa tiäsit jo mut Maisa oli pari vuotta sitte mulla töissä mukana ja Tuikkuhan on ny kaverikoirailemas ollu :)

  VastaaPoista
 3. Mua kiinnostaisi kovasti tämä kaverikoira -toiminta. Epäilen vaan, että Nuutti on siihen ainakin vielä vähän turhan "innokas" ja tohelo :D

  VastaaPoista
 4. Mua kiinnostais kanssa kaverikoira-toiminta.(: Rudista tosin ei ois vielä käymään paikoissa, joissa on lapsia, sillä Ruu on sen verran kokematon lapsien kanssa. Saattaa niiden silittäessä murahdella satunnaisesti, mutta muuten antaa olla ja leikkiä eikä komentele tms ja saattaa mennä keskelle leluja seisomaan tai varastelemaan lattialta leluja. :D Mut toki vois käydä vanhustentaloissa jne, kun kuitenkin on sosiaalinen, aluksi tosin varautunut (kuten sheltit yleensä) ja tykkää liikaakin rapsutuksista.(:

  VastaaPoista
 5. Juu, olin edesmenneen villakoiran ja porukoilla nykyään asuvan samanlaisen kanssa, kun vielä asuttiin edellisellä paikkakunnalla. Toinen ehti saada sen SKL:n tunnustuksenkin. Nykyään ei ole enää sopivaa koiraa, mutta jos joskus olisi, niin lähtisin oman voinnin salliessa mukaan toimintaan. Onneksi ilmeisesti äitini aikoo ryhtyä tähän vaarikoiran kanssa. :)

  VastaaPoista
 6. Mahtavaa, että koiranomistajat jaksavat tehdä näitä hyviä töitä!:)
  Meillä molemmat koirat kulkevat töissäni mukana usein, teen töitä kehitysvammaisten lasten sekä nuorten parissa. Tytöt tuovat hirveästi apua ja iloa työhön! Tästä olen kirjoittanut postauksenkin, joka odottaa julkaisua:)
  Vanhuksia ei olla vielä käyty moikkaamassa, ehkä tulevaisuudessa!

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti niin saat äänesi kuuluviin.